ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κουτοπονηριές της Αγίας Οικογένειας




Είναι γνωστό ότι η Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη παίζει την επικοινωνία στα δάχτυλά της. Ξέρει πότε να χτυπάει και να φεύγει. Έχει εκείνο το… χάρισμα να
κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τραβήξει την προσοχή, ακόμη κι όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα.
Φυσικά δεν μπορούσε να ξεφύγει από το… μητσοτάκειο χάρισμα και ο Κυριάκος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος σε μια ημέρα ιστορική για την οικονομία αποφάσισε να στρέψει τα φώτα πάνω του.
Η χώρα βγαίνει στις αγορές, είναι η ημέρα της χαράς και της περηφάνιας για τους κόπους που δεν πήγαν χαμένοι. Είναι η ημέρα του Σαμαρά και του Στουρνάρα γιατί μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ενάρετο κύκλο του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.
Αυτή την ημέρα αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει θέμα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία συζητιέται εδώ και χρόνια και που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα για την ανανέωση του κρατικού μηχανισμού.
«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βήμα FM. Εντελώς… τυχαία την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.
Έτσι περί το 1 εκατ. Έλληνες που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα ακούνε σήμερα για 5ετές ομόλογο και για επιτυχία και θα σκέφτονται αν θα έχουν δουλειά επειδή ο Μητσοτάκης άνοιξε θέμα άρσης της μονιμότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ. Κι ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και αν σ' αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου».
Το ομολογεί δηλαδή και ίδιος. Δεν είναι θέμα της παρούσης, θα περάσουν χρόνια για να γίνει, αν γίνει, ωστόσο, ας το θέσουμε σήμερα. Αν αυτό δεν είναι κουτοπονηριά τότε τι είναι;
Γιατί δηλαδή κάποιοι αποφάσισαν να χαλάσουν το πάρτι με θέματα που «καίνε» αλλά τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα ανοίξουν άμεσα; Είμαστε εμείς καχύποπτοι ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απλά το… παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Που ξέρει πότε να χτυπά; Πότε να χαλάει τη διάθεση;
Ή μήπως γιατί τα φώτα είναι στραμμένα αλλού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας αυτές τις σημαντικές ημέρες για τη χώρα και την οικονομία;
Παλιά της τέχνη κόσκινο της οικογένειας Μητσοτάκη. 

Antinews.gr

1 σχόλιο: