ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πτώχευση "ΒΟΜΒΑ" για μια από τις τελευταίες μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης



 Πάει σε πτώχευση και οφείλει στους εργαζόμενους 2,1 εκατ ευρώ ..



Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν πριν μέρες πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Αλουμίνιο Μακεδονίας Α.Ε. - Almaco, έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 110 απολυμένοι υπάλληλοι της εταιρείας, που διεκδικούν από μισθούς και αποζημιώσεις 2,1 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως και πριν σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία, πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια με ελαστικές μορφές εργασίας, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Σήμερα, ημέρα συζήτησης της αίτησης πτώχευσης της Almaco, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η συζήτηση της αίτησης, αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου, με τους εργαζομένους να ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για την ημερομηνία εκείνη.
Picture 0 for Αlmaco: Πάει σε πτώχευση και οφείλει στους εργαζόμενους 2,1 εκατ ευρώ
Τα πρώτα προβλήματα για τους εργαζομένους της Almaco, εκδηλώθηκαν στις αρχές του 2011, όταν ορισμένοι από αυτούς δέχθηκαν να περάσουν σε εκ περιτροπής εργασία αν και, όπως δήλωσε ο πρώην εργαζόμενος της εταιρείας Γιάννης Ευστρατίου, ήδη οι πληρωμές των μισθών γίνονταν με καθυστέρηση που έφθανε ως και τρίμηνο. Στη συνέχεια, ακολούθησαν μειώσεις στους μισθούς που σωρευτικά έφτασαν στο 40%, ενώ το 2012 , με τη συμφωνία των εργαζομένων, επεκτάθηκε σε όλους η εκ περιτροπής εργασία.

«Αναγκασθήκαμε, στις 9 Μαΐου, να προχωρήσουμε στην κατάθεση αίτησης κατάσχεσης επειδή η διοίκηση της εταιρείας είχε αθετήσει την υπόσχεσή της, να εξοφλήσει τα οφειλόμενα από την πώληση αποθεμάτων και υλικών scrap. Είχαμε συμφωνήσει να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας σε 18 μηνιαίες τακτικές δόσεις. Όμως η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Η τελευταία δόση καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2013 και ακόμη οφείλονται τέσσερις δόσεις που αφορούν μισθούς του 2012», είπε ο κ. Ευστρατίου.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Almaco, με την πτώχευση, «θέλει να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της». «Φρόντισε η διοίκηση να πάνε οι μήτρες σε  άλλη βιομηχανία, που παράγει φασόν προφίλ αλουμινίου, για την καινούργια εμπορική εταιρεία που ίδρυσε ο ιδιοκτήτης της Almaco, την C.AL.COM Single Member P.C, με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης».



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου