ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

8 ανθυγιεινές δικαιολογίες που λένε όσοι δεν φοράνε αντιηλιακό

Η χρήση και το άπλωμα του αντιηλιακού είναι μια διαδικασία που οι περισσότεροι βαριούνται, εκτός και αν υπάρχει κάποιος άλλος να το απλώσει πάνω τους…


Εάν όμως δεν υπάρχει, τότε είναι πολύ πιθανό να παραλείψουν τελείως να το βάλουν, χρησιμοποιώντας πλήθος ευφάνταστων δικαιολογιών και θεωρώντας εαυτούς απρόσβλητους από όλες τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
Επειδή όμως στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς και ο ήλιος καίει για τα καλά, διαβάστε τις απαντήσεις σε όλες τις ανθυγιεινές δικαιολογίες και αγοράστε άμεσα ένα μεγάλο μπουκάλι αντιηλιακό, αν δεν το έχετε κάνει ήδη!

«Το αντιηλιακό προκαλεί καρκίνο»
Είναι αυταπόδεικτη η αναλήθεια αυτής της πρότασης, δεδομένου μάλιστα ότι η χρήση του αντιηλιακού προστατεύει από τις συνηθέστερες μορφές καρκίνου του δέρματος, παρά το αντίθετο. Το αντιηλιακό, ωστόσο, δεν είναι επαρκής προστασία απέναντι στις ηλιακές ακτινοβολίες παρά μέρος ενός συνόλου μέτρων, όπως είναι η ανανέωσή του ανά δυο ώρες, η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις ώρες αιχμής του (10.00-16.00) και το να φοράμε μακρυμάνικα ρούχα, ακόμα και στην παραλία. Τα παραπάνω μέτρα προστατεύουν από το 80% των UVB ακτίνων, που ευθύνονται για την πρόκληση των ηλιακών εγκαυμάτων και από το 70% των UVA ακτίνων που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση μελανώματος.

«Ο οργανισμός χρειάζεται τη βιταμίνη D»
Η βιταμίνη D, είναι χρήσιμη και σημαντική για τη ρύθμιση του ασβεστίου στο σώμα, τα δυνατά κόκαλα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η παραγωγή της όμως ενεργοποιείται από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ακτίνες UVB.
Τα δεδομένα όμως σχετικά με την παραγωγή της D στον οργανισμό αντικρούουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, όσους ισχυρίζονται πως δεν βάζουν αντιηλιακό, γιατί «γνωρίζουν» πως έτσι εμποδίζουν την παραγωγή της βιταμίνης. Εν ολίγοις, αρκούν 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο ώστε το σώμα να παράξει ποσότητα βιταμίνης για διάστημα ενός μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αντιηλιακό δεν μπλοκάρει καν κατά 100% την ακτινοβολία. Το αντιηλιακό λοιπόν, και προστατεύει και επιτρέπει την παραγωγή της πολύτιμης αυτής βιταμίνης, ποσοστό της οποίας λαμβάνουμε επίσης από τη δίαιτά μας και συμπληρώματα διατροφής...


Και τις υπόλοιπες διακαιολογίες διαβάστε τες ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου