ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ως πότε ο Σαμαράς και η ΝΔ θα ανέχονται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων Πασόκων;

Τι σόι συγκυβέρνηση είναι αυτή όταν ο ένας προσπαθεί να κυβερνήσει και ο άλλος εκβιάζει; Καλύτερα να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές παρά να γίνεται ο Βενιζέλος «γενικός δερβέναγας».


Το ρεπορτάζ από τα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου λέει ότι δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές ο Σαμαράς και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη αποδοχή.

Επίσης, το σενάριο που διαρρέεται λέει ότι ο πρωθυπουργός και ο Βενιζέλος τα έχουν βρει σε πολλά ανοικτά θέματα και δεν βλέπουν το λόγο να πάνε σε πρόωρες κάλπες. Ειδικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα το ήθελε με τίποτε κάτι τέτοιο αφού ούτε βουλευτής δεν θα εκλεγόταν και δεν θα υπήρχε ούτε και κόμμα.

Εν πάση περιπτώσει, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα όσα γίνονται παρασκηνιακά, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει οτιδήποτε που θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Εκτός βέβαια κι αν συμβεί κανένα ατύχημα αφού είναι μπροστά και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα με θέματα όπως το ασφαλιστικό που θα «ματώσει» πολύ κόσμο.

Όμως, αν για την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι δεν θα πάει σε εκλογές τον ελληνικό λαό τον ρώτησαν; Μπορούν να καταλάβουν αν η κοινωνία βράζει και αν τελικά μπορεί να απεύχεται τις εκλογές αλλά όταν βλέπει αυτό το χάλι που επικρατεί λέει «χίλιες φορές εκλογές κι ότι βρέξει ας κατεβάσει;»

Και ως πότε δηλαδή ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία θα ανέχονται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων Πασόκων; Το τελευταίο επεισόδιο ήρθε με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αν και καλή κουβέντα δεν θα διαβάσετε από εμάς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του έλαχε να προχωρήσει την αξιολόγηση και να κάνει τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν. Και ξαφνικά, το ΠΑΣΟΚ που έχει υπογράψει όλα τα μνημόνια και συγκυβερνά θυμήθηκε τα πελατάκια, τους δημοσίους υπαλλήλους. Και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μητσοτάκη επειδή ο τελευταίος… τόλμησε να πει ότι η ΝΔ κληρονόμησε το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν τον χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» και του ζητά «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», αλλά και να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.

Αν και δεν μας κόπτει τι λέει ο Βενιζέλος για τον Κυριάκο, το πράγμα «χοντραίνει» όταν αναφέρεται στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση «πέρναγε την αντιμνημονιακή φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια με ανύπαρκτα ισοδύναμα».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν το κατάργησε η υπό τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 και, όπως σημειώνει, μάλιστα βουλευτές της ΝΔ, πρόσφατα, ζήτησαν την επαναφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «δίκαιο φόρο».

Επικρίνει, επίσης, και τον κ. Σαμαρά, αναφέροντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν ήταν τίποτα μπροστά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2012, όταν επιβεβαίωσε όσα συμφωνήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου του 2011, αλλά αμφισβητήθηκαν λόγω της επιμονής της ΝΔ στις εκλογές νομίζοντας ότι θα πάρει αυτοδυναμία.

Με απλά λόγια ο Βενιζέλος που σήμερα θα πάει στο Μαξίμου για να κλείσει όλα τα μέτωπα, θα συνομιλήσει με αυτόν που χθες έβριζε. Και πώς θα αντιδράσει ο Σαμαράς βλέποντας έναν από τους βασικούς ολετήρες της χώρας να κουνάει αυτός το δάχτυλο μπροστά του;

Δεν καταλάβαμε καλά. Η ΝΔ κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία; Ακόμη και να ανέχεται τον Βενιζέλο και τους Πασόκους να το παίζουν τιμητές των πάντων; Να εμφανίζονται φιλολαϊκοί και προστάτες των φτωχών και των κατατρεγμένων; Να στηρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θέλουν να αξιολογηθούν; Να πηγαίνουν στον Χαρδούβελη και να τον απειλούν αν δεν κάνει τις αλλαγές που θέλουν αυτοί;

Τι σόι συγκυβέρνηση είναι αυτή όταν ο ένας προσπαθεί να κυβερνήσει και ο άλλος εκβιάζει; Καλύτερα να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές παρά να γίνεται ο Βενιζέλος «γενικός δερβέναγας».

Φτάνει πια, ας αποφασίσει ο λαός να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (για να μην πούμε πίσω από τα κάγκελα) όσους έβαλαν το λιθαράκι τους στη διάλυση της χώρας. Αν είναι να χάσει η ΝΔ την εξουσία ας την χάσει αρκεί ο Βενιζέλος και η παρέα του να εξαφανιστούν.

Έρχεται για παράδειγμα ο Χρυσοχοϊδης, ο άνθρωπος που δεν ξέρει να διαβάζει τα μνημόνια, και λέει ότι από το δημόσιο πρέπει να φύγουν πρώτα όλα τα ρουσφέτια, οι συγγενείς και οι φίλοι.

Μα καλά που ήταν αυτός εδώ και 25 χρόνια. Δεν ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων; Δεν διόρισε κόσμο αυτός; Δεν συνέβαλε στη δημιουργία του πελατειακού κράτους, σε ένα δημόσιο – μπάχαλο που τα πάντα κινούνται γύρω από την εκλογική πελατεία;

Τι ντροπή, να ανέχεται η δεξιά το ΠΑΣΟΚ να κουνάει το δάχτυλο και να κάνει κριτική. Τον εαυτό τους στον καθρέφτη δεν τον βλέπουν;

Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν η χώρα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση διά των εκλογών. Και κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου