ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Ο λαός ψήφισε: άλλαξέ τα όλα Αντώνη

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Ο λαός ψήφισε: άλλαξέ τα όλα Αντώνη

Opening quote

Η απώλεια 6%-7% μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές, θέλει εδώ και τώρα λύσεις, θέλει επιτάχυνση των μέτρων ανακούφισης,
ζητά ξεκάθαρα από τη ΝΔ και γενικά από την κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή
Τελικά ο λαός είναι σοφός. Και ζητά ανατροπή πράγματι αλλά για όλους και για όλα. Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη θέλουμε να πιστεύουμε απ’ όλους και όχι μόνο για τις κάμερες. Και το μήνυμα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο. Αλλάξτε όλοι αλλιώς θα σας «ξαναμαυρίσουμε» και θα ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ψεκασμένους ή όποιους άλλους νομίζουμε εμείς.
Τι λέει ο κόσμος στη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά; «Πάρτο αλλιώς Αντώνη διαφορετικά θα βρεις στο παγόβουνο, δηλαδή στην ψήφο του ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές».
Τι λέει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα; «Πάρτο αλλιώς Αλέξη. Καλές οι υποσχέσεις και οι προτάσεις που είναι αδύνατο να εκπληρωθούν, άλλαξε πορεία όμως γιατί βαρεθήκαμε τις πομφόλυγες».
Η διαφορά που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δεν είναι σε καμιά περίπτωση δύναμης ανατροπής. Δεν είναι η επανάσταση που ήλπιζε ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι καν εντολή διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για σκεφτείτε μόνο τα εξής: Ο κ. Τσίπρας έκανε επί τρεις και πλέον μήνες έναν απίστευτο ντόρο. Ξεσήκωσε τον κόσμο, έθεσε εκβιαστικά και άκρως επικίνδυνα διλήμματα. Ζήτησε από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει τα μνημόνια. Πόνταρε πάνω στην απόγνωση και την οργή του για τα τόσα χρόνια κρίσης. Ζήτησε δηλαδή από έναν απελπισμένο να δώσει τέλος στο δράμα του. Και ο ελληνικός λαός τι του έδωσε; Το ίδιο ποσοστό μ’ αυτό που είχε πάρει στις εθνικές εκλογές του 2012. Τόσος πόλεμος δηλαδή για να πάρει το ίδιο ποσοστό και έχουν το θράσος να μιλάνε για ανατροπή; Αν ο λαός ήθελε ολική στροφή της κοινωνίας προς τα αριστερά θα έδινε στον Τσίπρα 30%-35% και τότε σήμερα το πιθανότερο να είχαμε ημερομηνία εθνικών εκλογών.
Όμως, δεν του έδωσε ξεκάθαρη εντολή για να ζητήσει κάλπες. Δεν του έδωσε οποιαδήποτε εντολή πέραν του ότι δεν τον πιστεύει. Παρ’ ότι ο κ. Τσίπρας χάιδεψε τ’ αυτιά όλων και υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, ο λαός δεν «έφαγε κουτόχορτο». Αν θέλετε οι ψηφοφόροι έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το χρίσμα της εν δυνάμει κυβέρνησης, κι όχι αυτοδύναμης αλλά με ένα ευρύτερο πεδίο συνεργασιών που όμως στην παρούσα φάση είναι αδύνατον να γίνουν. Όμως, άλλο να είσαι εν δυνάμει κυβέρνηση κι άλλο να είσαι έτοιμος και να κυβερνήσεις. Και στο κάτω – κάτω μην ξεχνάμε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά πρωτιά της ΝΔ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.
Συμπερασματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πούμε ότι μοιάζει με έναν… κλαρινογαμπρό που πολιορκεί την γκόμενα, αυτή του κάνει τα γλυκά μάτια αλλά μόλις βλέπει το σουλούπι αλλάζει πλευρό και ψάχνει αλλού για συντροφιά.
Και πάμε στη Νέα Δημοκρατία. Μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση, δύο πολύ σκληρά χρόνια, το κόμμα άντεξε σε μια ψηφοφορία που όπως και να το κάνουμε είναι πάντα πιο χαλαρή από τις εθνικές κάλπες. Αυτό είναι το θετικό μήνυμα αν ρίξουμε μια ματιά σε άλλες χώρες όπου κυβερνώντα κόμματα ή κόμματα που έπαιξαν ενεργό λόγο μέσα στην κρίση, κατέρρευσαν. Όπως καλή ώρα ο Ολαντ στη Γαλλία ή το πρώην κόμμα του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία ή ακόμη και ο Κάμερον στην Βρετανία.
Υπάρχουν όμως και κακά νέα και μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες και τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψη τους στην κυβέρνηση και την Συγγρού. Η απώλεια 6%-7% μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές είναι το πρώτο κακό μήνυμα. Δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές, δεν μπορεί να περιμένει άλλο την έξοδο από την κρίση, την πίκρα και την απόγνωση. Θέλει εδώ και τώρα λύσεις, θέλει επιτάχυνση των μέτρων ανακούφισης, ζητά ξεκάθαρα από τη ΝΔ και γενικά από την κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή.
Δεν ζητά την ανατροπή της, δεν ζητά εκλογές για αλλαγή της κυβέρνησης, όμως, δίνει την τελευταία ευκαιρία στον κ. Σαμαρά να τα αλλάξει όλα. Και να το κάνει πολύ γρήγορα διότι οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις μας προσπερνούν όλους, και κυρίως το πολιτικό σύστημα.
Το μήνυμα ελήφθη είπε ο πρωθυπουργός και οφείλουμε να τον πιστέψουμε και να δούμε τι θα αλλάξει. Θα αλλάξει την κυβέρνηση με ευρύτατο ανασχηματισμό; Μπορεί, όμως, η ανατροπή που ζητά ο κόσμος δεν είναι το παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες». Ο λαός ζητά ανατροπή στις πολιτικές, τερματισμό της λιτότητας, λύση για το χρέος και επιτέλους «αέρα», ελπίδα στον τόπο. Εκεί λοιπόν θα κερδίσει ή θα χάσει το στοίχημα ο Αντ. Σαμαράς.
Όμως δεν μπορεί να μη μείνουμε στα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ καιρό τώρα. Λάθη στην επιλογή των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Ποιοι ήταν άραγε αυτοί που πρότειναν και τελικά οδήγησαν σε Βατερλό υποψηφίους στην Αττική, στην Αθήνα, στην Κεντρική και στην Δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη, και φυσικά στον Πειραιά. Εκεί όπου η ΝΔ είτε δεν είχε εκπροσώπηση είτε οι υποψήφιοί της κατέρρευσαν.
Επίσης, από τα ονόματα των ευρωβουλευτών, ποιοι ήταν εκείνοι που πρότειναν πρόσωπα που ήταν και παραμένουν περαστικοί από τη ΝΔ; Σε ποιους απευθύνονταν όλοι αυτοί; Στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης; Αμφιβάλλουμε;
Επίσης, τραγικό λάθος. Ποιοι ήταν εκείνοι που έστρεψαν ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή; Που έδιωξαν δεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι αγαπούν την παράταξη, όμως αισθάνονται προδομένοι; Οι Μπαλτάκοι και το υπόλοιπο σύστημα που με το ένα χέρι χάιδευε τους ναζιστές και με το άλλο τους έριχνε στην πυρά. Και στο κάτω – κάτω που ήταν οι ψηφοφόροι, οι πραγματικοί πατριώτες που θα έκοβαν τη διαρροή προς την ακροδεξιά; Μήπως κάτι λιγούρηδες, φλώροι του Κολωνακίου που επελέγησαν επειδή ήταν κολλητοί με την εξουσία την ίδια ώρα που αποκλείονταν άλλοι επειδή ήταν επικίνδυνοι;
Και το τρίτο τραγικό λάθος της ΝΔ ως κυβερνών κόμμα. Απευθύνεστε αδέρφια στον λαό, στους φτωχούς, τους νοικοκυραίους, τους μεροκαματιάρηδες, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Από αυτούς ζητάτε την ψήφο τους και τους λέτε ότι θα φτιάξετε μια νέα Ελλάδα περήφανη και ανεξάρτητη. Και την ίδια στιγμή που τους απλώνετε το χέρι και ζητάτε τη στήριξή τους, τους τσακίζετε στους φόρους και τα χαράτσια. Φτιάξατε τον μπαμπούλα που λέγεται Θεοχάρης και σαρώνει τα πάντα. Μπαχαλοποιείτε τον κρατικό μηχανισμό, αυξάνετε τους φόρους, τσακίζετε τα μεσαία στρώματα, μειώνετε τις επικουρικές συντάξεις, κόβετε τα αφορολόγητα, εξαφανίζετε ακόμη και δίκαιες φοροαπαλλαγές όπως οι τόκοι των δανείων. Παράλληλα, τους ζητάτε ακόμη περισσότερους φόρους ενώ τσακίζετε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δηλαδή τους βασικούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Ε, λοιπόν, μέχρι πότε θα αντέξουν την επιδρομή στη ζωή τους επειδή «το ζήτησε η τρόικα»; Κάποτε και ο κόσμος της ΝΔ παίρνει ανάποδες και στέλνει τα μηνύματα που έστειλε και χθες.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος ψήφισε σταθερότητα αλλά ψήφισε και αλλαγή πολιτικής άμεσα, χωρίς υπεκφυγές. Αν και είναι ανοησία η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι ότι έρχονται κρίσιμες αποφάσεις τους επόμενους μήνες. Αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν έχοντας την πίεση του ελληνικού λαού που δεν αντέχει άλλο. Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευση για το χρέος που ξεκινά το φθινόπωρο πρέπει να γίνει με μοναδική βάση το συμφέρον της χώρας. Και βεβαίως, ούτε λόγος για νέα μνημόνια, νέα μέτρα και δυσβάσταχτες πολιτικές. Αυτά δεν περνάνε όχι στην κοινωνία αλλά ούτε στη Βουλή. Με την πρώτη επιχείρηση να περάσει ένα τέτοιο μέτρο η κυβέρνηση θα πέσει μόνη της. Για να δούμε, οι δανειστές μας θα καταλάβουν άραγε ότι αν μας ξαναπιέσουν τότε απλά και μόνο θα έχουν δώσει το κυβερνητικό χρίσμα στον Τσίπρα; Ίσως από αυτή την πλευρά το μήνυμα του ελληνικού λαού να είναι εξαιρετικά σοφό.

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου