ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο ελλείπων πατριωτικός πόλος (Του Βασίλη Ζήση)

Είναι πλέον προφανές ότι ηγετικοί κύκλοι της ΝΔ προσπαθούν να οδηγήσουν την παράταξη σε ένα νεφελώδες κέντρο, ένα νέο «μεσαίο χώρο», γιατί αυτός εξυπηρετεί την άνευρη πολιτική παρουσία τους...


Ένας κεντρικός στόχος διατρέχει την προσπάθεια του Antinews για στήριξη του Αντώνη Σαμαρά από το 2009: Την μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα σύγχρονο πατριωτικό, λαϊκό και δημοκρατικό πόλο της πολιτικής σκηνής, παράγοντα συσπείρωσης και κινητοποίησης ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, στην εποχή του τέλους των αυτοδυναμιών.

Ενός πόλου που θα δημιουργήσει τη νέα Μεγάλη Ιδέα: για την ανάπτυξη της οικονομίας , την παραγωγική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας, την βελτίωση των συνθηκών ζωής του Έλληνα πολίτη και μια πατρίδα περήφανη η οποία θα μπορεί να υπερασπίζεται με το κεφάλι ψηλά τα εθνικά της θέματα διότι δεν θα είναι αδύναμη.
Η ΝΔ απέτυχε μέχρι σήμερα στους στόχους αυτούς για τους οποίους αγωνιστήκαμε με πάθος, με εξαίρεση την σωτηρία από την έξοδο από το ευρώ. Περιορίστηκε στην μνημονική διαχείριση της οικονομίας, παραμέλησε τα πατριωτικά της καθήκοντα (αναθέτοντας μεταξύ άλλων την εξωτερική πολιτική στον ...Βενιζέλο με τα γνωστά αποτελέσματα προς το παρόν στην Κύπρο), ενώ η πολιτική της συμμαχιών εξαντλήθηκε σε κάποιους φθαρμένους και μισητούς «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει μαζικά δυνάμεις προς την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ. δυστυχώς η πολιτική αυτή συνεχίζεται με τη ΝΔ να αντιμετωπίζει πλέον άμεσο κίνδυνο να συμπαρασυρθεί στο βάραθρο της ανυποληψίας από τον Βενιζέλο.
Είναι πλέον προφανές ότι ηγετικοί κύκλοι της ΝΔ προσπαθούν να οδηγήσουν την παράταξη σε ένα νεφελώδες κέντρο, ένα νέο «μεσαίο χώρο», γιατί αυτός εξυπηρετεί την άνευρη πολιτική παρουσία τους.
Είναι επίσης επιβεβλημένος ένας διαχωρισμός από τους δήθεν πατριώτες και πατριώτισσες που μας κατακλύζουν εξαιτίας της κατάρρευσης της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ.
Η Χρυσή Αυγή είναι στην πραγματικότητα ένα όργανο της ξένης και ντόπιας διαπλοκής που λατρεύει το ναζισμό (που δολοφόνησε εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων) και στόχο της έχει αποκλειστικά να εμποδίσει και να διασπάσει την δημιουργία ενός πραγματικά πατριωτικού κινήματος που τρέμουν οι επικυρίαρχοι.
Η περίπτωση των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ότι ο τυχοδιωκτισμός ζει και βασιλεύει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ιδρύθηκαν με αποκλειστικό στόχο να εμποδίσουν μια αυτοδυναμία Σαμαρά και από τότε παραπαίουν μεταξύ φθοράς και γελοιότητας.
Για τους Νικολόπουλους, Παυλοπουλος και σία νομίζω ότι δεν συνάδει στην σοβαρότητα της προσπάθειάς μας να αναφερθούμε
Τελικά, η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό λόγω της ανυποληψίας και του παλαιοκομματισμού του. Η οικοδόμηση του ελλείποντος πατριωτικού πόλου θα είναι αποτέλεσμα ενός αυθεντικού κινήματος από την βάση, όπως εκείνου που συνέτριψε το Μητσοτακέϊκο και την διαπλοκή το 2009. Ένα κίνημα που θα βασίζεται σε νέους, σοβαρούς και άγνωστους ανθρώπους
Ποιος Πατριωτισμός;
- Ο Πατριωτισμός δεν είναι μόνο μια «προφητεία» που πρέπει να εκπληρωθεί, χαμένες πατρίδες που πρέπει να ανακτηθούν, αλλά μια διαρκής προσήλωση στα συμφέροντα του Έθνους.
- Δεν είναι «αφήγημα», ένα καλά-ειπωμένο παραμυθάκι για να υφαρπαχθεί η ψήφος του λαού, εικονογραφημένο με ασπίδες, κοντάρια και περικεφαλαίες.
- Δεν είναι γραφικός, ούτε μετεμφυλιακός. Δεν έχει καμία σχέση με το μίσος και την μισαλλοδοξία.
- Αναφέρεται στο μέλλον με όρους του 21ου και όχι του 19ου αιώνα.
- Επιβάλλει την αποενοχοποίηση και τον επαναπροσδιορισμό πολλών εννοιών που έχουν διαστρεβλωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια από την ιδιότυπη κρατικίστικη, πολιτική και κοινωνική ασθένεια που μας κατέστησε οικονομικούς, πολιτικούς και αξιακούς τριτοκοσμικούς παρίες.
- Έννοιες όπως ο πατριωτισμός, η επιχειρηματικότητα, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η παιδεία, η εργασία, τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις, ο συνδικαλισμός, η βία, το κράτος, θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσδιοριστούν και άλλες μεν από αυτές να αποκατασταθούν, άλλες δε να αλλάξουν περιεχόμενο, σημασία ή νόημα.
Η συζήτηση για όλα αυτά είναι ανοικτή από το 2009 στη ΝΔ. Το ότι δεν έκλεισε ποτέ συνέβαλε αποφασιστικά και στην μείωση των ποσοστών της. Βέβαια, το δημοσιονομικό ζήτημα κυριάρχησε επί των πάντων, αλλά το μέλλον είναι εδώ και δεν είναι συμβατό με τα υπάρχοντα ξεπερασμένα σχήματα και στην Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά.
Η Νέα Κεντροδεξιά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη δεξιά
Ποιος όμως πολιτικός σχηματισμός είναι αυτός που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της που έχει ονομασθεί «Νέα Ελλάδα» και ποια είναι τα ζητούμενα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να τον χαρακτηρίζουν; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτός ο κλήρος πέφτει σε μια νέα Κεντροδεξιά.
Στην Νέα Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη άλλωστε, η Κεντροδεξιά είναι αυτή που θα κληθεί να ανοίξει το παιχνίδι προς την ανάπτυξη, μέσω της μείωσης των δαπανών του δημόσιου τομέα, της μείωσης των φόρων, του ανοίγματος της αγοράς και του εξορθολογισμού του «κοινωνικού κράτους» ώστε να περιλαμβάνει μονάχα αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Όμως μιας τέτοια ρηξικέλευθη Κεντροδεξιά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την «δεξιά», που θα την αναδείξει και επιβάλει σε πατριωτικό πόλο. Έτσι με τον Πατριωτισμό στην ιδεολογική φαρέτρα της η νέα Κεντροδεξιά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδεολογικές αρχές που υπερασπίζεται τόσα χρόνια η κοινωνική βάση της, η μεσαία τάξη, όπως αυτές προσδιορίστηκαν στον αγώνα για την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.
Η οικονομική κρίση και η κοινωνική δυστυχία έχουν παγιδεύσει πολλούς πολίτες σε κόμματα και μορφώματα που υπηρετούν ακραίες και ανεδαφικές για την κοινωνία πολιτικές τάσεις. Ο μόνος τρόπος ασφαλούς και ομαλού απεγκλωβισμού όλων αυτών των Ελλήνων, είναι η δημιουργία ενός πραγματικά πατριωτικού πόλου με τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω.
Ενός πόλου που θα ενισχύσει την Κεντροδεξιά και στον οποίο θα χωρούν όλοι αυτοί που θέλουν και μπορούν να προχωρήσουν μπροστά την χώρα. Ενός πόλου που θα έχει την δύναμη, την βούληση και την πολιτική νομιμοποίηση να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αλλαγών, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν το πρόσωπο της χώρας.
Ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε μια Νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Μια Ελλάδα θεσμικά και πολιτικά θωρακισμένη. Μια Ελλάδα οικονομικά φιλελεύθερη. Μια Ελλάδα ευρωπαϊκά προσανατολισμένη. Μια Ελλάδα που θα ξέρει από πού έρχεται, που θα γνωρίζει που βρίσκεται και θα είναι σίγουρη για το που θέλει να πάει.
Βασίλης Π. Ζήσης (FactorX)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου