ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την κυβέρνηση. Θα είναι οι τελευταίοι ή θα είναι ένα νέο ξεκίνημα;

Τις τελευταίες ημέρες κατακλυζόμαστε από ειδήσεις σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για
φοροελαφρύνσεις και για «κοινωνικό πακέτο» που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ,
αφού πρώτα κάνει τις διαβουλεύσεις με ξένους θεσμικούς παράγοντες και φυσικά με την τρόικα.


Μάλιστα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα αυτό και την Τρίτη το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος θα αναζητήσουν τις τελικές λύσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τους υπόλοιπους φόρους και βεβαίως τη γραμμή της κυβέρνησης στη συνάντηση των Παρισίων με την τρόικα.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα έρχονται και από το μέτωπο των κόκκινων δανείων όπου φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο για να βρεθούν λύσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν, επιχειρηματίες και ιδιώτες με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Χωρίς βεβαίως να επιβραβευτούν οι μπαταχτζήδες με τα θαλασσοδάνεια που περιμένουν πως και πώς για να «τρυπώσουν» στις ρυθμίσεις.
Όλα αυτά είναι καλά και δείχνουν ότι η κυβέρνηση έκανε μαζικό... μπουγέλωμα. Όχι για την εκστρατεία καταπολέμησης της νόσου Λου Γκέριγκ αλλά μια εκστρατεία για να ξυπνήσουν ακόμη και όσοι κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Όσοι είχαν βολευτεί σε κυβερνητικές θέσεις και έπασχαν από υπερβολική... κυβερνησιμότητα αλλά δεν έβλεπαν τον κόσμο να βράζει.
Φαίνεται ότι το τριήμερο του Δεκαπανταύγουστου και οι βρισιές που έφαγαν οι κυβερνητικοί βουλευτές τους έφεραν τα μυαλά στο κεφάλι και άσκησαν πιέσεις στους υπουργούς να πάρουν άμεσα μέτρα αλλιώς ο λαός θα τους... πάρει τα μέτρα για την τελευταία πολιτική τους κατοικία.
Διαβάζουμε λοιπόν ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο φόρο ακινήτων που θα ωφελήσουν περί τους 500.000 ιδιοκτήτες. Φημολογείται ότι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο και όσοι έχουν σπίτια και καταστήματα χωρίς ρεύμα. Η έκπτωση μπορεί να είναι 25%-30% φέτος και 50% του χρόνου ενώ βρέθηκε τρόπος για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που δικαιούνται εκπτώσεις και απαλλαγές, δηλαδή ανάπηροι, άνεργοι κ.λπ.
Μαθαίνουμε επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Θα μπορούσε να είναι 19% και να πέσει ο φόρος από το 23% ή να ανέβει από το 13% που είναι στην εστίαση.
Επίσης, λέγεται ότι στα σκαριά είναι μειώσεις φόρων και συγκεκριμένα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση έως 50% στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 26% - 33%, σήμερα, στο 15%, σταδιακή αποκλιμάκωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 42% στο 33%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.
Υπάρχουν πολλά που συζητιούνται και που πραγματικά κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα, ζητά ελαφρύνσεις, ζητά αισιοδοξία και μια αχτίδα ελπίδας. Οι φοροελαφρύνσεις και ένα κοινωνικό πακέτο είναι επιτακτικά όσο ποτέ κι όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για πολιτικούς. Διότι με τις δικές του... μπαρούφες ο Τσίπρας απειλεί να πάρει από τη Νέα Δημοκρατία τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει τόσα χρόνια η παράταξη σε ότι αφορά τη στήριξη των νοικοκυραίων και των υγειών επιχειρηματιών.
Ωστόσο οφείλουμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση αν όλα όσα διαρρέει ότι θα κάνει είναι αληθινά και δεν είναι απλά επικοινωνιακή καταιγίδα προκειμένου να ξεχάσει ο κόσμος τους φόρους που έχει να πληρώσει και κυρίως τις γκάφες με τον ΕΝΦΙΑ. Διότι αν πρόκειται για ένα ακόμη παιχνιδάκι στις πλάτες του κόσμου και στις ελπίδες του τότε θα το πληρώσει ακριβά. Και θα πρέπει να ξέρει ότι όποιος καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρήσει άλλα ψέματα. Δεν ανέχεται τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περιμένει και οριστική διευθέτηση των προβλημάτων του από την κυβέρνηση.
Δεν δίνει δύναμη στον Τσίπρα αλλά δεν θα επιτρέψει στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να τον απογοητεύσουν, διότι απλά δεν αντέχει άλλο.
Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την κυβέρνηση. Θα είναι οι τελευταίοι ή θα είναι ένα νέο ξεκίνημα; Ειδικά η ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επανακάμψει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος που της έκλεψε η κρίση. Παρ' ότι η λαίλαπα σάρωσε τα πάντα εντούτοις αντέχει. Δείτε μόνο τι συμβαίνει στη Γαλλία και θα καταλάβετε.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς έχουν λοιπόν τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν με κοινωνικό πρόσωπο αλλά πάντα με σύνεση και χωρίς συνθήματα τύπου «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Στοχευμένες κινήσεις, άρση αδικιών και φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί το τεράστιο επίτευγμα της χώρας. Μετά από τόσες θυσίες δεν πρέπει κανείς να επιτρέψει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.
Αλλά και δεν πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας που επιμένει σε σκληρά μέτρα φτωχοποίησης. Η Ευρώπη αλλάζει, η Μέρκελ πιέζεται για αλλαγή πολιτικής, η ΕΚΤ ετοιμάζεται για τύπωμα χρήματος και ενίσχυση της ρευστότητας. Πρέπει κι εμείς να είμαστε στο κόλπο και να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου