ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο κ.Μαρινάκης θα κριθεί ισότιμα από τη δικαιοσύνη;

Θεωρούμε αδιανόητο ο πρωθυπουργός να δέχεται τον στενό συνεργάτη ενός εμπλεκόμενου με την δικαιοσύνη. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο τα ανοικτά μέτωπα του κ. Μαρινάκη με τη δικαιοσύνη να μπαίνουν σε ζυγαριά



Ο σοφός λαός λέει ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Εμείς επεκτείνουμε και λέμε ότι και ο Καίσαρας και τα παιδιά του, και τα εγγόνια του και οι… συνεργάτες του πρέπει να έχουν καθαρό το κούτελο. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τη νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά, τον Γ. Μώραλη και φυσικά τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματικό δήμαρχο του λιμανιού.

Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, ο κ. Μαρινάκης έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη και από αυτή δεν μπορεί να τον σώσει το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ωστόσο ότι ο κ. Μαρινάκης θα αντιμετωπιστεί ισότιμα από την δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Αν είναι αθώος πολύ ωραία. Θα πάρει το λευκό ποινικό του μητρώο και θα συνεχίσει το έργο του. Ως τότε όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας άνθρωπος με σοβαρές κατηγορίες και τίποτε άλλο. Και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες.

Έπειτα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να δέχεται στο Μαξίμου τον στενό συνεργάτη ενός εμπλεκόμενου για σοβαρή υπόθεση με την δικαιοσύνη και να συνομιλεί επί ίσοις όροις για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά ή όχι. Μια απόφαση υψηλής πολιτικής και οικονομικής σημασίας που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να γίνεται παζάρι με τον κ. Μώραλη και τον κ. Μαρινάκη, ακόμη κι αν αυτοί είναι οι τοπικοί άρχοντες. Αν είναι έτσι τότε ο Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον δήμαρχο Αφάντου για την πώληση της έκτασης, τον δήμαρχο της Κέρκυρας για την Κασσιόπη, ή ακόμη περισσότερο έπρεπε να έχει καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού, κ. Κορτζίδη για την πώληση της έκτασης στον Λάτση. Δεν το έκανε, αλλά παρ’ όλα αυτά κάλεσε τον Μώραλη έπειτα από επιστολή που του έστειλε ο τελευταίος.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι πρόκειται για ακόμη μια τεράστια επικοινωνιακή γκάφα του Μαξίμου. Διότι δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο Μώραλης και η παρέα του ότι με πρωτοβουλία Σαμαρά πήγε να συζητήσει για το λιμάνι. Τι είναι ο πρωθυπουργός; Διαπραγματευτής με τον κάθε δήμαρχο που έχει δικιά του ατζέντα;

Εν πάση περιπτώσει, βγήκε ο Μώραλης, ο στενός συνεργάτης, ο αντ’ αυτού του κ. Μαρινάκη, έξω από το Μαξίμου και έκανε δηλώσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Είπε ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και επανέλαβε όσα είχε γράψει και στην επιστολή που είχε στείλει στο Μαξίμου στις 29 Μαίου. Τότε και χθες είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πώληση του 67% του λιμένα και ζήτησε να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο. Χθες, λοιπόν τα ξαναείπαν, δεν τα βρήκαν όπως άφησε να εννοηθεί με τον πρωθυπουργό και η ζωή συνεχίζεται.

Υπάρχει μια λέξη που δεν την χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο, είναι όμως ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Είναι το «κομπρεμί», Κάποιος παλιότερα είχε ερμηνεύσει αυτή τη λέξη λέγοντας: «Κομπρεμί είναι όρος κυρίως της πολιτικής και παραπολιτικής αργκό, που χρησιμοποιείται όμως και ευρύτερα, για να γίνει αναφορά σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συνδιαλλαγές και συμφωνίες ή αλλιώς θεσμικές και παραθεσμικές συναλλαγές».

Θέλουμε να πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν έχει γίνει κανένα κομπρεμί μεταξύ του εκπροσώπου του δήμου Πειραιά και δεξιού χεριού ενός επιχειρηματία με ανοικτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και της κυβέρνησης. Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν και ανήθικο και καταδικαστέο.

Τα ανοικτά μέτωπα του Μαρινάκη με τη δικαιοσύνη δεν πρέπει να έχουν καμιά σχέση με το λιμάνι του Πειραιά, ή με την Cosco. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε κανένα τραπέζι και σε καμιά ζυγαριά μαζί με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Δεν θέλουμε λοιπόν να πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν από χθες σχετικά. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο.

Και για να καταλήγουμε: δεν μπορεί ενώ έχει περάσει η Ελλάδα τόσα και τόσα από τους νταβατζήδες και τους διαπλεκόμενους και να υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι γίνονται συναλλαγές με τα νέα τζάκια. Πρέπει να προσέξει πολύ η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς τις κινήσεις που γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου