ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο Μάρτιν Σουλτς κουμπάρος στο γάμο ΣΥΡΙΖΑ - Σοσιαλδημοκρατών

Από την «αριστερά της ανατροπής» οδεύουμε στην αριστερά της «ευθύνης» ή όπως το έλεγε παλιότερα και ο Γιάννης Μηλιώκας «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ».

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τα σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας είναι χωρίς επιστροφή, με βάση τα δεδομένα. Μετά τις προεκλογικές δηλώσεις Γλέζου και τις μετεκλογικές Σκουρλέτη ότι αν το ΠΑΣΟΚ μετανιώσει για τα μνημόνια τότε …το βλέπουμε για συνεργασία, έρχεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας με τον Μάρτιν Σουλτς, τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν εκ μέρους των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Bloomberg σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ανοιχτοί σε μια συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, με την προϋπόθεση πως θα επιστρέψουν στις πολιτικές ρίζες τους και θα σταματήσουν να δέχονται τη λιτότητα ως τη μόνη επιλογή. Δεν θα συνεργαστούμε αν παραμείνουν υπό την επήρεια της ηγεμονίας της Άνγκελα Μέρκελ».
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η λογική λέει ότι σημασία έχει το γεγονός ότι ανοίγει η δημόσια συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου και είναι χωρίς αξία οι προϋποθέσεις που τίθενται όπως αυτή της άρνησης της λιτότητας υπό την ηγεμονία της Μέρκελ. Άλλωστε είναι απίθανο να μην ξέρει ο Αλέξης Τσίπρας ότι το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συγκυβερνά με τη Μέρκελ στη Γερμανία. Είναι επίσης απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας να ζητάει για να προχωρήσουν σε κοινό βηματισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες να φύγουν απ’ την κυβέρνηση οι σύντροφοι του Σουλτς στη Γερμανία, ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση. Άρα;
Πολύ απλά και επί της ουσίας της πολιτικής και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες είναι το όχημα για να προσχωρεί σιγά σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της Μέρκελ.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Το παράθυρο συνεργασίας με τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη που ανοίγει ο Τσίπρας αφορά όπως είπαμε τον Μάρτιν Σουλτς που διαδραματίζει όχι μόνο ηγετικό ρόλο αλλά είναι και αυτός που ενέταξε στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες το Ποτάμι, ενώ εκεί θα εντασσόταν και η ΔΗΜΑΡ αν δεν είχε υποστεί τέτοια συντριπτική ήττα και είχε εκλέξει έστω και έναν ευρωβουλευτή.
Σε κάθε περίπτωση ο Μάρτιν Σουλτς είναι ο «κουμπάρος» για μια σειρά γάμους προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα που μαστίζεται από πολυκατακερματισμό και πολυδιάσπαση. Επομένως για το ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση Σουλτς γίνεται το όχημα για τη δημιουργία της «πλατιάς, προοδευτικής και πατριωτικής συμπαράταξης» που έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών όταν και αντιλήφθηκε ότι δεν του βγαίνει το στοίχημα της ανατροπής, το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ».
Προσπαθεί λοιπόν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάσει το έδαφος της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με όλους αυτούς που μέχρι σήμερα κατήγγελλε ως μνημονιακούς!
Πάντως οι δηλώσεις Τσίπρα στο Bloomberg αποτελούν επιβεβαίωση των όσων είχαμε γράψει στο antinews στο άρθρο «τα αδιέξοδα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ» . Από τότε σημειώναμε ότι Σουλτς και Τσίπρας «τα έχουν βρει». Μάλιστα κατοπινά δημοσιεύματα στο Βήμα έκαναν λόγο για «παζάρια με Σουλτς» και υποστήριζε ότι Σουλτς και Τσίπρας έχουν συμφωνήσει μέχρι και στα ανταλλάγματα! (Νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το Βήμα και στο βάθος …σοσιαλδημοκρατία).
Όλα τα «ωραία» κάποτε έχουν και ένα τέλος, έτσι απ’ την «αριστερά της ανατροπής» οδεύουμε στην αριστερά της «ευθύνης» ή όπως το έλεγε παλιότερα και ο Γιάννης Μηλιώκας «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ». 

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου