ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα στο κέντρο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας

Μια ανατρεπτική θεώρηση της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή

Με αφορμή όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή (ξένη παρέμβαση στην Ουκρανία, αυτονομιστικό κίνημα στο Κίεβο, πτώσεις αεροσκαφών κλπ) είναι ευκαιρία να καταγράψω μια συζήτηση που είχα πριν από καιρό με έμπειρο ξένο διπλωμάτη που κάνει μια ανατρεπτική,

αλλά λίαν ενδιαφέρουσα ερμηνεία όσων ζούμε τα τελευταία χρόνια

Αυτό που φοβούνται οι ΗΠΑ είναι μια πυρηνική Ρωσία
Ένας από τους βασικούς λόγους που οι ι ΗΠΑ θέλουν τον έλεγχο της Ουκρανίας είναι η επέκταση της αντιπυραυλικής ασπίδας για να μπορούν εξουδετερώσουν μια πυρηνική επίθεση από την Ρωσία, ή να ανταποδώσουν εν τη γενέση της.
Αυτό που φοβούνται ιδιαίτερα οι ΗΠΑ είναι ότι οι εισηγήσεις που γίνονται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την εξέλιξη των διαστημικών στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας με τον εξοπλισμό τους με νέους βαλλιστικούς πυραύλους, που θα είναι σε θέση να παρακάμψουν την αντιπυραυλική ασπίδα.
Το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία επανέφερε με το δυναμικότερο τρόπο το ζήτημα της επιτάχυνσης και επέκτασης της εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ασπίδας σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στα ανατολικά και σταδιακά προς το νότο. Τον Μάρτιο του 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απόφασή του τάσσεται υπέρ της έναρξης διαδικασιών εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας για την προστασία του «ευρωπαϊκού εδάφους από βαλλιστικούς πυραύλους» σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα ενώ ρωσικές διαρροές υποστηρίζουν ότι το ότι η Ρωσία και σε δεύτερο επίπεδο η Κίνα είναι στόχος των αντιπυραυλικών αμερικανικών σχεδίων επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις τωρινές εξελίξεις και την ετοιμότητα των ΗΠΑ να στείλουν στρατιώτες αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα σε συμμάχους στην ανατολική Ευρώπη αλλά και από τις συνομιλίες τους για εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ισπανία, στην Αυστραλία και στην Νότια Κορέα.
Αν τελικά καταφέρουν οι ΗΠΑ να εγκαταστήσουν αντιπυραυλικές δυνάμεις στην Ουκρανία θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την Ρωσία. «Μην μας κουνιέστε, θα λένε τότε στην Μόσχα, γιατί δεν είστε πλέον μια υπερδύναμη, μια περιφερειακή δύναμη είστε, σας πετάμε έξω και από τους G12 και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε».
Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας έγινε για τα κοιτάσματα
Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας μέσω του γνωστού για τις σχέσεις του με τον αμερικανικό παράγοντα Γιώργου Παπανδρέου δεν έγινε για να αποσταθεροποιηθεί το ευρώ, όπως πιστεύουν και διατυμπανίζουν πολλοί. Έγινε , όπως και η αποσταθεροποίηση της Κύπρου, επειδή στην περιοχή μας υπάρχει το ένα από τα δύο μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου - πράγμα το οποίο οι Αμερικανοί γνωρίζουν από την δεκαετία του 50.
Με τα κοιτάσματα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της τροφοδοσίας της Ευρώπης και ιδίως της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται σήμερα από την Ρωσία
O Αμος Χόχσταϊν, αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την ενεργειακή διπλωματία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της αμερικανικής πολιτικής για την ενέργεια, ρωτήθηκε πρόσφατα:
Ερώτηση: "Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, πώς βλέπετε τη συμβολή της Κύπρου στον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης από την άποψη των πόρων και των αγωγών;"
Απάντηση: "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται στενά με την Ουκρανία στους τομείς της ενεργειακής ασφάλειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της μεταρρύθμισης του τομέα της ενέργειας. Γενικότερα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους μας στην προσπάθεια για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και των οδών εφοδιασμού με σχέδια που θα είναι βιώσιμα εμπορικά, την ανάπτυξη διασυνδέσεων, με τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης και τη σταθεροποίηση των περιφερειακών αγορών. Δεν πρέπει να αναγκαστεί καμία χώρα ή περιοχή να στηριχθεί σε μία και μόνη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου και ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διαφοροποίηση του εφοδιασμού και στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή, στην Ευρώπη και πέραν αυτής..."


Η Ελλάδα στο κέντρο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας photo - 1
Φανταστείτε τώρα πως αλληλοδιαπλέκονται σε μια ...υποθαλάσσια πυρηνική βόμβα γιγατόνων όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο, πόλεμος στην Γάζα (την οποία θέλουν για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου), Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Ουκρανία.... Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Θα δεχθεί η Ρωσία να της κόψουν τα παπάρια με δυο αγωγούς από την Κρήτη προς την Ευρώπη;
Λογικό δεν θα είναι να τα κάνουν οι Ρώσοι λίμπα;
Και η κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ να σκάσει στην περιοχή μας;
Σενάριο σκοτεινής φαντασίας; Ναι, όπως ξέραμε πρίν από είκοσι χρόνια τι θα γινόταν με τους αγωγούς στην περιοχή σήμερα.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον Μόσχας για Ελλάδα
Πρώτο το antinews έγραψε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει τελευταία η Ρωσία για την Ελλάδα. Και σας προτείνουμε να ξαναδιαβάστε τις εξής αναρτήσεις μας:
- Η Ρωσία, η Χρυσή Αυγή και οι οπαδοί του... Μόσκοβου
- Ποιοι και γιατί ενδιαφέρονται στη Μόσχα για τη Χρυσή Αυγή;
- Υπάρχουν κάποιοι στη Μόσχα που «επενδύουν» στην Χρυσή Αυγή;
- Οι δεσμοί του Κρεμλίνου με την Χρυσή Αυγή
Από τις αναρτήσεις αυτές καθώς και άλλες στον ελληνικό Τύπο τίθενται μεταξύ άλλων τα εξής ερωτήματα :
Τι γυρεύουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Μόσχα; Γιατί το μεγαλύτερο τμήμα των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων της ΕΕ έχει στραφεί προς το Κρεμλίνο;
Υπάρχει προσωπική εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να κατευθυνθεί ρωσικό χρήμα σε ακροδεξιές και εθνικιστικές ευρωπαϊκές οργανώσεις και κόμματα; Ποιοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το σχέδιο; Έρχονται «τσουβάλια» με ρούβλια και δολάρια στην Ελλάδα για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής κι αν ναι, πώς διακινούνται;
Πώς κινούνται μικροί και μεγάλοι Ρώσοι και Έλληνες επιχειρηματίες για την οικονομική ενίσχυση του ναζιστικού μορφώματος;
Πώς βρέθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος στη Μόσχα το 1997, καλεσμένος του ομοϊδεάτη του Βλαντιμίρ Ζιρινόφκσι;
Τι συζήτησαν η Ε. Ζαρούλια και Α. Ματθαιόπουλος με τον έμπιστο του Κρεμλίνου Αλεξάντρ Ντούγκιν κατά την επίσκεψή τους στη Μόσχα μέσα στην προεκλογική περίοδο;
Βόμβες
Και δεν αντέχω, αλλά θα το γράψω. Η βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδα που κόντεψε να ανατινάξει το κέντρο της ... Αθήνας ήταν παρόμοια με βόμβες που έσκαγαν στο Κίεβο εκείνη την εποχή. Η απλή σύγκριση και μόνο δεν λέει φυσικά τίποτα, αν δεν υπάρξει ενδελεχής έρευνα, αλλά σιγά μην μπορούσαν να το κάνουν στην Ελλάδα οι χοντροί και κρασοκανάτες τρομοκράτες από την Ικαρία που τάχα συνελήφθησαν και τάχα το έσκασαν. Όπως και την εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών μετά την δολοφονία του Φύσσα που αντέστρεψε το κλίμα και έκανε συμπαθή την Χρυσή Αυγή.
Που θα καταλήξουν όλα αυτά; Όπου και την δεκαετία του 40....σε εμφύλιο φοβάμαι. Φανταστείτε μόνο να βγαίνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής, τη ΝΔ να συρρικνώνεται κι άλλο στην και να μπαίνει σε βαθιά κρίση και την Χρυσή Αυγή να ενισχύεται κι άλλο. Μόνο ομαλή δεν θα είναι η συνέχεια.


Πάνος Ζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου