ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η ΝΔ αισιοδοξεί ότι θα κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές

Η ΝΔ εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα πάει καλά, εκτιμά ότι θα κερδίσει το στοίχημα και θα επικρατήσει στο δεύτερο γύρο σε τουλάχιστον
έξι περιφέρειες εν αντιθέσει με τις πέντε το 2010. Από μόνο του αυτό είναι μια νίκη η οποία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.
«Στην μάχη δεν μπαίνεις για να χάσεις, αλλά για να παλέψεις με στόχο να κερδίσεις» είναι το βασικό δόγμα στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η ΝΔ εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα πάει καλά και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα κερδίσει το στοίχημα και θα επικρατήσει στο δεύτερο γύρο σε τουλάχιστον έξι περιφέρειες εν αντιθέσει με τις πέντε το 2010. Από μόνο του αυτό είναι μια νίκη η οποία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.
Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά μιλάνε για νίκη στο δεύτερο γύρο, διότι λόγω των πολλών υποψηφίων είναι δύσκολη η εκλογή από την πρώτη Κυριακή, στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Ο κεντρικός στόχος της ηγετικής ομάδας της ΝΔ είναι το «6+1» σε πρώτη φάση, ενώ το μεγάλο ζήτημα είναι η διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Δήμο Αθηναίων.
Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται υπεραισιόδοξοι και κινδυνεύουν να περάσουν κάτω από τον πήχη. Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του εκτιμά ότι μπορεί σε 9 περιφέρειες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο δεύτερο γύρο και μέχρι εκεί…Για εκλογή δικού του υποψηφίου λίγο δύσκολο φαίνεται και ελπίζουν μόνο στη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής η οποία είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις. Στην Αττική είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η «μητέρα όλων των μαχών» αφενός γιατί στις εθνικές εκλογές είχε υψηλά ποσοστά και αφετέρου γιατί μια νίκη του θα εκληφθεί ως μήνυμα μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αν και έχει βυθιστεί στις δημοσκοπήσεις, πιστεύει ότι σε πέντε τουλάχιστον περιφέρειες μπορεί να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να κτυπήσει νίκη την άλλη Κυριακή, βοηθούμενη βεβαίως από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Στη Χαρ. Τρικούπη επενδύουν και στη συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ στις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτ. Μακεδονίας, χωρίς όμως μεγάλες ελπίδες.
Αναλυτικά οι προβλέψεις για τις περιφέρειες έχουν ως εξής:
AΤΤΙΚΗ
Στη μητέρα των «μαχών», στην περιφέρεια Αττικής, η ΝΔ δυσκολεύεται με τον υποψήφιό της Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο ίδιος επενδύει στην αλλαγή του κλίματος και ελπίζει. Πάλεψε χωρίς βοήθεια καθώς ήταν εξαφανισμένοι υπουργοί και βουλευτές που εμφανίστηκαν μόνο στην προεκλογική του συγκέντρωση. Δεν τον στήριξαν ούτε «γαλάζιοι» δήμαρχοι που έκαναν deal με τον νυν περιφερειάρχη αδιαφορώντας για την παράταξη. Ο Κουμουτσάκος δεν φτάνει που έχει τους νεοδημοκράτες, τον πολεμάνε και οι Παύλος Χαϊκάλης που στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος που στηρίζεται από τους Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Ζώη και Νίκο Νικολόπουλο. Οι Συριζαίοι πιστεύουν στην ανατροπή με τη Ρένα Δούρου αν και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έχει προβάδισμα και τον στηρίζουν και δεξιοί δήμαρχοι. Άγνωστο είναι τι θα κάνει ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής αν και οι δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν πάνω από 6%-7%.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μύλος γίνεται στην κεντρική Μακεδονία, με τον υποψήφιο της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη να έχει πρόβλημα από τον αντάρτη Απόστολο Τζιτζικώστα που πολεμά την ίδια την παράταξή του, από την οποία ευεργετήθηκε. Και οι δυο φαίνεται θα κονταροκτυπηθούν στο δεύτερο γύρο, όπου εκεί ο Τζιτζικώστας θα στηρίζεται και από τους Παναγιώτη Ψωμιάδη, Πάνο Καμμένο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη. Η Συριζαία Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν έχει δυναμική, χαμηλά κινείται η Νιόβη Παυλίδου που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει τον πρώην υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ο Πέτρος Τατούλης εκτιμάται ότι θα χαρίσει τη νίκη στη ΝΔ. Παρά την γκρίνια που υπάρχει και από νεοδημοκράτες, στη Συγγρού πιστεύουν ότι θα κερδίσει εύκολα τον Οδυσσέα Βουδούρη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλοί Πασόκοι στηρίζουν τον Γιώργο Δέδε, πρώην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να περάσει στο β’ γύρο έναντι του κ. Βουδούρη, γεγονός που θα αποτελεί δεινή ήττα για την Κουμουνδούρου και τις «λυκοσυμμαχίες» με πρώην Πασόκους.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει μεγάλο προβάδισμα και θεωρείται νικητής αλλά την άλλη Κυριακή, κόντρα στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου. Ζημιά έχει κάνει ο πρώην υφυπουργός και άλλοτε μητσοτακικός Θανάσης Γιαννόπουλος που με το αντάρτικο στερεί από τον Μπακογιάννη, που τον στηρίζουν και Πασόκοι, τη νίκη από τον πρώτο γύρο.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Σίγουρη θεωρεί η ΝΔ την Ήπειρο με τον νυν περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη έναντι της Ολγας Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν τραβάει, ενώ αντέχει το ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ και έχει υποψήφιο τον Γιώργο Ζάψα.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νικητή θωρεί την επόμενη Κυριακή η ΝΔ τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και εάν δεν ήταν η υποψηφιότητα τουπροφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, θα είχε εκλεγεί ίσως από τον πρώτο γύρο. Δεν έχει δυναμική η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ηρώ Διώτη αν και ελπίζει θα πάει στο δεύτερο γύρο, ενώ καλά πάει και οκαρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, υποστηριζόμενος από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Θετικά είναι τα μηνύματα λένε στη Συγγρού, για τη Χριστιάννα Καλογήρου που κοντράρεται με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση. Η μάχη θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, αλλά είναι ανοικτό εάν η συριζαία υποψήφια είναι παρούσα την άλλη Κυριακή, αφού έχει πολλές δυνάμεις ο νυν περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Πιο πιθανό το δίδυμο Γιακαλής – Καλογήρου.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΝΔ δυσκολεύεται με την υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη καθώς διατηρεί δυνάμεις ο νυν περιφερειάρχη και πρώην υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κατσιφάρας. Εσχάτως έχει δυναμική όμως η υποψηφιότητα Κατσανιώτη και εκτιμάται ότι θα μπει στο δεύτερο γύρο αντί του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου. Οι Πασόκοι «σφάζονται» στην περιοχή, αφού εκτός του Κατσιφάρα είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλου και ο πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και επί έτη δήμαρχος Αγρινίου, Θύμιος Σώκος. Και οι δύο όμως δεν έχουν τη δυναμική για να μπουν στον επόμενο γύρο θα γίνουν ρυθμιστές του αποτελέσματος.
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο «γαλάζιος» νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου που πιέζεται από την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αλέκου Δεσύλλα. Ο Συριζαίος Θόδωρος Γαλιατσάτος έχει να αντιμετωπίσει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργό Αντζελα Γκερέκου που έχει δυναμική και μπορεί να πάρει τη θέση του στον β’ γύρο.
ΚΡΗΤΗ
Προβάδισμα εδώ έχει ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, της οποίας ο υποψήφιος ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας δεν έχει δυναμική. Προβλήματα έχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης που εκτός από το Ηράκλειο έχει μειωμένη απήχηση και άρα μπορεί ο Τσόκας να το εκμεταλλευθεί και να περάσει στο δεύτερο γύρο.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Μάχη θα δώσει για την είσοδο στον δεύτερο γύρο ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος και η ΝΔ πιστεύει σε καλή παρουσία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου αποτελεί στοίχημα, ενώ δυναμική έχει ο σημερινός περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ).
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
Η ΝΔ ελπίζει σε ανατροπή τη δεύτερη Κυριακή με τον Γιώργο Παυλίδη που εκτιμάται πως θα αναμετρηθεί με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη ο οποίος είναι το φαβορί. Κρίσιμο για τη ΝΔ είναι το ποσοστό που θα λάβει η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ, ενώ δεν τραβάει η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυτική Μακεδονία
Η ΝΔ πιστεύει σε νίκη με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, ενώ καλά πάει ο Θόδωρος Καρυπίδης που αρχικά είχε υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον απέσυρε. Ο νυν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σκηνοθέτης Μουμουλίδης είναι άγνωστο εάν θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, ενώ κρίσιμο είναι και το ποσοστό της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, πρώην ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ που στηρίζεται από παράγοντες της Κεντροαριστεράς και από τη ΔΗΜΑΡ. Πιο πιθανό δίδυμο οι Δακής – Καρυπίδης και νικητή τον πρώτο.

Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου