ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ποιους κινδύνους κρύβει το Πάσχα για την υγεία μας;

 ΠΑΣΧΑ - ΑΥΓΑΠάσχα χωρίς βαρυστομαχιά, δυσπεψία και μικροατυχήματα, σχεδόν δεν…υπάρχει! Διαβάστε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί
στον οργανισμό σας τις γιορτινές αυτές ημέρες και προφυλαχθείτε από κάθε πιθανό κίνδυνο.
Για τους περισσότερους από εμάς το Πάσχα ταυτίζεται με ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, που είναι η λαιμαργία, ακόμα και αν οι 40 μέρες νηστείας που προηγούνται της Λαμπρής, έχουν σαν στόχο αυτό ακριβώς το αμάρτημα.  Η λιτή δίαιτα της Σαρακοστής, στοχεύει στην αποχή του ατόμου και την εγκράτειά του από τις γευστικές απολαύσεις.
Αν λοιπόν, είστε από εκείνους που επιμένουν στο ουσιαστικό μήνυμα των εορτών και έχετε καταφέρει, αν όχι ολική, έστω μερική νηστεία  τον τελευταίο μήνα, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην κατανάλωση φαγητού και ποτού το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα το Πάσχα.
Νηστεία, πριν και μετά
Μην ξεχνάτε πως η νηστεία δεν γίνεται για να έχετε το ελεύθερο και την άδεια της εκκλησίας για να φάτε τα άπαντα του πασχαλινού τραπεζιού. Αν ωστόσο εσείς νηστεύετε γι΄αυτό το λόγο, κακώς το κάνετε. Πιο συγκεκριμένα, το λάθος της στάσης σας δεν εμπίπτει στο θρησκευτικό σκέλος, αλλά στο κομμάτι της δικής σας υγείας. Θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε το κακό που κάνετε στον οργανισμό σας, αν μετά από 40 μέρες αποχής από το κρέας, τα ζωικά προϊόντα και το αλκοόλ, πέσετε με τα μούτρα στο αρνί της σούβλας και όλα τα καλούδια που θα συναντήσετε στο εορταστικό τραπέζι.
Όπως ήδη γνωρίζετε, σε όλη την Ελλάδα και όπου επί γης γιορτάζεται το χριστιανικό Πάσχα, θα βρείτε σίγουρα κόκκινα πασχαλινά αυγά, αρνί ή κατσίκι στη σούβλα ή το φούρνο, πολλές χειροποίητες πίτες και άφθονο κρασί. Πριν λοιπόν, αφεθείτε «λυτοί» στα πασχαλινά εδέσματα, σας υπενθυμίζουμε τι πρέπει να προσέξετε για να περάσετε και τη Δευτέρα του Πάσχα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και όχι εντός των τειχών και στο κρεβάτι, ημιλιπόθυμοι.
Τι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε;
Τα προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα είναι τα συνηθέστερα σε περιπτώσεις που μεγάλη περίοδος νηστείας ή δίαιτας ακολουθείται από μεγάλα τραπεζώματα. Η υπερφαγία μετά από λιτή δίαιτα συσσωρεύει την τροφή στο στομάχι και τα έντερα προκαλώντας προβλήματα, όπως είναι η δυσπεψία, το φούσκωμα και η δυσκοιλιότητα.  Όλες αυτές οι καταστάσεις δε, επιβαρύνονται από τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνονται εκείνες τις ημέρες και τις νύχτες.
Για να αποφύγετε, λοιπόν δυσάρεστες εκπλήξεις από το απότομο και το πολύ φαγητό, μην αμελήσετε τη μαγειρίτσα της προηγούμενης μέρας, καθώς η παράδοση έχει φροντίσει για την υγεία σας, πριν από εσάς. Η σούπα του μεγάλου Σαββάτου, που είναι ένα σχετικά εύκολο φαγητό στη χώνεψή του από το στομάχι, καταφέρνει και  προετοιμάζει το σύστημα, ώστε να μην κρασάρει τελείως από την αναπόφευκτα υπερβολική κατανάλωση του κρέατος της επόμενης μέρας.
Καρδιοπαθείς και διαβητικοί
Αν και η έκτακτη απόκλιση από τη δίαιτα που ακολουθείτε πιστά όλο τον υπόλοιπο χρόνο, όσοι έχετε λόγο υγείας να την ακολουθείτε, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας, καλό θα ήταν αν έχετε πρόβλημα με την καρδιά σας να είστε και αυτή τη μέρα προσεκτικοί στις ποσότητες του φαγητού και αλατιού που θα καταναλώσετε. Αν μάλιστα ταλαιπωρήστε από τη νόσο του διαβήτη, θα γνωρίζετε πως καλό είναι τις γιορτινές μέρες να είστε ακόμα περισσότερο συγκρατημένοι με τις επιλογές σας, αφού πολλαπλασιάζονται οι επιβλαβείς λιχουδιές.
Πώς θα αποφύγετε τα παραπάνω; Πατήστε για την συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου