ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Stress: Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να σας προκαλέσει..

stressΕάν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που στρεσάρονται δύσκολα και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν σας αγγίζουν, τότε είστε από τους τυχερούς..

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι καλά προσαρμοσμένος, ώστε να αντιμετωπίζει το βραχυπρόθεσμο άγχος. Ωστόσο, όταν αυτό μας κρατά σε κατάσταση «συναγερμού» για μεγάλο χρονικό διάστημα, μας καθιστά αυτόματα ευάλωτους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δείτε τα 7 προβλήματα υγείας που είναι δυνατό να πυροδοτήσει το χρόνιο άγχος:
Κατάθλιψη
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι άνθρωποι που βιώνουν έντονο εργασιακό στρες διατρέχουν 80% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Γαστρεντερολογικά προβλήματα
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το στρες δεν μπορεί να προκαλέσει έλκος, είναι δυνατόν όμως να το επιδεινώσει. Ωστόσο, είναι συχνή αιτία για νόσους του πεπτικού, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Alzheimer
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα δείχνει ότι το στρες είναι δυνατόν, υπό συνθήκες, να επιδεινώσει το Alzheimer, επιταχύνοντας τις εγκεφαλικές βλάβες.
Καρδιοπάθεια
Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, όσοι υποφέρουν από χρόνιο άγχος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιολογικά προβλήματα. Εμμέσως η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, εξαιτίας του ότι τα άτομα που στρεσάρονται εύκολα, καπνίζουν και έχουν επιπλέον κιλά.
Άσθμα..
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου