ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τι καιρό θα έχουμε σύμφωνα με τα μερομήνια;

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.
Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.


Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας», γιατί σε κάθε μέρα από αυτές, αντιστοιχεί ένας πλήρες κύκλος του φεγγαριού (γιόμιση και χάση) ή ένας μήνας.

Τι καιρός λοιπόν προβλέπεται για το φθινόπωρο του 2014 και το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τα μερομήνια:

Σεπτέμβρης 2014

Ο Σεπτέμβρης φαίνεται πως θα κυλήσει δυναμικά αφού από της αρχές του κιόλας γύρο στης 5 με 8 θα έχουμε κακοκαιρίες με βροχές οι οποίες αρχικά θα εστιάσουν στα δυτικά τμήματα αλλά και αισθητή ψύχρα. Στης 13 με 19 θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις , βόρειους ανέμους και ψυχρές μέρες. Σιγά σιγά από της 20 του μήνα και μετά οι κακοκαιρίες θα περιοριστούν στα δυτικά κ θα σταματήσουν. Γύρο στης 25 και έπειτα θα έχουμε βελτιωμένο καιρό πλέον με μόνη ίσως εξαίρεση τη ψύχρα και την υγρασία που θα επικρατεί αυτές της μέρες μέχρι και τέλος.

Οκτώβριος 2014

Ο μήνας Οκτώβριος αρχικά τις πρώτες μέρες φαίνεται να ξεκινάει γενικά ήπιος. Γύρο όμως στης 13 με 15 του μήνα αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στις 17 με 20 του μήνα αναμένεται κακοκαιρία με αρκετά έντονες βροχοπτώσεις στα νότια και τα δυτικά κυρίως τμήματα. Γρήγορα όμως μετά της 20 περίπου του μήνα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών με της βροχές να περιορίζονται όλο και πιο πολύ στα δυτικότερα τμήματα και σταδιακά να σταματούν. Το υπόλοιπο του μήνα μέχρι και το τέλος του θα κυλήσει ήρεμο χωρίς βροχές αλλά με ψύχρα.

 

Νοέμβριος 2014.. και οι υπόλοιποι μήνες ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου