ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μύκονος: Έως και 700 ευρώ τη βραδιά για δωμάτιο 4ης κατηγορίας!!!

Μπορεί οι Ελληνες να έχουν αραιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης, ωστόσο το πιο διάσημο κυκλαδίτικο νησί αναμένει χιλιάδες αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό.



Οκτακόσια ευρώ για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο τέταρτης κατηγορίας. Εξήντα ευρώ για ένα φιλέτο σε κοσμικό εστιατόριο του νησιού. Είκοσι ευρώ για ένα κοκτέιλ. Πληρότητα που αγγίζει το 70% για τον Ιούνιο και το 100% για τον Αύγουστο. Μεγάλα deals και συμφωνίες για αγοραπωλησίες σε σπίτια και εκτάσεις, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Πριβέ πάρτι, συναυλίες και κοσμικές εκδηλώσεις με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου.

Οι εικόνες που περιγράφουμε δεν αφορούν το Μόντε Κάρλο αλλά την Ελλάδα της κρίσης, και δη το ανεξάρτητο οικονομικά «κρατίδιο» της Μυκόνου, το νησί των Κυκλάδων που κινείται στους δικούς του ρυθμούς. Οι λέξεις «ανεργία» και «λουκέτο» παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστες στους κατοίκους του.

Στο Νησί των Ανέμων το χρήμα ρέει άφθονο, καθώς ο κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας, ο τουρισμός, εκτοξεύει τον τζίρο σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ, μαζί φυσικά και τις τιμές, που για τους περισσότερους από εμάς θεωρούνται απλησίαστες. Αρέσει δεν αρέσει, οι ντόπιοι έπαιξαν με τους δικούς τους κανόνες και με τη βοήθεια του φυσικού κάλλους, συνδυαστικά με την ξέφρενη νυχτερινή ζωή που προσφέρουν και τον ερωτισμό που είναι διάχυτος στην καλοκαιρινή μυκονιάτικη ατμόσφαιρα, σήκωσαν τη σημαία της τουριστικής ναυαρχίδας ρίχνοντας πόρτα σε απεχθείς τροϊκανούς και ξορκίζοντας τις δυσοίωνες -για τους υπόλοιπους- προβλέψεις.

Πέρυσι η Μύκονος γινόταν θέμα στον «Guardian», ο οποίος αναφερόταν σε ρεκόρ αφίξεων τουριστών, χαρακτηρίζοντας το γεγονός πρωτοφανές για τη ρημαγμένη χώρα των θαλασσοδανείων και της κατάρρευσης. Οσο για την απουσία των Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι το προηγούμενο καλοκαίρι δήλωσαν αδυναμία λόγω της κρίσης να κάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο, ξαφνικά εμφανίστηκαν άλλες δέκα ξένες φυλές έτοιμες να τους αντικαταστήσουν, και μάλιστα δίχως να υπολογίζουν το κόστος.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από διεθνείς διακινητές τουριστών, η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από πέρυσι, οπότε η Μύκονος είχε καταγράψει ούτως ή άλλως ποσοστά-ρεκόρ σε σχέση με το 2012.

«Aρκεί να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι εκτιμήσεις για αύξηση αεροπορικών θέσεων το 2014 για τη Μύκονο φτάνουν το 85%, όταν ο μέσος όρος για τις αντίστοιχες αυξήσεις για τη χώρα αναμένεται να είναι 25%», σημειώνει ο κ. Νότης Μαρτάκης, επικεφαλής εταιρείας συμβούλων τουρισμού του Δήμου Μυκόνου.

880 ευρώ τη βραδιά χωρίς πρωινό

Φέτος, ειδικά αυτό το τριήμερο, παρατηρείται αντιστροφή του κλίματος καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχουν τελικά και συμπατριώτες μας που μπορούν να κινηθούν σε αυτούς τους φρενήρεις απ’ όλες τις απόψεις ρυθμούς. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών trivago.gr, στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών φαίνεται να κυριαρχεί φέτος η Μύκονος, αφού το νησί βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ακολουθεί το Ναύπλιο, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Σαντορίνη.
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου