ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς καθώς επιθυμεί να μην έχει μείνει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση από την τρόικα


Ανεβάζει στροφές εν μέσω θέρους η κυβέρνηση που έχει μπροστά της το μονόδρομο της ψήφισης έως την 8η Αυγούστου του πολυνομοσχεδίου και ήδη ο Πρωθυπουργός απαίτησε από τους εμπλεκόμενους υπουργούς πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ προχώρησε και σε αιφνιδιαστική αλλαγή της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά και με πιο ταχείς διαδικασίες οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς καθώς επιθυμεί να μην έχει μείνει καμία εκκρεμότητα για την αξιολόγηση από την τρόικα, ενώ στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι βέβαιοι ότι σε περίπτωση που καταφέρει η κυβέρνηση να φανεί συνεπείς στις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές στις αρχές του φθινοπώρου, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ελάφρυνση χρέους, κάτι που εκτιμούν ότι θα αλλάξει άρδην το κλίμα προς όφελος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι επόμενες 50 μέρες είναι "φωτιά" και στο επίκεντρο βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του καλοκαιριού ύψους 1 δις ευρώ. σε αυτό περιλαμβάνονται:

α) η αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες»,

β) η επιχορήγηση δημόσιων φορέων (κυρίως νοσοκομείων) για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ώστε να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωσή τους,

γ) ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δημοσίων συμβάσεων και

δ) ο καθορισμός της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.

Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου