ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με το Grevenanews στις... κάλπες

Πιστό στην... παράδοση το Grevenanews επανέρχεται στην τριπλή "μάχη" των εκλογών. Ενημερωθείτε όπως πάντα έγκυρα και έγκαιρα χωρίς ακρότητες και υπερβολές..
για τα ψηφοδέλτια, τους υποψηφίους και φυσικά τις θέσεις των συνδυασμών στις προσεχείς, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Δείτε στην πιο "πλούσια" τράπεζα αποτελεσμάτων του Grevenanews τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα με τους γνωστούς πίνακες για να έχετε την καλύτερη εικόνα πριν πάτε στην κάλπη.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μήνας οριστικών διεργασιών θα είναι ο Μάρτιος, καθώς θα οριστικοποιηθούν τα σχήματα και οι συνδυασμοί που θα κατέλθουν στις δεύτερες περιφερειακές εκλογές. Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας το μέχρι τώρα σκηνικό δείχνει ότι δε θα έχουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις σε ότι αφορά τους κύριους διεκδικητές για τη θέση του νέου περιφερειάρχη. Δεδομένη θεωρείται η εκ νέου διεκδίκηση, με νέα φυσικά δεδομένα, του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, ενώ δεδομένη θεωρείται και η μη κάθοδος, τουλάχιστον ως επικεφαλής συνδυασμού του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, που ήρθε 2ος στις πρώτες εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010. Πλήρως ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει το ΚΚΕ, με το Γιάννη Βήττα να έχει τεθεί επικεφαλής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ακόμη το πρόσωπο που θα τον "σώσει", μετά την εμπλοκή που είχε η στήριξη στον ανεξάρτητο πλέον υποψήφιο περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη. Με το δικό του συνδυασμό κατεβαίνει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ κάθοδο για πρώτη φορά θα επιχειρήσει η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Χαμένο ανάμεσα σε "Ελιά", "Ποτάμι", "Κεντροαριστερά" ή νέων... κομματιδίων και σχηματισμών βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που "αγκαλιά" με τη ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να διασωθεί και να παρουσιάσει έναν αξιόλογο συνδυασμό.
Στη μέχρι τώρα εικόνα που διαμορφώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη, που μετά τις... άνωθεν απαιτήσεις για να μην στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μη δεχθεί καμιά στήριξη κομμάτων, αλλά έκανε άνοιγμα σε στελέχη κομμάτων, που θα ταυτιστούν με τις αρχές του. Φυσικά η αρνητική για αυτόν διαφήμιση, μάλλον τον έκανε καλό αφού τον έμαθαν μέχρι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ τα όποια επιχειρήματα εις βάρος του από το εκδοτικό και μηντιακό "σύστημα" καταρρίφθηκαν από την ίδια την τοπική κοινωνία, που γνωρίζει, τόσο τον ίδιο όσο και όλους όσοι κατέρχονται στις εκλογές αυτές.
Στον αντίποδα των περιφερειακών εκλογών σημαντικό ρόλο θα παίξει και η... ανασύσταση του ψηφοδελτίου του Γιώργου Δακή, καθώς σημαντικά του στελέχη είτε θα βρίσκονται απέναντί του είτε δε θα έχουν πλέον καμία συμμετοχή. Σημαντικός θεωρείται για πολλούς ο μηχανισμός του κ. Δακή, αν και στον αντίποδα υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι πλέον η κοινωνία δεν είναι πλέον "έρμαιο" όποιων κομματικών ή προσωπικών μηχανισμών έχουν απομείνει.
Όπως και να έχει πάντως η συγκρότηση των συνδυασμών είναι για πολλούς ένας γρίφος και ένας μεγάλος "γόρδιος δεσμός", καθώς από τα ονόματα που θα συμμετέχουν σ' αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου ή της 25ης Μαΐου αν πάμε για 2ο γύρο.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
"Περάστε κόσμε..." θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για τα όσα συμβαίνουν μέχρι τώρα με την... ονοματολογία στο δήμο Γρεβενών. Θα είναι 5 θα είναι 7 θα είναι 4 οι συνδυασμοί σ' αυτές τις εκλογές; Η απάντηση μάλλον είναι πιο απλή απ' αυτή που ενδεχομένως θέλουν κάποιοι να την προδιαγράψουν. Όλα θα εξαρτηθούν από τις έντονες διεργασίες, που ναι μεν ξεκίνησαν ανεπίσημα από το περασμένο Καλοκαίρι, αλλά κορυφώνονται μάλλον και επίσημα τις τελευταίες ημέρες, για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στη μικρή κοινωνία των Γρεβενών. Την "έκπληξη" για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν πάρα πολλά την έκανε ο νυν αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, που αφήνει το Διοικητήριο Γρεβενών για να διεκδικήσει όπως έκανε το Νοέμβριο του 2010 και ο νυν δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, τη θέση στο Δημοτικό Μέγαρο.
Η "μάχη" προβλέπεται συναρπαστική όπως λένε πολλοί, αφού όλα θα εξαρτηθούν και από τις "ζυμώσεις" που δε λένε να σταματήσουν ακόμη. Έτσι βέβαιη θεωρείται μέχρι στιγμής η κάθοδος του συνδυασμού της Παναγιώτας Ντάγκα, ενώ αποφασισμένος να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Γιώργος Καλαμάρας, υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών με τη ΔΗΜΑΡ, στις τελευταίες εκλογές. Πραγματικός "γρίφος" είναι τι θα κάνει τελικά ο νυν περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη του... συνδυασμού του, ο οποίος όμως "αδυνατίζει" καθώς αρκετοί απ' αυτούς που είχε "κατά νου" άλλαξαν ρώτα και πάνε κυρίως προς το συνδυασμό του κ. Δασταμάνη. Επίσης "γρίφος" θεωρείται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και στις περιφερειακές εκλογές έχει εγκλωβιστεί και στο δήμο Γρεβενών.
Τελικά μάλλον θεωρείται απίθανο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, τόσο ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Ταταρίδης όσο και ο πρώην δήμαρχος Θεοδώρου Ζιάκα, Χρήστος Πέτρου, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν σημαντικά από τα τέλη της περασμένης χρονιάς. Το ζητούμενο για όλους είναι να εξευρεθούν οι περίπου 250 υποψήφιοι σύμβουλοι είτε για τα τοπικά είτε για το κεντρικό συμβούλιο, καθώς η κοινωνία φαίνεται πως μένει μάλλον απαθής για μια ακόμη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι τα ονόματα που κάποιοι θεωρούν ως "δεξαμενές" ψήφων αλλάζουν... χέρια μέρα με την ημέρα.
"Είμαστε ακόμα ζωντανοί..." λένε τουλάχιστον τέσσερις από τους πέντε παλαιούς γνώριμους αντιπάλους του δήμου Δεσκάτης. Έτσι Νίκος Μίγγος, νυν δήμαρχος, Χρήστος Μπγιάλας πρώην και Δημήτρης Καραστέριος και Μαρία Τζιώλα θα είναι και σ' αυτή τη μάχη του Καλλικρατικού δήμου Δεσκάτης. Οι κ.κ. Μπγιάλας και Καραστέργιος προσδοκούν στο να πάρουν τα ποσοστά δυσαρέσκειας του νυν δημάρχου, ώστε να είναι αντίπαλοί του αυτοί στο 2ο γύρο, εκτός και αν είναι τέτοια η φθορά του, που μπορεί να βρεθούν αυτοί διεκδικητές του δημαρχικού θώκου. Από την πλευρά της η κ. Τζιώλα προσδοκά αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί και το όποιο κενό αφήσει η μη κάθοδος του Κώστα Μυλωνά στις εκλογές αυτές, ώστε να αυξήσει το ποσοστό του 6,53% που πήρε το Νοέμβριο του 2010 και το οποίο θεωρείται όχι και το καλύτερο για μια περιοχή όπου το ΚΚΕ, που τη στηρίζει έχει να προτάξει πολύ υψηλότερα.

www.grevenanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου