ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας






Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.
Η ημέρα αυτή συμβολίζει το διαρκή αγώνα των γυναικών για ισότιμη παρουσία στο οικογενειακό περιβάλλον, στην κοινωνική ζωή, στην εκπαίδευση, στην εργασία.
Ημέρα τιμής και απέραντου σεβασμού στη σημαντική προσφορά των γυναικών στην ανάπτυξη και στην ευημερία της κοινωνίας μας.
Η σύγχρονη κοινωνία μας, χαρακτηρίζεται ακόμη και σήμερα από ένα σοβαρό έλλειμμα. Αυτό της ισότητας των δύο φύλων στην πράξη. Κανένας νόμος δεν μπορεί να αλλάξει νοοτροπίες και κατεστημένα χρόνων, εάν εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη γυναίκα ως ισότιμο μέλος της. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει βλέπουμε καθημερινά τις γυναίκες να βιώνουν την αδικία και την εκμετάλλευση σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Για να έχει πραγματικό νόημα η σημερινή ημέρα θα πρέπει μέσα από ουσιαστικές αποφάσεις και δράσεις να στηριχθούν και να ενδυναμωθούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ισότιμη παρουσία των γυναικών στην εργασία, στις ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της χώρας. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες, ανεξαρτήτου φύλου. Έχει ανάγκη από όλο το ανθρώπινο δυναμικό της. Άνδρες και Γυναίκες.
Η σύγχρονη Ελληνίδα απέδειξε ότι επάξια μπορεί να «υποστηρίξει» οποιονδήποτε ρόλο και εάν κατέχει (μητέρας, εργαζόμενης, πολιτικού) στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, να ξεχωρίσει και να διακριθεί. Επιλέγει καριέρα και οικογένεια και ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία και στους δύο ρόλους της. Είναι αυτή που κρατά ενωμένη την οικογένεια-και συνεπώς την κοινωνία- με πολλαπλές υποχρεώσεις, που την κάνουν να αισθάνεται υπερηφάνεια για την επίτευξη των στόχων της.
Ως Δήμος στηρίζουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη γυναικεία καταξίωση στην τοπική κοινωνία.. Ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε έμπρακτα τη γυναίκα στην εργασία, στην επιστήμη στην πολιτική. Δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στην εκλεγμένη γυναίκα μέσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.


Δημοσθένης Κουπτσίδης
Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου