ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Διπλό παιχνίδι Βενιζέλου με Σαμαρά και Τσίπρα

«Βρόμικο» παιχνίδι σε βάρος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά επιχειρούν να παίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ μαζί με εκδοτικά και επιχειρηματικά
συμφέροντα που θέλουν τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει ή επιθυμεί να «επικοινωνηθεί» μια προσπάθεια συνεννόησης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μια προσέγγιση που μπορεί να ξεκινήσει από θέματα όπως η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και να καταλήξει «ακόμη και σε μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία», λένε κάποιοι με νόημα.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Θέλουμε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συνολική ευθύνη». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προτάσεις για συνεννόηση σε θέματα εκτός της Χ.Α. και στην τοπική αυτοδιοίκηση για μέτρα κατά της ανεργίας, για τον εκλογικό νόμο, τον κανονισμό της Βουλής και την συνταγματική αναθεώρηση.
Απώτερος (και ύπουλος) σκοπός του κ. Βενιζέλου, αφού διασώθηκε μέσω της Ελιάς, είναι όπως λέει και ο λαός να το έχει «δίπορτο». Και να μην κλείσει τις πόρτες στον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση αλλά και να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών και βλέπουν ότι πρέπει να μην είναι μονοσήμαντες και προς τα δεξιά οι συνεννοήσεις αλλά να έχουν και αριστερόστροφο χαρακτήρα. Εκτιμούν δε ότι η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η παρουσία του Ποταμιού θα ενισχύσουν το κεντροαριστερό μέτωπο και την προσπάθεια που κάνει για να «μαζευτεί» σε μια υπολογίσιμη δύναμη.
Ωστόσο, το ύπουλο παιχνίδι έχει και πιο... βραχυπρόθεσμο στόχο. Ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να πιέσει τον Αντ. Σαμαρά και να επιβάλει τις προτάσεις του στον επικείμενο ανασχηματισμό. Έτσι, παρ’ ότι η Ελιά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχουν μόλις 8% θα απαιτήσει μεγαλύτερη παρουσία στην κυβέρνηση και τον τελικό λόγο για τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών και του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τη διαρροή της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να στείλει μηνύματα στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να θεωρείται το ΠΑΣΟΚ «δεδομένο» κι ότι μπορεί να συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο. Ξεχνώντας βέβαια ο κ. Βενιζέλος ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να τον καθίσει στο σκαμνί και να τον βάλει φυλακή.
Την προσπάθεια εκβίασης του πρωθυπουργού συνδράμουν και «πρόθυμα» μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι οι οποίοι το επόμενο διάστημα και μέχρι τον ανασχηματισμό θα γράφουν για «συνεννόηση» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και για... καλύτερο κλίμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι συνεργάτες του Βενιζέλου έχουν αρχίσει «ψιλή» κουβέντα με την Κουμουνδούρου και προλειαίνουν το έδαφος για μελλοντική προσέγγιση. Και ίσως δεν ήταν τόσο αθώα η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Στο κάτω – κάτω για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να μην καταρρεύσει η χώρα, ο Σαμαράς ήταν αυτός που έσωσε τον κ. Βενιζέλο από το Ειδικό Δικαστήριο. Ας μην το ξεχνά αυτό τώρα που παίζει τα παιχνίδια του και κάνει τους εκβιασμούς του.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου