ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το δίλημμα των ευρωεκλογών

 «Ευρωπαϊκή προοπτική με το ευρώ ή επώδυνη απομόνωση με δραχμή»
 

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, πριν την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, ουσιαστικά σηματοδοτεί το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών...


Ο πρωθυπουργός έθεσε το ουσιαστικότερο ίσως δίλημμα στη μεταπολίτευση, όσο κι αν αυτό φαίνεται υπερβολική. Δεν είναι το «Καραμανλής ή τανκς» αλλά κάτι εξίσου σημαντικό που θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών στην Ελλάδα.

Το δίλημμα είναι «ευρωπαϊκή προοπτική με το ευρώ ή επώδυνη απομόνωση με δραχμή» κι έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα απ’ ότι ένα παρόμοιο δίλημμα που είχε τεθεί το 2012. Τότε η χώρα ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή, ευρισκόμενη στον πάτο του βαρελιού και χωρίς να υπάρχει ορατό φως στο τούνελ.

Τώρα έχουν περάσει δύο χρόνια απίστευτων θυσιών του ελληνικού λαού, η Ελλάδα δείχνει να βρίσκει τον βηματισμό της, το φως στο τούνελ είναι δυνατό και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας έχει χαθεί. Γι’ αυτό και είναι πιο κρίσιμο το τωρινό διακύβευμα. Διότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες τώρα που «φάγαμε το γάιδαρο».

Τα επιμέρους διλήμματα είναι επίσης σοβαρά:

Θέλει ο ελληνικός λαός επιστροφή στο παρελθόν ή μια ελπίδα για το μέλλον;

Θέλει την ευρωπαϊκή προοπτικό της χώρας ή την βαλκανοποίηση και απομόνωσή της;

Θέλει μια σταθερή κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για να περισώσει ότι είναι δυνατόν ή θέλει επικίνδυνους και άσχετους λαϊκιστές που νομίζουν ότι η πατρίδα είναι παιχνιδάκι για να παίζουν;

«Θέλουν και άλλο πόνο...θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Δεν θα τους αφήσουμε και δεν θα τους περάσει...» τόνισε ο Πρωθυπουργός και διερωτήθηκε: «Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτούς που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ; Θέλουμε αυτούς που θέλουν να σκίσουν τα παλιά μνημόνια και να μας φέρουν νέα μνημόνια..., διότι από αυτά τρέφονται».

Μ’ αυτά τα λόγια ο κ. Σαμαράς έθεσε τον ελληνικό λαό προ των ευθυνών του. Χωρίς εκβιασμούς, αλλά με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης που πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν οι πολίτες. «Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά τη ΝΔ αλλά την Ελλάδα. Να διαφυλάξουμε τα επιτεύγματα και τη σταθερότητα που πετύχαμε, να μην αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω οι λαϊκιστές της μιζέριας», είπε, αναφερόμενος στην αξιωματική, κυρίως, αντιπολίτευση.

Πράγματι εδώ είναι που θα κριθούν τα πάντα στις εκλογές. Στο πώς βλέπει ο Έλληνας πολίτης το μέλλον της χώρας που λατρεύει. Δεν μπορεί να είναι τιμωρητική η ψήφος σε εκλογές που κρίνουν την πολιτική σταθερότητα και την προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να κινδυνεύσουν να χαθούν όλες οι προσπάθειες επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πολιτικοποιήσει τις εκλογές για ίδιον όφελος. Θα έχουν οι πολίτες την ευκαιρία να τιμωρήσουν όσα και όσους δεν τους αρέσουν, αλλά τη στιγμή που πρέπει.

Από την άλλη, το στοίχημα θα κριθεί στο πώς κινούνται τα κόμματα και τι πρεσβεύουν. Από τη μια υπάρχει μια κυβέρνηση που με απίστευτο πολιτικό κόστος κάνει βήματα προόδου. Πάντα μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας την οποία έχουμε επιλέξει και δεν χωρεί αμφιβολία γι’ αυτό.

Από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που δεν ξέρουν ακόμη πιο μέλλον βλέπουν και μιλάνε από τώρα για δημοψηφίσματα. Να θέσουμε δηλαδή σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για κάποιους αμετανόητους παλαιοκομμουνιστές που έχουν μείνει ακόμη στην Σοβιετική Ένωση και απορρίπτουν ότι καινούργιο πάει να γεννηθεί.

Ας δουν οι Έλληνες πολίτες και τα άλλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται η Κεντροαριστερά περνά κρίση ταυτότητας γιατί ουσιαστικά δεν είχε ποτέ.

Το ΚΚΕ δεν αποδέχεται την ΕΕ αλλά παίρνει μέρος στις εκλογές προφανώς για να την διαλύσει από μέσα. Ενώ υπάρχουν και οι άθλιοι λαϊκιστές της δεκάρας, δεξιά κι αριστερά που το μόνο που κάνουν είναι να γαυγίζουν σαν σκυλιά χωρίς να έχουν αρθρώσει έστω και μια λύση για τα προβλήματα της χώρας και της Ευρώπης.

Το διακύβευμα είναι λοιπόν ένα: Θέλουμε μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη ή όχι και η ψήφος των πολιτών εκεί θα κριθεί. Είναι σίγουρο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει τεράστια δομικά προβλήματα. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια οι εταίροι μας δεν φέρθηκαν στην Ελλάδα με αλληλεγγύη.

Όμως, την Ευρώπη δεν την αλλάζεις διαλύοντάς την. Δεν καταστρέφεις ένα οικοδόμημα που ήταν όραμα πριν από 60 χρόνια κι έγινε πραγματικότητα προσφέροντας ως το μέγιστο επίτευγμα την ειρηνική συνύπαρξη των λαών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση την αλλάζεις πολεμώντας από μέσα κι όχι με μάχες χαρακωμάτων με περιθωριακά ακροαριστερά κόμματα ή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες που ποντάρουν στη διάλυσή της.

Προσοχή, λοιπόν, στις ευρωεκλογές και στο πώς αντιμετωπίζουμε τα διλήμματα. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ένα σύγχρονο κόμμα που καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Δεν είναι η ώρα για πισωγυρίσματα. 


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου