ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Να βγάλει το... ματς χωρίς άλλα αυτογκόλ θέλει η κυβέρνηση

Αντιλαμβανόμενη τις μεγαλειώδεις γκάφες της, ουσίας και επικοινωνιακές, η κυβέρνηση επιχειρεί να
αντιστρέψει το κλίμα που βάρυνε τις τελευταίες εβδομάδες και θα γινόταν ασήκωτο με την επιστροφή από τα «μπάνια του λαού».


Με όχημα το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ανακαλύψεις που έρχονται από την Αμφίπολη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζουν την αισιοδοξία ότι τα αυτογκόλ έχουν τελειώσει και μπαίνουν σε φάση μιας πιο... σοβαρής διακυβέρνησης.

Η ΝΔ κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να δυσαρεστήσει σημαντικό μέρος των υποστηρικτών της, των παραδοσιακών ψηφοφόρων της. Από τη μια η τεράστια γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ και τα λάθη του, από την άλλη τα «ντου» που θα κάνουν οι εφοριακοί στα σπίτια μας. Ήρθε και το απρόβλεπτο ρωσικό εμπάργκο προκειμένου να δώσει «σφαλιάρα» σε ένα μεγάλο μέρος αγροτών – παραγωγών.

Έτσι λοιπόν σήμανε συναγερμός και ξύπνησαν οι μονίμως κοιμώμενοι του Μαξίμου που το παίζουν και επαΐοντες. Αποφάσισαν ότι με το δρόμο που πήραν πάνε κατ' ευθείαν στο γκρεμό και γι' αυτό βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα αλλαγή διάθεσης.

Κατ' αρχάς η επίσκεψη Σαμαρά στην Αμφίπολη έδωσε αναμφισβήτητα ανάσα και άλλαξε την ατζέντα. Αν μάλιστα υπάρξει η μεγάλη ανακάλυψη τότε η Ελλάδα θα γίνει κέντρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και θα φύγει για λίγο η μιζέρια στην οποία ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει πόντους.

Επίσης, η κυβέρνηση αντέδρασε στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για τις φοροεπιδρομές και έστειλε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο ενώ δηλώσεις νομικών και του υπουργού Δικαιοσύνης περί του ασύλου της κατοικίας, ασφαλώς καθησύχασαν τον κόσμο.

Όσο για το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, όπως είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, κατατέθηκε αίτημα στην τρόικα για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, πέραν του Φθινοπώρου, ίσως και μέχρι τον Μάιο. Κάτι που σημαίνει ότι θα δοθεί μια ανάσα στους ιδιοκτήτες. Παράλληλα, οι διορθώσεις θα γίνουν και θα επιχειρηθεί να ελαφρυνθούν χιλιάδες πολίτες που έπαθαν συγκοπή με τα εκκαθαριστικά.

Βεβαίως και δεν είναι εύκολο να αλλάξει το κλίμα αφού οι φόροι είναι πολλοί και το να πληρώσουν πάνω από 6 δισ. ευρώ οι πολίτες μέχρι τον Δεκέμβριο, ασφαλώς είναι ασήκωτο βάρος.

Την αλλαγή της διάθεσης θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και σε ότι αφορά την τρόικα με την οριστική απομάκρυνσή της από την Αθήνα. «Κάθε φορά που έρχεται ο Τόμσεν στην Ελλάδα, χάνει η κυβέρνηση μια μονάδα», λένε κυβερνητικά στελέχη. Έτσι, η διάλυση της τρόικας υπό την παρούσα μορφή είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

Τέλος, ήδη στο Μαξίμου σκέφτονται να προχωρήσουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει ο Αντ. Σαμαράς στη ΔΕΘ, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων και της τρόικας. Τα δημόσια οικονομικά ευνοούν, η χώρα βγαίνει από την ύφεση, το πλεόνασμα αυξάνεται, επομένως, φαίνεται ότι οι αριθμοί ευημερούν, ασχέτως αν οι πολίτες είναι ακόμη σε σκληρή λιτότητα.

Αγώνα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο αλλά και για τους αγρότες και άλλους πολίτες που δεν μπορούν να εισπράξουν επιστροφές φόρου ή να κάνουν συμψηφισμούς επειδή δεν έχει πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Κάπως έτσι, με διορθωτικές κινήσεις, με συνεχείς ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και παρεμβάσεις, θέλει η κυβέρνηση να βγάλει το... ματς χωρίς άλλα αυτογκόλ. Αν και ορισμένα στελέχη κάνουν ότι είναι δυνατόν για να χάσει η ομάδα.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου