ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Απόφαση βόμβα στην Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε τρεις εφοριακούς για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ-Πρώτη φορά στην Ιστορία

eforia 
«Σύννεφο» πήγαν τα ισόβια από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνταν για την γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ...

Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15χρονια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.
Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α” ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του ’90, προϊστάμενος της Α” ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν προϊστάμενοι του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.
Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.
Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας “κομπίνας” εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.

Star-fm.gr

5 σχόλια:

  1. ευτυχώς ήρθε η τρόικα στη χώρα και μπήκε μια σειρά σ'αυτό το τσίρκο..

    υπάρχει κόσμος ακόμα που πρέπει να μπει μέσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι ´´ευτυχώς´´ που ήρθε η τρόικα ´´Άδωνη Γεωργιάδή´´.Πόση ώρα έκατσες να σε ψεκάζουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς για σένα δεν είμαι ψεκασμένος..οι φίλοι σου οι "καμμένοι" μπορεί;

    άσε με να μαντέψω.. πρόεδρος σε καμία ΜΚΟ;

    σου χαλάσαν τη ζαχαρένια; έτρωγες καλά τόσο χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φίλοι μου οι ''καμμένοι'' είναι οι άνεργοι,οι απολυμένοι,οι νεόπτωχοι,οι άστεγοι,οι χιλιάδες αυτόχειρες (της αγαπημένης σου τρόικας που έβαλε σειρά στο τσίρκο),οι χαμένοι μικροομολογιούχοι,οι πένιτες συνταξιούχοι,οι απλήρωτοι εργαζόμενοι,οι καρκινοπαθείς που αναζητούν τα φάρμακα τους,οι ασθενείς που χρησοπληρώνουν την δωρεάν υγεία,οι δημοσιογράφοι του μαύρου της ΝΕΤ/ΕΡΤ,οι νεολαία που έκ νέου μεταναστεύει στις φάμπρικες της αγαπημένης σου Γερμανίας (που σου χρωστά και δεν της χρωστάς)οι δανειολήπτες που χάνουν την πρώτη τους κατοικία,οι αδυνατούντες να πληρώσουν χαράτσια,ΔΕΗ,κοινόχρηστα,οι σιτιζόμενοι είτε απο την φιλευσπλαχνία των συνανθρώπων τους,είτε από του κάδους αποριμμάτων (επειδή δεν το βλέπεις στον μικρόκοσμο σου δεν πάει να πεί πως δεν γίνεται-υπάρχει κόσμος που τρώει ακόμα απο τους κάδους,όταν συνάνθρωποι κρεμούν απέξω το φαγητό τους.)οι άνεργοι γονείς που δεν μπορούν να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους,τα υποσιτιζόμενα παιδιά..θές και άλλα?Δεν σου απαντώ στο ειρωνικό σου υφάκι,παρά μόνο με παραδείγματα,λές πως δεν είσαι ψεκασμένος,μα σίγουρα παρακολουθείς MEGA,SKAI,ίσως να κυματίζεις και αντιμνημονιακή σημαία βλέπωντας Τράγκα και ακολουθώντας στο Twiter τον Ευαγγελάτο,Άδωνη,Κεδίκογλου.Δικαίωμα σου,μα να εξωραίζεις την τρόικα παραβλέπωντας την τραγελαφική εικόνα της χώρας σου,επίτρεψε με το λιγότερο που μπορώ να σε θεωρήσω είναι και πάλι ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ!
    Να είσαι καλά
    Περιμένω τα αντεπιχειρήματα σου,αν έχεις,αλλιώς βάστα το υφάκι σου και ζήσε στο μικρόκοσμο του Μέγκατσανελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένα υφάκι.

    Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παραβλέψω τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία.

    Αλλά θεωρώ ότι όλα τα λάθη, οφείλονται σε συνήθειες του παρελθόντος. Κακές συνήθειες. Οι οποίες προήλθαν από χειρισμούς των κυβερνήσεων πασοκ και ΝΔ. Με την τεράστια ανοχή και ευθύνη της κοινωνίας. Η κοινωνία πληρώνει αυτά που τόσα χρόνια ψήφιζε. Δεν είναι διαφορετικό κομμάτι. Η κοινωνία τόσα χρόνια ήταν βολεμένη. Άλλο αν δεν ήσουν εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε.

    Προφανώς και δεν μιλάμε για ιδανικές καταστάσεις, όταν αναφερόμαστε στις σημερινές. Απλά λόγω της ασυδοσίας των προηγούμενων χρόνων, πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

    Δεν είμαι κανένας ευνοημένος. Καθημερινά παλεύω για τα προς το ζην. Και καθημερινά βλέπω ότι υπάρχουν άπειροι ακόμα ευνοημένοι, οι οποίοι δεν έχουν "πειραχθει" στο παραμικρό. Και θεωρώ ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα από διαρθρωτικές κινήσεις. Σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν είναι πανάκεια. Και ντρέπομαι ειλικρινά όταν δεν μπορούν να προφυλαχθούν συμπατριώτες μας.

    Απλά θεωρώ ότι βάζει τάξη (όπου μπορεί) στο απόλυτο τσίρκο που δυστυχώς κληρονομήσαμε.

    Καμία διάθεση για αντιπαράθεση. Πάντα ελπίζω μέσα από τις "κόντρες" και τα λάθη μου να βγει κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή