ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πιο δυνατή η κυβέρνηση από την μάχη της βουλής

H Νέα Δημοκρατία (πέραν την κυβέρνησης) είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ. Αν μάλιστα δεν υπήρχε αυτό το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ..
κανείς δεν θα μιλούσε ούτε για σενάρια τριπλών εκλογών, ούτε καν για ανασχηματισμούς.
Εκ πρώτης όψεως, κάνοντας έναν απολογισμό της προχθεσινής κολασμένης ημέρας στη Βουλή θα έλεγε κανείς ότι η κυβέρνηση βγήκε βαθιά πληγωμένη. Δεν είναι άλλωστε και λίγο να ψηφίζεται οριακά ένα νομοσχέδιο. Δεν είναι λίγο να χάνονται ένας υπουργός κι ένας βουλευτής.
Και φυσικά δεν είναι λίγο να εμφανίζει περισσότερο από ποτέ σημάδια διάλυσης το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εταίρος δηλαδή.
Ωστόσο, μια πολύ ψύχραιμη ματιά και μια πιο λογική αποτίμηση των γεγονότων θα δείξει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Και κυρίως θα δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία (πέραν την κυβέρνησης) είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ. Αν μάλιστα δεν υπήρχε αυτό το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν θα μιλούσε ούτε για σενάρια τριπλών εκλογών, ούτε καν για ανασχηματισμούς.
Αλλά άμα έχεις ανθρώπους σαν τον Παπανδρέου ή τον Απόστολο Κακλαμάνη τότε χάνει το νόημά της και η πολιτική σοβαρότητα.
  1. Το πρώτο που δείχνει ότι η κυβέρνηση ενισχύεται είναι το γεγονός ότι ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και από τους κ. Λοβέρδο και Αηδόνη που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, πολλώ δε μάλλον με το ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι. Με τις ψήφους τους πέρασε το πολυνομοσχέδιο διότι κάποιοι σαν τον Ψυχάρη ή την Γκερέκου αποφάσισαν να κρυφτούν πίσω από τις απουσίες. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, σε κρίσιμες και «καυτές» πολιτικές μάχες χρειάζονται κότσια και δεν μπορούν να τα έχουν όλοι. Εδώ κάποιοι φοβούνται με το πρώτο δυναμιτάκι, δεν θα τρομάξουν με τη βόμβα; Αλλά ποιος ασχολείται με ριψάσπιδες;
  2. Το δεύτερο είναι ότι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι κ. Οικονόμου και Ψαριανός διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του κυρ Φώτη ο οποίος από κυβερνητικός εταίρος κινδυνεύει να γίνει το «κανίς» του Αλέξη Τσίπρα. Επομένως, και αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να αποβεί υπέρ της κυβέρνησης.
  3. Το τρίτο είναι ότι οι τρεις βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλαδή οι κ. Νταβρής, Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος, είναι πολύ κοντά στο να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια. Με το ζόρι κρατιούνται να μην το κάνουν. Χθες στο εντευκτήριο της Βουλής κάποιοι ρωτούσαν τον κ. Νταβρή τι είναι και αυτός έλεγε: «Εγώ είμαι Νέα Νέα Δημοκρατία» (!!!).
  4. Το τέταρτο είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Βενιζέλου. Τελικά αν κάποιοι έχουν ... κοχόνες να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές ας το κάνουν. Θα σαρώσει ο Σαμαράς, θα ξεγυμνωθεί ο Τσίπρας και θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, απλά τα πράγματα. Αν μάλιστα την προσφυγή στις κάλπες την προκαλέσει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός τότε θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου ο οποίος θα προκαλέσει πολιτικό χάος για δεύτερη φορά σε 2,5 χρόνια.
  5. Το πέμπτο αφορά τον Νικήτα Κακλαμάνη, την εμπάθειά του και την εκδικητικότητά του. Αφού θέλησε να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο με γεια του με χαρά του. Έκανε όμως κι ένα μεγάλο καλό στη ΝΔ. Την απελευθέρωσε από το να στηρίξει πιο άνετα τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ακόμη και οι βουλευτές που κρύβονταν τόσο καιρό γιατί ήταν φίλοι του Νικήτα και δεν τους πήγαινε να στηρίξουν τον Άρη, τώρα θα βάλουν τα δυνατά τους. Να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα μονοψήφια ποσοστά του Κακλαμάνη και να δυναμώσουν περισσότερο τον Σπηλιωτόπουλο για να βγει δήμαρχος. Διότι δεν μπορεί κανείς μα κανείς να αφήσει να επανεκλεγεί ο Καμίνης, Θα είναι κρίμα κι άδικο. Το πρόβλημα βασικά το έχει ο Κακλαμάνης. Τι θα κάνει στον δεύτερο γύρο σε μια σύγκρουση Καμίνη – Σπηλιωτόπουλου; Θα φτάσει στο έσχατο σημείο της κατρακύλας ή θα βοηθήσει να βγει δήμαρχος ο Αρης;
Υπό προϋποθέσεις λοιπόν και με έξυπνους χειρισμούς η κυβέρνηση βγαίνει περισσότερο ενισχυμένη και αυτό δεν είναι δικαιολογίες εν αμαρτίες. Άλλωστε, ο μεγάλος αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ηττήθηκε πολλαπλά κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μάχης. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου