ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: θεσμική εκτροπή αγκαλιά με την Χρυσή Αυγή

Καλές οι μαγκιές και οι κουβέντες του καφενείου, όμως ο Τσίπρας πρέπει να αποδείξει ότι είναι και σοβαρός άνθρωπος.



Σε μια ακόμη θεσμική εκτροπή προτρέπει την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είναι προφανές ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια θεσμούς, θέσεις στο πολιτειακό σύστημα και διαδικασίες που έχουν κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες.

Θέλοντας να ρίξει το γάντι στον Σαμαρά που είπε ότι υπάρχουν 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Τσίπρας μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρει: «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη» και συνεχίζει: «Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».

Όπως τον συμφέρει δηλαδή. Να συνεδριάσει η Ολομέλεια που έτσι κι αλλιώς έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση, να δημιουργηθεί μπάχαλο και ο Τσίπρας να υποστεί μια ακόμη ήττα. Μα τότε γιατί δεν καταθέτει πρόταση μομφής; Παρήλθε το 6μηνο από τότε που έκανε πρόταση και έφαγε τα μούτρα του. Τι είναι τώρα αυτή η πρόταση να πάμε άμεσα σε εκλογή Προέδρου; Δηλαδή να εξαναγκάσουν τον Παπούλια να παραιτηθεί; Είναι αυτός σεβασμός στη Δημοκρατία;

Η αθλιότητα του Τσίπρα δεν έχει τέλος, αφού στη συνέχεια επιχειρεί να προσβάλει ακόμη και εκείνον που θα προταθεί για Πρόεδρος. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής». Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για τέλος των μνημονίων και της κυβέρνησης.

«Είναι καιρός να το πάρουν απόφαση οι ξένοι προστάτες και οι εγχώριοι προστατευόμενοι: Η συγκυβέρνηση και τα μνημόνια μετρούν μέρες. Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα αλλάξουν πολύ γρήγορα». Δηλώνει επίσης, πως «θέλουμε να κατακτήσουμε την αυτοδύναμη πλειοψηφία ναι, αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καβγάδες. Γι' αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία». Ο κ. Τσίπρας συμπληρώνει πως «από ιστορική άποψη μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».

Συμβαίνουν φοβερά πράγματα. Ο υποψήφιος για τη διακυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί φράσεις εμφυλίου, μιλάει για ΕΑΜ, για Τσιριμώκους, για ξένους προστάτες. Κι αυτός ο άνθρωπος θέλει να κυβερνήσει. Αλλά για να έχουμε και καλό ερώτημα. Ακόμη κι αν γίνουν εκλογές με ποιους θα κυβερνήσει; Μήπως με την ψήφο ανοχής αυτών που σήμερα βρίζει; Θα δεχθεί δηλαδή να γίνει πρωθυπουργός με την ανοχή του Σαμαρά του οποίου είναι ο μεγαλύτερος υβριστής και συκοφάντης;

Καλές οι μαγκιές και οι κουβέντες του καφενείου, όμως ο Τσίπρας πρέπει να αποδείξει ότι είναι και σοβαρός άνθρωπος. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν πιστοποιείται από πουθενά.

Για του λόγου το αληθές, στη συνέντευξη αυτή μιλά για 139 βουλευτές που θα είχε στη Βουλή κατά της πώλησης της ΔΕΗ. Όμως, στους 139 συμπεριλαμβάνει και αυτούς της Χρυσής Αυγής. Τι έχουμε εδώ; Σύμπραξη Τσίπρα με Μιχαλολιάκο;

Το θέμα δεν έμεινε αναπάντητο από την κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία δήλωσε: "Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να ΄γιορτάσει΄ με τον δικό του τυχοδιωκτικό τρόπο τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας...Έτσι, στη συνέντευξή του στην ΄Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία΄ -και προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των… ΄υπερμάχων του κοινοβουλευτισμού΄ στους 139- δεν διστάζει να συναθροίσει και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αναζητώντας τις ακόμη και… στις φυλακές Κορυδαλλού!....

Κατόπιν της πρωτοφανούς αυτής ομολογίας σύμπραξης, με στόχο την καταστροφή της χώρας, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κανένα άλλο σημείο της συνέντευξης, με την οποία ο κ. Τσίπρας τολμά να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή.

Ο λόγος ανήκει στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις υπογραφές των οποίων συνειδητά συναρίθμησε με αυτές της Χ.Α. ο κ. Τσίπρας.

Ήλθε πλέον η ώρα να απαντήσουν αν πράγματι του έχουν παραδώσει τα κλειδιά.

Διαφορετικά, πρέπει να τον καταγγείλουν για εξουσιομανή αυθαιρεσία, πολιτικό καιροσκοπισμό και επέμβαση στα εσωτερικά τους".



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου