ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Προς το ΠΑΣΟΚ: «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»


Το έχει παραξηλώσει το ΠΑΣΟΚ. Τώρα διαφωνεί με το πρόγραμμα για τους αστέγους


Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτός δίνει το στίγμα των αποφάσεων. Και βεβαίως αυτός ανακοινώνει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από κοινού με το ΠΑΣΟΚ..
Εκτός κι αν έχουμε καταλάβει λάθος και ο Βενιζέλος έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Επίσης, όταν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας μπαίνει στη Βουλή, ασφαλώς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να καθορίζει τις εξελίξεις. Ακόμη κι αν είναι μέλος της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ξέρει ποια είναι η θέση του.
Κι αυτό το λέμε με αφορμή την οργή που εκφράζει η Χ. Τρικούπη για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την ανακούφιση των αστέγων. Ανακοινώσεις που έκανε τη Δευτέρα αλλά που τις έχει ξαναπεί και μέσα στην ελληνική Βουλή πριν από εβδομάδες.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν χαρακτηρίζει τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».
Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, όπως λένε, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους- για μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ. Αφορούν και την ουσία: Όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε για μακρό διάστημα ο κ. Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους, από τους δήμους μέχρι τις ΜΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει επίσης ότι ο κ.Ευ. Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος επέμενε ότι θα πρέπει ένα μέρος του να καλύψει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων με προτεραιότητα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, και των απόρων και των άστεγων. Με λίγα λόγια ήταν ιδέα του ΠΑΣΟΚ η ανακούφιση των αστέγων, διότι η ΝΔ είναι ανάλγητη σε τέτοια θέματα ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει αποκλειστικό προνόμιο στην ευαισθησία.
Αντί λοιπόν να δούμε την ουσία των πραγμάτων ξαναμπαίνουμε στην παραπολιτική. Αντί δηλαδή να χαιρόμαστε που υπάρχει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα ανακούφισης των αστέγων, το ΠΑΣΟΚ μετατρέπει το θέμα σε πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Μαυρογιαλούρο. Πέραν του ότι τέτοιες διαφωνίες λύνονται με ένα απλό τηλεφώνημα, τι θέλει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ; Να του δώσουμε μερίδιο στα καλά νέα και τις επιτυχίες; Να του το δώσουμε. Αλλά όχι και να θέλει να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων και να παρουσιάζεται ως ο «σωτήρας» της χώρας και της κυβέρνησης. Αντί να χαίρονται στη Χ. Τρικούπη που έχουν μια προβολή την οποία δεν αξίζουν μιλάνε κι από πάνω; Εδώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σε όλα τα διεθνή φόρα ως ο μέγας εκπρόσωπος της Ελλάδας. Μέχρι και στη θέση του πρωθυπουργού στη Βουλή κάθισε πριν μερικές ημέρες προκαλώντας τον γέλωτα των βουλευτών.
Ας σοβαρευτούμε, κι ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο της αποτυχίας ή της επιτυχίας που του αναλογεί. Και στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουν πολύ καλά πως αν η κυβέρνηση αποτύγχανε σε κάτι θα το χρεωνόταν ο Σαμαράς ενώ ο Βενιζέλος θα έκανε την πάπια. Ας αφήσουν την υποκρισία και ας αναλογιστούν το μπόι τους και πόσο αυτό υπολογίζεται πλέον στην Ελλάδα. Όσο για το αν θα απειλήσουν με πτώση την κυβέρνηση «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου