ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βόμβα κατά Μπουτάρη: Παράνομη η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία

Βόμβα στη «Νύφη του Θερμαϊκού» και ειδικά στον… γαμπρό Γιάννη Μπουτάρη σκάει από ώρα σε ώρα. Σύμφωνα με αποκαλυπτικά έγγραφα, υπάρχει πρόβλημα με την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη
ο οποίος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο και πρέπει να πάει σπίτι του.
Ο λόγος είναι ότι υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητα διότι μέχρι πρότινος, και σίγουρα όχι 18 μήνες πριν όπως ορίζει ο νόμος, ο κ. Μπουτάρης ήταν πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τα τέλη του 2012. Ωστόσο τα έγγραφα δείχνουν ότι αυτός υπέβαλε επιστολή παραίτησης το Νοέμβριο του 2013, δηλαδή έξι μήνες πριν τις εκλογές ενώ νέος διάδοχος στο Φεστιβάλ ορίστηκε μόλις πριν μερικές ημέρες ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Ο κ. Μπουτάρης εντάσσεται στα Κωλύματα και ασυμβίβαστα του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010), δηλαδή του «Νόμου Καλλικράτη», καθώς το εδάφιο στ) της παραγράφου 1 και την παράγραφο 8 του άρθρου 14 «Κωλύματα και ασυμβίβαστα» του Νόμου ο νυν δήμαρχος για να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να μην είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.
Όπως αναφέρει ο Ν. 3905/2010 (ΦΕΚ 219/τ.Α΄/23-12-2010) το Φεστιβάλ εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού (παράγραφος 3 του άρθρου 21), ενώ ο Υπουργός διορίζει απευθείας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. (παράγραφοι 1, 2 & 3 του άρθρου 26).
Ο Γιάννης Μπουτάρης διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ με την με αριθμό ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/721/51/25-07-1011 Απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου (ΦΕΚ 258/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./10-08-2011). Του γνωστού κηπουρού του Γ. Παπανδρέου δηλαδή.
Όπως δείχνουν τα σχετικά έγγραφα διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ ο Σκηνοθέτης κ. Σμαραγδής στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Μπουτάρη, και τονίζεται ότι με «την αριθμ. 7510/20.11.2013 επιστολή του Ιωάννη Μπουτάρη, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για προσωπικούς λόγους…».
Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης ήταν Πρόεδρος δ.σ. έξι μήνες πριν τις εκλογές κάτι που καθιστά παράνομη την υποψηφιότητά του ενώ αν εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να εκπέσει και από το δημαρχιακό αξίωμα. Διότι ακόμη κι αν θεωρήσει κάποιος ως ημερομηνία παραίτησής του Γ. Μπουτάρη την 20-11-2013 και όχι την από 12-03-2014 αποδοχή της από τον Υπουργό, απομένουν έως τις εκλογές μόνο 6 μήνες. Και όχι πάνω από 18 που προβλέπει ο «Νόμος Καλλικράτη» (του άλλου κηπουρού Γιάννη Ραγκούση) ως απαιτούμενο για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ως Δήμαρχος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιβάλλον Μπουτάρη κάνει λόγο για σκοπιμότητες σχετικά με το θέμα και για πόλεμο που του κάνουν. Ωστόσο, δεν απαντά στο κύριο ερώτημα: Είναι νόμιμο να είναι πρόεδρος δ.σ. της πόλης στην οποία θέλει να ξαναεκλεγεί δήμαρχος; Μπορεί να προβάλλεται προσωπικά και να διεκδικεί το δημαρχιακό αξίωμα;
Πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας κι όχι να κάνει την… παλαβή ο κ. Μπουτάρης. Διότι καλές οι εναλλακτικές τακτικές του, οι κόκκινες κάλτσες και τα κολητηλίκια με τους Τούρκους και του Σκοπιανούς, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με την τήρηση των νόμων. Και κανείς δεν είναι υπεράνω. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου