ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Άγρια βεντέτα για τα beach bar στη Μύκονο


F5CF315D121D0053C7574299DED23B22.jpgΜε φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και τα εκατομμύρια τουρίστες που συρρέουν στην παραλία Paradise, δύο από τους «άρχοντες» της διασκέδασης στη Μύκονο διασταυρώνουν τα ξίφη τους και πρωταγωνιστούν σε μια σφοδρή δικαστική αντιπαράθεση.



Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης «Super Paradise», που βρίσκεται στη θέση Πλυντρί, και «Tropicana», τα οποία έχουν ταυτιστεί με τη διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως στο Νησί των Ανέμων.
Η σφοδρή αντιδικία των δύο επιχειρηματιών, που μάλιστα είναι και συγγενείς και στο παρελθόν είχαν αγαστές επιχειρηματικές σχέσεις, αποτελεί αν όχι το πρώτο, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο κοσμοπολίτικο νησί. Απειλές, ύβρεις και επιθέσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και τον εκσφενδονισμό σταχτοδοχείων σε δημόσιους χώρους είναι στην ημερήσια διάταξη. Πλέον, στις δύο αντίδικες πλευρές απαγορεύεται με απόφαση του Πρωτοδικείου της Σύρου να πλησιάζει η μια την άλλη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων! Σκοπός είναι να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα, εν όψει και της τουριστικής περιόδου που έχει ξεκινήσει.
Οπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η διαμάχη των δύο επιχειρηματιών, του Ιάκωβου Ξυδάκη, ιδιοκτήτη του «Super Paradise», και του Σταμάτη Δακτυλίδη, που εκμεταλλεύεται το μπαρ «Tropicana», ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά μόλις τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ο ιδιοκτήτης του «Super Paradise» από τον ιδιοκτήτη του κέντρου «Tropicana», που βρίσκεται στην περιοχή Καλαμοπόδι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αίτησή του (ασφαλιστικά μέτρα) ο κ. Ξυδάκης, στις 29 Μαρτίου κι ενώ καθόταν σε καφετέρια του νησιού με φίλους του, «ξαφνικά και χωρίς να έχει μεσολαβήσει τίποτα» δέχτηκε την επίθεση του αντιδίκου του, ο οποίος, όπως αναφέρει, ενώ προσπαθούσε να τον ρίξει στο έδαφος, φώναζε: «Θα σας κλείσω, ρε μ…, θα σας γ… οικογενειακώς, δεν θα μου γλιτώσετε». Το αποκορύφωμα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του «Super Paradise», ήταν όταν ο Στ. Δακτυλίδης του πέταξε ένα γυάλινο σταχτοδοχείο. Ο δράστης της επίθεσης στη συνέχεια αποχώρησε, αλλά τα όσα έπραξε καταγράφηκαν σε βίντεο που προσκομίστηκε στις αστυνομικές αρχές.
mykonos_1.jpg


«Τελειώσατε μεγάλε» Στην αίτηση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Σύρου, ο Ιάκωβος Ξυδάκης αναφέρει ότι είχε δεχθεί λίγες ημέρες πριν από το εν λόγω περιστατικό δύο μηνύματα στο κινητό του από τον αντίδικό του. Πρόκειται για «ένα εικονομήνυμα με φωτογραφία της πλάτης ενός μεγαλόσωμου κυρίου που φορούσε μια μαύρη μπλούζα με το σήμα της επιχείρησης του κ. Δακτυλίδη και αμέσως μετά ένα μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο με τη φράση “Τελειώσατε μεγάλε” σε greeklish», αναφέρει στην αίτησή του ο κ. Ξυδάκης.  Ο ίδιος επισημαίνει πως η συμπεριφορά του αντιδίκου του άρχισε να τον τρομοκρατεί ότι μπορεί να δεχθεί επίθεση από τους «ειδικά διαμορφωμένους υπαλλήλους» του ιδιοκτήτη του «Tropicana» Ετσι, όπως λέει, κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, χωρίς ωστόσο να υποβάλει μήνυση. Εκεί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, ο κ. Δακτυλίδης δέχθηκε τις συστάσεις των αστυνομικών: «Aποδέχθηκε μέρος των καταγγελλομένων από εμένα και προκειμένου να δικαιολογηθεί ανέφερε αόριστα παράπονα για δικές μου προκλήσεις».
mykonos_2.jpg
mykonos_3.jpg
Τα ασφαλιστικά μέτρα του Ιάκωβου και του Νίκου Ξυδάκη κατά του Σταμάτη Δακτυλίδη
«Πυροβολισμοί στην αυλή και στις πινακίδες» Σύμφωνα με τον Ιάκωβο Ξυδάκη αλλά και τον εξάδελφό του Νίκο, ο οποίος επίσης συνυπογράφει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο αντίδικος τους εξύβρισε σε δημόσιο χώρο κι ενώ εκείνοι ήταν με την παρέα τους με τα εξής λόγια: «Χαιρετώ, τους 5ο και 6ο, τους γράφω στα α….. μου». Και οι δύο υποστηρίζουν ότι οι πινακίδες της επιχείρησής τους έχουν βρεθεί κατεστραμμένες και ότι γενικότερα η περιουσία τους έχει υποστεί βανδαλισμούς, χωρίς όμως να γνωρίζουν από ποιους. Μάλιστα στην αίτησή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ολα αυτά σε συνδυασμό με διάφορα άλλα περιστατικά, όπως πυροβολισμούς στην αυλή του σπιτιού μας ή σε πινακίδες της επιχείρησής μας, μας αναγκάζουν να στραφούμε στο δικαστήριό σας για να αποκλειστεί η πιθανότητα να συμβεί κάτι μοιραίο».
«Eίχαμε άριστες σχέσεις…» Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι όμως η εκδοχή που παρουσίασε στο δικαστήριο με ανταίτηση που κατέθεσε ο Σταμάτης Δακτυλίδης. Οχι μόνο αρνείται όλα όσα του καταλογίζονται, αλλά αφήνει και σαφείς αιχμές για τα κίνητρα που ώθησαν τον ξάδελφό του να στραφεί εναντίον του νομικά. Παρ’ όλα αυτά, δέχεται ότι επιτέθηκε στον συγγενή του μέσα στην καφετέρια, χωρίς όμως, όπως λέει, να τον χτυπήσει ή να εκσφενδονίσει κάποιο γυάλινο σταχτοδοχείο.
«Οι αντίδικοί μου κατ’ επανάληψη συνομιλούν με άτομα που εργάζονται σε μένα ή σε εκείνους και τα άτομα αυτά μου μεταφέρουν πληροφορίες όπως ότι θα με καταστρέψουν, θα με διαλύσουν, θα κάνω λάθος κίνηση και διάφορα άλλα», υποστηρίζει στην αίτησή του και προσθέτει πως οι αντίδικοί του «διαμαρτύρονται μονίμως για το ότι υπάρχουν ταμπέλες σε δρόμους που στρέφουν το κοινό στην επιχείρησή μου και όχι στη δική τους».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ή ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους τον «στεναχωρεί αφάνταστα», δεδομένου του γεγονότος ότι είναι ξαδέλφια με τον αντίδικό του. «Είχαμε άριστες σχέσεις και μάλιστα τον βοήθησα πολλές φορές στην αντιμετώπιση προβλημάτων όταν δεν είχε επάρκεια ρευστού χρήματος. Οχι μόνο δεν με ευχαρίστησε για αυτό, αλλά ήρθε ο ίδιος στην επιχείρησή μου και πέταξε μια σακούλα, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που μου όφειλε. Βεβαίως δέχομαι ότι κι εκείνοι με έχουν βοηθήσει οικονομικά στο παρελθόν σε διάφορες δυσκολίες», επισημαίνει.  Με την ανταίτησή του ζητούσε κι εκείνος, όπως και ο κ. Ξυδάκης, το δικαστήριο να τους απαγορεύσει να πλησιάζει ο ένας τον άλλον σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, αίτημα που έγινε δεκτό.
mykonos_4.jpg
Η ανταίτηση που κατέθεσε ο Σταμάτης Δακτυλίδης
«Εγώ είμαι ο νόμος στη Μύκονο» Το τελευταίο επεισόδιο στο εν εξελίξει δικαστικό σίριαλ έμελλε να γραφτεί στο τέλος Μαΐου με τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του «Tropicana» με τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Πλέον, είναι ελεύθερος, αλλά θα κληθεί να δικαστεί για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής.
Αφορμή για τη σύλληψη αποτέλεσε η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Νίκος Ξυδάκης, συγγενής του ιδιοκτήτη του «Super Paradise», και υπάλληλος Καθαριότητας στον Δήμο Μυκόνου. Οπως ισχυρίζεται, δέχτηκε επίθεση από τον αντίδικό του ενώ είχε μεταβεί στην επιχείρησή του για να μαζέψει τα σκουπίδια. Ο ίδιος αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση: «Ενώ βρισκόμουν στην παραλία της περιοχής Καλαμοπόδι με τους συναδέλφους μου, ξαφνικά και αναίτια και χωρίς να προκαλέσω, με πλησίασε ο Δακτυλίδης Σταμάτιος του Δαμιανού και άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια στο κεφάλι και το σώμα, με πίεζε με τα χέρια του στον λαιμό και στη συνέχεια με πέταξε στο έδαφος. Μου έσκισε την μπλούζα και παρότι ήμουν πεσμένος στο έδαφος συνέχισε να με χτυπά…. Καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου με απειλούσε με τις φράσεις: “Θα σας θάψω όλους, όλο το “Super” κι εσένα μαζί”, “όπου σε βρω δεν τη γλιτώνεις, σε κάσα θα σε βάλω”, κ.ά.».  Δύο ημέρες αργότερα ο Νίκος Ξυδάκης προσέφυγε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου ζητώντας να απαγορευτεί στον αντίδικό του να τον πλησιάζει. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του και με νέα απόφασή του απαγόρευσε στον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη του κλαμπ «Tropicana» να πλησιάζει τον κ. Ξυδάκη σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων!
Μάλιστα, στην αίτησή του παραθέτει κι ένα ακόμη περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο, ενώ ο ίδιος κατέθετε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου σχετικά με όσα του συνέβησαν, ο κατηγορούμενος περνούσε απέξω «και με αλαζονικό ύφος ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του». Επιπλέον, αναφέρει πως τον είχε εντοπίσει να οδηγεί σε δρόμο του νησιού, τον κατεδίωξε και τον ανάγκασε να κατέβει από το όχημά του. Εκεί άρχισε να τον απειλεί και να τον κυνηγά.
mykonos_5.jpg
Η ένορκη κατάθεση του Νίκου Ξυδάκη κατά του Σταμάτη Δακτυλίδη
«Είναι βαλτός» Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Tropicana» αρνείται όλα όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν χτύπησε τον Νίκο Ξυδάκη. Το μόνο που δέχεται είναι ότι πράγματι του ζήτησε, όπως λέει, να σταματήσει όταν τον εντόπισε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα. «Του ζήτησα να σταματήσει διότι είχε δημιουργήσει επεισόδιο σε βάρος υπαλλήλου μου και ήθελα να μου δώσει εξηγήσεις», αναφέρει και προσθέτει: «Ο άνθρωπος είναι βαλτός από τους ιδιοκτήτες του “Super Paradise”, στο οποίο εργάζεται παράνομα ως παρκαδόρος επειδή είναι ξάδελφός τους… Τον πληρώνουν οι σουπερίτες ή τον βάζουν οι ίδιοι να προκαλεί εμένα και τον υπάλληλό μου, όπως προανέφερα, για να γίνουν επεισόδια». Σε ό,τι αφορά το περιστατικό της επίθεσης για το οποίο μηνύθηκε, υποστήριξε: «Βγήκα έξω και τον είδα που πέταγε αφίσες του “Super Paradise” στην πόρτα του καταστήματός μου και του ζήτησα τον λόγο και για το ότι είπε στον υπάλληλό μου ότι θα πλακωθούν. Εκείνος τα αρνήθηκε όλα και ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και του έσκισα την μπλούζα. Πρέπει μάλιστα να του τραυμάτισα ελαφρά το χέρι. Λυπάμαι για το γεγονός και αρνούμαι ότι πέρασα έξω από το Τμήμα και τους προκάλεσα».
Η συνέχεια αναμένεται να γραφτεί στα ποινικά δικαστήρια.

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου