ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Πολιτικοί νάνοι» παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας

Γιατί ο Βενιζέλος εκβιάζει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία; Ο λόγος είναι η ανυπαρξία του κόμματός του και του ίδιου.
Ούτε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, ούτε και αυτός ως αρχηγός κόμματος. Και αν η Ελιά καταρρεύσει, έχει τελειώσει κι αυτός
Κάποτε στο Πεντελικόν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε θέσει ένα ακόμη εκβιαστικό δίλημμα στους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ. Ή θα εκλεγόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος γραμματέας ή θα διέλυε το κόμμα και θα έφτιαχνε νέο. Ο Ανδρέας θεωρείτο μετρ του εκβιασμού και ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους του πολιτικού αμοραλισμού. Που πάτησε επί πτωμάτων προκειμένου να διατηρηθεί για 8 + 3 χρόνια πρωθυπουργός.
Ανάλογο διλήμματα έχουν θέσει στα κόμματά τους με επιτυχία ή αποτυχία κι άλλοι πολιτικοί. Όμως τέτοιο εκβιαστικό δίλημμα σαν κι αυτό του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν έχει ξαναγίνει.
Διότι πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό ο οποίος στρέφεται κατά της πατρίδας, της πολιτικής ομαλότητας και θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια.
Ψηφίστε την Ελιά αλλιώς πέφτει η κυβέρνηση, είπε λίγο πολύ ο κ. Βενιζέλος και το επιβεβαίωσε και ο «κολαούζος» του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αλλά δεν έμειναν εκεί. Ο Λοβέρδος είπε ότι μαζί με τον Βενιζέλο σχεδίασαν αυτή την στρατηγική ενώ, άκουσον – άκουσον: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία αν καταψηφιστεί η Ελιά.
Άνθρωποι με πολύ μικρό πολιτικό ανάστημα, ή όπως θα έλεγε και ο Πάγκαλος «πολιτικοί νάνοι» παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας. Και στρώνουν το χαλί στον Τσίπρα να έρθει να διαλύσει τη χώρα.
Η συνάντηση που είχε επί 3 σχεδόν ώρες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επικεντρώθηκε ακριβώς στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει το ΠΑΣΟΚ το οποίο τα παίζει όλα για όλα.
Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ουσιαστικά το θέμα της συζήτησης με τον κ. Σαμαρά αλλά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. «Πρέπει να υπάρχει πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε:
«Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση». Και κάνοντας μαθήματα Δημοκρατίας είπε: «Περιγράφω την πραγματικότητα με δημοκρατική ευαισθησία. Κάποιοι λένε ότι αυτό που κάνω είναι εκβιασμός: Απλά εγώ περιγράφω την πραγματικότητα. Παραλογιζόμεθα;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους.
«Χρειαζόμαστε συστράτευση της κοινωνίας και των εθνικών δυνάμεων», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» τα σενάρια ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν διατηρήσει τα ποσοστά του τότε θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί το κάνει αυτό;
Ποια είναι όμως η αιτία που ο Βενιζέλος εκβιάζει τον Σαμαρά και την ίδια την κοινωνία; Ο λόγος είναι η ανυπαρξία του κόμματός του και του ίδιου. Ούτε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, ούτε και αυτός ως αρχηγός κόμματος. Αν η Ελιά, το δικό του δημιούργημα καταρρεύσει έχει τελειώσει κι αυτός. Διότι άλλο η Ελιά που θα μπορούσε να είναι μια ενιαία κεντροαριστερή παράταξη η οποία θα γεμίσει το χώρο που αφήνει το άθλιο ΠΑΣΟΚ, κι άλλο το ίδιο καθεστωτικό και αποδοκιμασμένο ΠΑΣΟΚ με πέντε – έξι παρατρεχάμενους που προέρχονται κι αυτοί από το ΠΑΣΟΚ. Το δημιούργημα του κ. Βενιζέλου είναι τερατούργημα και γι’ αυτό το αποδοκιμάζει στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος.
Ο μόνος λόγος του άθλιου εκβιασμού που θα μπορούσε να γραφτεί στις χρυσές σελίδες του πολιτικού αμοραλισμού που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ είναι η προσωπική πολιτική επιβίωση του κ. Βενιζέλου. Ο οποίος νομίζει ότι είναι Ανδρέας Παπανδρέου και μπορεί να θέτει τέτοια διλήμματα και να νικάει σε συγκρούσεις. Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Ο εκβιασμός στρέφεται κατά της Ελλάδας και είναι σίγουρο ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του.
Οι πρωτοβουλίες που πήρε τελευταία ο Αντώνης Σαμαράς για την ανάπτυξη αλλά κυρίως για την Συνταγματική Αναθεώρηση θορύβησαν τον κ. Βενιζέλο ο οποίος εμφανίζεται να είναι η «ουρά» του πρωθυπουργού. Μη αντέχοντας αυτόν το ρόλο «τραβάει πιστόλι» κι όποιον πάρει ο χάρος. Παίζει το τελευταίο του χαρτί καθώς ξέρει ότι η αποδοκιμασία της Ελιάς σημαίνει και δική του αποδοκιμασία. Ο Παπανδρέου του την έχει στημένη. Ο Χρυσοχοϊδης το ίδιο και σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον του.
Όμως, πόση ανοησία μπορεί να κρύβει ένας εκβιασμός του ελληνικού λαού ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα έχει αποδοκιμάσει το ΠΑΣΟΚ; Τι νομίζει δηλαδή ο κ. Βενιζέλος; Ότι οι ψηφοφόροι είναι μεταφερόμενα πρόβατα που μόλις τους πει κάποιος να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ θα το κάνουν; Τι ζητά δηλαδή ο κ. Βενιζέλος από τον πρωθυπουργό; Να δώσει εντολή και να ψηφίσει ο κόσμος της ΝΔ την Ελιά; Ή μήπως απευθύνεται στους «χαλαρούς» ψηφοφόρους που στηρίζουν Ποτάμι ή ΔΗΜΑΡ και τους ικετεύει να τον ψηφίσουν για να μην πέσει η κυβέρνηση;
Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ξέρει τα εξής:
1. Ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ έφυγε για πολύ σοβαρούς λόγους και δεν γυρνά πίσω. Για να ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά πρέπει να φύγουν όλοι όσοι πλήγωσαν και πρόδωσαν πρώτα την πατρίδα και μετά το χώρο αυτό.
2. Καλύτερα να γίνουν εκλογές παρά ο κάθε Βενιζέλος να εκβιάζει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση και στην εθνική προσπάθεια οι εκβιαστές που βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα.
3. Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και δεν ποδηγετείται. Και θα του το δείξει στις κάλπες σε 20 ημέρες.
4. Ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει την μοναχική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη Νέα Ελλάδα. Πρέπει να προωθήσει την ατζέντα του με όποιο κόστος. Κι όποιος θέλει ας τον ακολουθήσει.
5. Το πραγματικό δίλημμα είναι αυτό που έχει θέσει η ΝΔ. Ανάπτυξη ή Καταστροφή; Σταθερότητα ή Περιπέτεια. Σαμαράς ή Τσίπρας.

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου