ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Οι εκλογές δεν είναι φάρμακο διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει σαν το λαγό στη ζούγκλα πριν δει το λιοντάρι, ουσιαστικά κανείς άλλος δεν θέλει εκλογές.


Ο Αύγουστος πλησιάζει, ο Ουμπέρτο Εκο με την ατάκα του για τις ειδήσεις και τις πολιτικές εξελίξεις είναι σε διακοπές και τα μπάνια του λαού αδιατάρακτα. Η Μύκονος σφύζει από κόσμο, δεν υπάρχει ούτε στάβλος για νοίκιασμα, τα υπόλοιπα νησιά γεμίζουν σιγά- σιγά από τι ορδές των ξένων και από τους Έλληνες που έκαναν όλο το χρόνο το αυτό τους παξιμάδι για λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Πέρα από την «πόρτα» που έφαγε η Ντόρα από τον Σαμαρά, αυτό που απασχολεί πλέον το πολιτικό προσωπικό κυρίως και ελάχιστα τον κόσμο είναι αν το φθινόπωρο θα είναι εκλογικό. Αν θα πάμε σε πρόωρες κάλπες ή η κυβέρνηση θα πάρει παράταση τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2015. Το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για «καυτό» φθινόπωρο το οποίο θα κρίνει πολλά για την πορεία της χώρας. Και για τα πολιτικά κόμματα. Αλλά κάποιος θα πρέπει να αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός που επιθυμεί να γίνουν πρόωρες εκλογές κι αν τις έχει ανάγκη ο τόπος.

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει σαν το λαγό στη ζούγκλα πριν δει το λιοντάρι, ουσιαστικά κανείς άλλος δεν θέλει εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος με στοχευμένες παρεμβάσεις, με προτάσεις και με ανασυγκρότηση του κόμματος. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι με ένα γενναίο πακέτο φορο-ελαφρύνσεων και με μια βιώσιμη λύση για το χρέος, το κλίμα θα αναστραφεί και η ΝΔ θα ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζεται για δυναμική επιστροφή στην ουσία της πολιτικής, δηλαδή στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στη διέξοδο από την κρίση. Το ξεκίνημα θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει το στίγμα του νέου ξεκινήματος με φορο-ελαφρύνσεις και δεσμεύσεις για ανάπτυξη. Η αποκατάσταση των αδικιών και το τέλος των μνημονίων και της τρόικας θα είναι τα βασικά συνθήματα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής. Προς τούτο δεν αποκλείεται να αραιώσουν εντελώς οι επισκέψεις των κορυφαίων της τρόικας οι οποίοι όταν έρχονται προκαλούν γενική παράλυση στη χώρα και μια αίσθηση υποτέλειας. Όταν θα βγουν από τα δελτία των ειδήσεων οι φάτσες του Τόμσεν και της παρέας του, εκτιμά η κυβέρνηση, ότι θα αλλάξει και η διάθεση των πολιτών.

Στο σχεδιασμό για διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας για τουλάχιστον 9 μήνες είναι και η συζήτηση για το χρέος η οποία αναμένεται να ξεκινήσει προς το Νοέμβριο. Όπως όλοι πλέον αναγνωρίζουν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια και δυνατότητα αποπληρωμής σε πολλές, πάρα πολλές δόσεις. Για κούρεμα ούτε λόγος. Όμως μια συμφωνία με τους δανειστές για το χρέος θα μπορούσε να μπει στη εξίσωση της κυβέρνησης για αλλαγή του κλίματος με το τέλος των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που όλο φωνάζει για εκλογές κατά βάθος δεν τις θέλει διότι αυτοδυναμία δεν μπορεί να έχει ακόμη κι αν βγει πρώτο κόμμα. Συμμαχίες ακόμη δεν έχει συμπράξει και μάλλον χρόνο θέλει να κερδίσει περιμένοντας τους ικέτες της ΔΗΜΑΡ, του Καμμένου και φυσικά του Βενιζέλου. Άσε που μια χαρά είναι στην αντιπολίτευση, με τις σωματοφυλακές τους, τα ρόλεξ τους, τα σέα τους και τα μέα τους.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σε μια σύντομη εκλογική αναμέτρηση μάλλον θα βαρέσει διάλυση και δεν το σώζει ούτε η Ελιά ούτε τα ιδρυτικά συνέδρια.

Όσο για τον Φ. Κουβέλη, με ποσοστά… Σιβηρίας μια εκλογική αναμέτρηση απλά θα τον εξαφανίσει από τον χάρτη ή στην καλύτερη θα τον κάνει συνιστώσα του Τσίπρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσοι έχουν μείνει τουλάχιστον, δεν επιθυμούν εκλογές γιατί δεν βλέπουν να έχουν κανένα ρεύμα, αντιθέτως μοιάζουν με ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για τους 20 και πλέον ανεξάρτητους βουλευτές όλων των κομμάτων, πιθανότατα να εξαφανιστούν στις κάλπες, και γι’ αυτό δεν επιθυμούν αυτή την ώρα εκλογές.

Κι από την άλλη, πώς θα κάνεις εκλογές αν μέχρι το τέλος του έτους υπάρξουν ορισμένα πολύ κρίσιμα γεγονότα όπως π.χ. μια ενδεχόμενη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής ή ακόμη κι ένα τρομοκρατικό χτύπημα μεγάλης εμβέλειας που θα θελήσουν να κάνουν τα ασύλληπτα μέλη του «αντάρτικου πόλης», έπειτα από τη σύλληψη Μαζιώτη;

Ίσως σε όλα αυτά εδράζεται η άποψη του πρωθυπουργού ότι μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πιθανότατα στην εντύπωση που δίνει ο κόσμος ότι δεν θέλει εκλογές ακόμη κι αν έχει πολλά προβλήματα. Πιστεύουν οι περισσότεροι ότι οι κάλπες δεν είναι κανένα μαγικό κουτί από το οποίο θα βγουν οι λαγοί για να τους σώσουν. Ούτε είναι οι κάλπες το μαγικό τζίνι που μόλις το τρίψεις θα βγει αυτός που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα σε… Δανία του νότου.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, καλά θα κάνουν όλοι να πάψουν να ασχολούνται με τις εκλογές και πότε θα γίνουν αυτές. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος κάνει μόνο κακό στη χώρα. Αντιθέτως, ας σηκώσουν τα μανίκια και οι «απόντες» υπουργοί και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και ας βρουν λύσεις για τον χειμαζόμενο λαό. Μόνο με στοχευμένες πολιτικές θα αλλάξει το κλίμα.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου