ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κατερρίφθη Boeing της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία

Κυβέρνηση και αυτονομιστές αρνούνται τη συμμετοχή τους στην κατάρριψη του αεροπλάνου που μετέφερε 295 άτομα, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.



  Αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ. Σύμφωνα με τον σύμβουλο, οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines είναι νεκροί.
Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. «Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους» ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ουκρανία να «καταρρίφθηκε». Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής προεδρίας, ο Π. Ποροσένκο πιστεύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» αυτή, δήλωσε η εκπρόσωπός του Όλγκα Λάπο.

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το μπόινγκ συνετρίβη μεταξύ του Ντονέτσκ της Ουκρανίας και των ρωσικών συνόρων. Στην περιοχή αυτή, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες, σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των φιλορώσων και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. O ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. Εξάλλου,ο Αντρέι Πουργκίν, εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι αυτονομιστές ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ, τονίζοντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ.Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αρνούνται όλες οι πλευρές την ευθύνη για την πτώση του αεροπλάνου


Κατερρίφθη Boeing της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία photo - 1
Κυβέρνηση και αυτονομιστές αρνούνται τη συμμετοχή τους στην κατάρριψη του αεροπλάνου που μετέφερε 295 άτομα, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
Το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17, Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, σε μια περιοχή όπου οι αντάρτες υπέρ της απόσχισης αντιμετώπιζαν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ουκρανός εκπρόσωπος Αντον Γκεραστσένκο είπε ότι οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί. Δεκάδες πτώματα βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, περίπου 25 μίλια από τα σύνορα της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους που κατέφθασαν εκεί. Οι διασώστες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 100 πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, ενώ τα συντρίμμια είχαν σκορπιστεί σε μια έκταση εννέα μιλίων.
Ο Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το αεροπλάνο είχε συντριβεί στο έδαφος της Ουκρανίας, αφού χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρος τύπου Buk. Το Associated Press αναφέρει ότι ένας από τους δημοσιογράφους του είχε δει ένα παρόμοιο εκτοξευτή κοντά στην πόλη Snizhne νωρίτερα την Πέμπτη. Ηγέτες της αυτοκηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντόνετσκ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ένα μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της δημοκρατίας είπε ότι οι αντάρτες έχουν όπλα που είναι σε θέση να καταρρίψουν ένα αεροπλάνο μόνο στα 3.000 μέτρα και κατηγόρησε τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση.
Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είπε: «Εμείς δεν αποκλείουμε το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και επιβεβαιώνουμε ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έριξαν σε οποιοδήποτε στόχο στον ουρανό». Ζήτησε επίσης τη σύσταση επιτροπής για να διερευνήσει το συμβάν. «Αυτό είναι το τρίτο τραγικό περιστατικό των τελευταίων ημερών μετά την κατάρριψη των ουκρανικών στρατιωτικών αεροπλάνων An-26 και Su-25 από τη ρωσική επικράτεια» ανέφερε. Τις τελευταίες ημέρες οι εναέριες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει αεροπλάνα στην περιοχή, τα οποία καταρρίφθηκαν από αντάρτες. Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα μαχητικό αεροσκάφος της μέσα σε ουκρανικό έδαφος.


Κατερρίφθη Boeing της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία photo - 2
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, απέρριψε τον ισχυρισμό, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Δεν το κάναμε εμείς». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε πει στην ομάδα του να παραμείνει σε στενή επαφή με ανώτερους αξιωματούχους της Ουκρανίας. «Είμαστε ενήμεροι για την κατάρριψη ενός επιβατικού αεροσκάφους κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για τις εκθέσεις αυτές», είπε.
Νωρίτερα, ο Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Μόσχα για την αποτυχία της να σταματήσει την παροχή όπλων και μαχητών στις αποσχιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανέφερε εάν το τηλεφώνημα έγινε πριν ή μετά από τις αναφορές για τη συντριβή. Ωστόσο, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις αναφορές κατά το τηλεφώνημα. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Lufthansa, Turkish Airlines και η ρωσική Transaereo ανακοίνωσαν ότι θα αποφύγουν τον εναέριο χώρο της Ανατολικής Ουκρανίας άμεσα.
Η συντριβή έρχεται τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που έκανε την διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες, εκ των οποίων τα δύο τρίτα από αυτούς ήταν κινέζοι πολίτες.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε μέσω του Twitter: «Είμαι σοκαρισμένος από τις αναφορές ότι ένα αεροπλάνο της MH συνετρίβη. Ξεκινάμε άμεσα έρευνα». Ο υπουργός Άμυνας της χώρας έγραψε ότι «παρακολουθεί στενά» τους ισχυρισμούς ότι η πτήση MH17 κατερρίφθη, λέγοντας: «Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι καταρρίφθηκε. Οι στρατιώτες μας έχουν εντολή να φτάσουν στο σημείο». Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 777, το ίδιο είδος αεροπλάνου με την πτήση MH17.
 


Antinews, theguardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου