ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Επιχειρηματικός πόλεμος για τον έλεγχο της εξουσίας


Όσο δεν μπορούν να δημιουργηθούν μονοκομματικές κυβερνήσεις οι επιχειρηματίες θέλουν να ελέγχουν τα κόμματα που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων..



Πολύ χοντρό επιχειρηματικό – πολιτικό παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο, με μυστικά δείπνα, συνεννοήσεις, παρεμβάσεις και διαρροές με συγκεκριμένη στόχευση.
Παλαιοί και νέοι επιχειρηματίες, δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε χωρίς να το ελέγχουν και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει έναν αδυσώπητο αγώνα για την τελική, κατά πολλούς, αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, επιχειρηματικά, εκδοτικά και πολιτικά κέντρα που έχουν στο αίμα τους την ίντριγκα, τη συνωμοσία και τα παιχνίδια εξουσίας βλέπουν ότι μετά τις εκλογές πάει να δημιουργηθεί ένα κενό και σπεύδουν να το καλύψουν.
Το κενό αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον ισχυρά κόμματα, δεν μπορούν να δημιουργηθούν μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα πρέπει κάποιοι να συνεργαστούν με κάποιους άλλους. Έτσι, οι επιχειρηματίες θέλουν να ελέγχουν τα κόμματα που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων.
Έτσι λοιπόν δεν είναι καθόλου τυχαίες οι κόντρες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό καθώς διαμορφώνονται στρατόπεδα που τους επόμενους μήνες θα παίξουν πολύ μεγάλα παιχνίδια.
Αν κάποιος μπορεί να συνδέσει διάφορες διάσπαρτες πληροφορίες και γεγονότα θα διαπιστώσει ότι κάτι σιγοβράζει. Κάποιοι μαγειρεύουν σενάρια που ξεπερνούν την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Πριν από μερικές ημέρες, ανήμερα των εκλογών, έκανε αίφνης την εμφάνισή της η Γιάννα Αγγελοπούλου, και μάλιστα στο κανάλι του επιχειρηματία Κοντομηνά. Ασφαλώς η «Λαίδη Γιάννα» δεν είδε φως και μπήκε, η παρουσία της ήταν στοχευμένη. Μάλιστα η κυρία έκανε δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις: Η πρώτη ήταν ότι επιτέθηκε στον Μαρινάκη και την παρέα που ελέγχει τον Πειραιά και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, έχοντας δικό της δήμαρχο. Η δεύτερη ήταν ότι έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση του ελληνικού λαού καθώς ερωτώμενη αν θα ενδιαφερόταν για την προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι θα πάει όπου της ζητηθεί. Ειδικά αν ο Πρόεδρος εκλεγεί από το λαό μετά από Συνταγματική αναθεώρηση.
2. Ο πόλεμος δεν άργησε να ξεκινήσει και τα νταούλια βάρεσαν στον Πειραιά όπου ο Μαρινάκης μέσω του Μώραλη χαρακτήρισε την Αγγελοπούλου συγγραφέα με βλαχομπαρόκ αισθητική, θυμίζοντάς της τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το δάσος της Φιλοθέης.
3. Εντελώς... τυχαία, λίγα 24ωρα μετά ο Β. Μαρινάκης φωτογραφίζονταν στο ΣΕΦ με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλου, αδερφό του συζύγου της Γιάννας, με τους οποίους βρίσκεται σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη για την περιουσία. Ο εχθρός του εχθρού μου δηλαδή...
4. Από την άλλη, ο Β. Μαρινάκης φέρεται να βρίσκεται σε σφοδρή αντιπαράθεση -κι όχι μόνο για τα ποδοσφαιρικά - με τον Γ. Αλαφούζο και τον Ι. Σαββίδη .
5. Στην... ποδοσφαιρική εξίσωση μπαίνει και η Ρένα Δούρου, η οποία ως νέα Περιφερειάρχης θα έχει να μοιράσει περί τα 4 δισ. ευρώ στη θητεία της. Παράλληλα, αν και συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» στη Ν. Φιλαδέλφεια, εντούτοις είναι σε εκκρεμότητα η επιχορήγηση που θα δώσει η Περιφέρεια. Ο Γ. Σγουρός είχε υποσχεθεί 20 εκατ. στην ΑΕΚ και 6-7 εκατ. στον Παναθηναϊκό για τη Λεωφόρο. Τι θα γίνει λοιπόν με τα γήπεδα των αντιπάλων του Ολυμπιακού; Ποια θα είναι η στάση της Δούρου η οποία είναι πανθομολογούμενο ότι εξελέγη χάρη στις ψήφους που της πρόσφερε στον Πειραιά ο Μαρινάκης;
6. Σε πολιτικό επίπεδο γίνεται ο μεγάλος χαμός, κυρίως στα μικρά κόμματα, δεξιά κι αριστερά του πολιτικού φάσματος. Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε βαθιά κρίση με πολλούς βουλευτές να κρυφοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους προς τα δεξιά. Στη ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αφού το 1,2% των εκλογών και η παραίτηση (;) Κουβέλη έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ένα κόμμα που μέχρι πέρυσι ήταν στην κυβέρνηση. Από τους 14 βουλευτές που έχει ορισμένοι λοξοκοιτάνε προς τον Τσίπρα και άλλοι θέλουν να ανασυγκροτήσουν την κεντροαριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Πρόσωπα που γνωρίζουν τους πολιτικούς χώρους λένε ότι η φάση αποσύνθεσης που περνούν τα κόμματα οφείλονται και στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα, να συνθέσουν νέους πολιτικούς χώρους τους οποίους θα μπορούν να ελέγξουν ευκολότερα.
7. Η εξίσωση έχει και τον παράγοντα... βιομήχανοι. Στην γενική συνέλευση αυτό που είδαμε και ακούσαμε ήταν μια ξεκάθαρη «δεξιά» στροφή του Α. Τσίπρα ο οποίος προσκάλεσε του επιχειρηματίες να βοηθήσουν στη... Νέα Ελλάδα και τους υποσχέθηκε μέχρι και φθηνή ενέργεια. Την ίδια στιγμή ο απερχόμενος πρόεδρος, Δ. Δασκαλόπουλος έκανε δηλώσεις για την... αλλαγή που έφεραν οι ευρωκάλπες, στηρίζοντας ξεκάθαρα τον κ. Τσίπρα. Σε αντίθεση με άλλους βιομηχάνους που τήρησαν ουδέτερη στάση, αλλά είδαν και με... ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάποιοι μάλιστα λένε ότι γίνονται διάφορες κουβέντες για το πώς ένας «δεξιός» Τσίπρας θα μπορούσε να μοιράσει την πίτα.
8. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τις κινήσεις που κάνουν διάφοροι πολιτικοί σε όλους τους χώρους. Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και η κινητικότητα που επιδεικνύει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ως κόρη Μητσοτάκη μιλάει πίσω από την πλάτη και παράλληλα περιμένει μήπως πάρει κάποιον υπουργικό θώκο ή μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Να μην ξεχνάμε και τις συχνές παρουσίες της Σημιτικής παρέας και του πρώην πρωθυπουργού.
9. Οι υπόλοιποι παραδοσιακοί επιχειρηματίες, οι οποίοι ελέγχουν και μέσα ενημέρωσης, όπως ο Μπόμπολας ή ο Βαρδινογιάννης, παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και την παρουσία νέων «τζακιών» που αποκτούν δύναμη και πολιτική εξουσία όπως ο Μαρινάκης.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες καθώς δεν αποκλείεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είτε σύντομα είτε με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας. Εκτός κι αν κάποιοι ήδη φτιάχνουν τον ιδανικό πρόεδρο που θα περάσει από 180 βουλευτές.
Ότι και να συμβαίνει η νομή της εξουσίας έχει κινητοποιήσει την παλιά και νέα διαπλοκή καθώς η χώρα βγαίνει από την κρίση και τα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να μοιράζονται ξανά το χρήμα και τα έργα. Με τους «διορατικούς» επιχειρηματίες να στήνουν κόμματα ή να αποδομούν υπάρχοντα προκειμένου να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μοιρασιάς.
Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου