ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν, πού και πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις


Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά», ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, 1η Μαίου, σε όλη τη χώρα.


Μετ’ εμποδίων θα γίνουν αύριο αρκετές μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και για τον λόγο αυτό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα κυκλοφορούν αύριο, Πρωτομαγιά, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων: «Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την κοινωνία και τη χώρα σε μια πορεία μετάβασης για την έξοδο από την κρίση.
Η ύφεση και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, όμως η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στόχος όλων, η οικονομική ανάκαμψη και η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών να οδηγήσει σε κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και ενίσχυση της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα ο υπεύθυνος κοινωνικός διάλογος για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων». - 


arouraios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου