ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Καμιά αυτοκριτική θα δούμε από τη ΝΔ;

Αν δεν δούμε τα λάθη του πρώτου γύρου πως θα πάμε καλύτερα στον δεύτερο;
Η στάση του πρωθυπουργού και οι ολιγόλογες δηλώσεις του από τα γραφεία της Λ. Συγγρού, ήταν ένα μήνυμα προς όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
για το πώς θα πρέπει να πορευτούν μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Μπορεί η ΝΔ να ανέκοψε το ρεύμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί τα ψευτοδιλήμματα να ηττήθηκαν, μπορεί να είναι ευχαριστημένη από το γεγονός ότι θα έχει 8-9 περιφερειάρχες ενώ είχε πέντε, όμως, δεν υπάρχει κανείς εφησυχασμός.

Και κυρίως δεν πρέπει να υπάρχει μέχρι την Κυριακή ενθουσιασμός που θα αποπροσανατολίσει από το πραγματικό μήνυμα των εκλογών.

Κατ’ αρχάς στη Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι στην Αττική και στην Αθήνα δεν θα έχουν δικό τους υποψήφιο στο β’ γύρο. Δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη στην χαώδη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με τη μεγάλη διαφορά του «αντάρτη» Τζιτζικώστα έναντι του πρώην βουλευτή Γ. Ιωαννίδη.

Λάθη έχουν γίνει και θα πρέπει να τα αναλύσουν εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για την συγκρότηση των υποψηφίων και των συνδυασμών. Αυτοκριτική πρέπει να γίνει και γρήγορα καθώς ο βασικός στόχος είναι οι επόμενες κάλπες και κυρίως οι ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση και ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να κάνουν ακόμη πιο σαφές το μήνυμα προς τους πολίτες ότι δεν πρέπει να μπει σε κίνδυνο η ομαλή πορεία της χώρας, δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του κόσμου, δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση την οποία επιζητούν οι Συριζαίοι και οι επιχειρηματίες που τους στηρίζουν.

Αλλά αν πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους η κακή εικόνα της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής και στο δήμο της Αθήνας θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ενδελεχούς ανάλυσης αφού πρώτα σηκώσουν όλοι τα μανίκια και αποτρέψουν την εκλογή της Ρένας Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη οι οποίοι είναι αυστηρά κομματικοί υποψήφιοι και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Εχθρός του καλού το καλύτερο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το μη χείρον βέλτιστον. Και η νίκη του Γ. Σγουρού και του Γ. Καμίνη μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός για τη ΝΔ, καθώς πρόκειται για μέτριες έως αποτυχημένες επιλογές, εντούτοις ξέρουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής τους και δεν είναι… ψευτοεπαναστάτες της δραχμής.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί υπήρξαν οι αποτυχίες που χάλασαν το υπόλοιπο καλό κλίμα.

Στην Αθήνα βασικός υπαίτιος της αποτυχίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου να μπει στον δεύτερο γύρο είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης. Η ΝΔ θα μπορούσε να έχει έναν υποψήφιο που θα κέρδιζε τον δήμο από τον Γ. Καμίνη, αρκεί ο κ. Κακλαμάνης να μην ήταν τόσο εμπαθής και κακοπροαίρετος με το κόμμα που τον ανέδειξε. Διότι όταν εκβιάζεις το κόμμα σου εδώ κι 1,5 χρόνο λέγοντας ότι θα είσαι υποψήφιος ότι και να γίνει, όποια κι αν είναι η θέληση του αρχηγού, τότε αυτό λέγεται πολιτικός εκβιασμός που ποτέ δεν πρέπει να περνάει.

Όσο για την περιφέρεια, λανθασμένη επιλογή προσώπου δεν υπήρξε. Υπήρξε όμως λανθασμένη διαχείριση του χρόνου που είχε ο κ. Κουμουτσάκος να ανατρέψει μια παγιωμένη κατάσταση. Και το κυριότερο: Αφέθηκε μόνος του στον λάκκο των λεόντων. Που είναι οι βουλευταράδες και οι υπουργάρες της Αττικής, τόσο για τον Άρη όσο και για τον Κουμουτσάκο. Μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε υπέρ τους, οι υπόλοιποι είχαν… δουλειές. Που είναι ο κομματικός μηχανισμός και οι οργανώσεις της ΝΔ να δώσουν ώθηση στις υποψηφιότητες αυτές; Ειδικά τον κ. Κουμουτσάκο θα έπρεπε να τον έχουν στηρίξει για να κάνει την έκπληξη και να νικήσει καθώς πρόκειται για νέο άνθρωπο που θα έφερνε και νέα πνοή στην Αττική. Αλλά και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ακόμη και με το «λάθος» του Κακλαμάνη θα μπορούσε να περάσει στον β’ γύρο αν του έδιναν ώθηση κορυφαία κομματικά στελέχη που κοιμήθηκαν.

Στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Περιφέρεια θα παραμείνει σε «γαλάζια» χέρια όμως πρέπει να γίνει αυτοκριτική σχετικά με το πώς ερμήνευσε ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ τα «θέλω» των Μακεδόνων ψηφοφόρων. Διχάστηκε το κόμμα στην Κ. Μακεδονία και τελικά επέλεξε τον περισσότερο αυτοδιοικητικό κι όχι τον επιβεβλημένο από το κόμμα. Οσο για την Θεσσαλονίκη, ο Μπουτάρης με το χαλαρό υφάκι και το εναλλακτικό προσωπείο ήταν και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο κ. Καλαφάτης έχει κάνει μια καλή πορεία που όμως πολύ δύσκολα θα του δώσει τον δήμο. Κι εδώ οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ θα έπρεπε να έχουν κάνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να αποδομήσουν την υποψηφιότητα Μπουτάρη. Εκτός κι αν… τον ήθελαν εξ’ αρχής για δήμαρχο, οπότε ας το έλεγαν.

Λένε κάποιοι ότι η ΝΔ θα έπρεπε να στηρίξει από την αρχή τον Μπουτάρη, τον Σγουρό και τον Καμίνη και να μην κατεβάσει κομματικούς υποψηφίους. Σήμερα θα μιλάγαμε για σαρωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και για νίκη γαλάζιων ή υποστηριζόμενων από τη ΝΔ καθαρά αυτοδιοικητικών υποψηφίων.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε το κόμμα να μην κατεβάσει υποψήφιους. Έπρεπε να δώσει το στίγμα της η ΝΔ στις μεγάλες περιφέρειες και στους δήμους γιατί έτσι κάνουν τα μεγάλα κόμματα. Ίσως και γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμοι οι ψηφοφόροι των κομμάτων να μην βλέπουν δικούς τους υποψήφιους. Φαίνεται, όμως, ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ, τουλάχιστον αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ψηφίζει πολύ διαφορετικά απ’ ότι στο παρελθόν. Και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει όλα τα κόμματα και κυρίως της ΝΔ.

Όσο για τον Πειραιά, ίσως εκεί να είναι η μητέρα των μαχών για τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα. Η επικράτηση τυχοδιωκτικών υποψηφίων, που αν δεν εκλεγούν θα διαλυθούν στα εξ’ ων συνετέθησαν, θα είναι οδυνηρή ήττα και για τη ΝΔ και για όλη τη χώρα. Θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το που θα κατευθύνει τους ψηφοφόρου του στο μεγάλο λιμάνι. Μπορεί να μην «γουστάρουν» τον Μιχαλολιάκο, όμως, θα κάνουν μεγάλο κακό αν ψηφίσουν τον Μώραλη, δηλαδή τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη.

Και πολύ θα θέλαμε μια εξήγηση και από το Μαξίμου και από την Συγγρού για την πλήρη απουσία του κομματικού μηχανισμού από το πλευρό του Μιχαλολιάκου. Λέτε να είναι όλοι ...Ολυμπιακός; 


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου