ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Ψυχρός Πόλεμος επανέρχεται ακόμα πιο άγριος!

  O Bλαντιμίρ Πούτιν παρά τις απειλές αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας..

H κατάσταση με την Ουκρανία και την "ανεξαρτητοποίηση" της Κριμαίας έχει ξεφύγει όπως όλα δείχνουν με την Ρωσία να φαίνεται ως ο μεγάλος νικητής στο διπλωματικό επίπεδο, ΗΠΑ και Ευρωπαίοι να ακολουθούν τις εξελίξεις και το κλίμα να θυμίζει επικίνδυνα Ψυχρό Πόλεμο.
Click for more: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας
Παρά τις απειλές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, η Ρωσία δεν κάνει πίσω και αυτό φάνηκε σήμερα με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Την ώρα που Ευρώπη και Λευκός Οίκος ανακοίνωναν έστω και χλιαρές κυρώσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Κριμαίας.
Και πλέον με την Ρωσία αμετακίνητη, το μπαλάκι πέφτει στον "οικονομικό πόλεμο". Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως μέσα σε μία εβδομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες "φυγαδεύτηκαν" αμερικανικά ομόλογα συνολικής αξίας 105 δισ. δολαρίων, κάτι που προκάλεσε πτώση ρεκόρ στα κεφάλαια που φυλάει η FED.
Το Bloomberg κάνει λόγο για ρωσικούς τίτλους που έφυγαν από τις ΗΠΑ υπό τον φόβο επιβολής κυρώσεων κατά των Ρώσων για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους δικούς τους λόγους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να δείξουν τα δόντια τους στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα την Παγκόσμια Τράπεζα η ρωσική οικονομία έχει ΑΕΠ 1,45 τρισ. ευρώ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και οι ΗΠΑ το ΑΕΠ τους ξεπερνά τα 13 τρισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Ρώσοι εξαρτώνται οικονομικά σε εντυπωσιακό βαθμό από την Ευρώπη με το ποσό να αγγίζει τα 267,5 δισ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξάρτηση με τις ΗΠΑ είναι 18,9 δισ. ευρώ και με την Κίνα στα 64,1 δισ. ευρώ.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως οι εξαγωγές που κάνουν οι Ρώσοι προς την Ε.Ε. φτάνουν στο 18% του ΑΕΠ, ενώ οι αντίστοιχες εξαγωγές των Ευρωπαίων προς τη Ρωσία μόλις στο 2%.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου