ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Καλοκαιρινές αποδράσεις σε… χιονοδρομικό κέντρο

Τα χιονοπέδιλα και τα σνόουμπορντ έμειναν στις αποθήκες και τη θέση τους πήραν τα ποδήλατα βουνού, ενώ τα λιφτ λειτούργησαν ξανά, για να μεταφέρουν αυτήν τη φορά στις πίστες τους αναβάτες με τα δίτροχά τους.

Το γνώριμο κατάλευκο τοπίο είναι τώρα καταπράσινο και εξίσου όμορφο με το χειμωνιάτικο, ενώ στο μικρό σαλέ αντί για ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι, σερβίρονται φραπέ, φρέντο και παγωμένο τσάι στη σκιά μιας ομπρέλας.

Καλοκαιρινή απόδραση στο χιονοδρομικό είναι το νέο πείραμα που έβαλαν μπροστά στη Βασιλίτσα Γρεβενών και η ιδέα βρήκε ανταπόκριση. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου είδαν το τοπίο αλλιώς και αποφάσισαν να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις του πιλοτικά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δεκάδες άτομα από όλη την Ελλάδα βρήκαν την ιδέα ενδιαφέρουσα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Στην πλειονότητά τους ήταν λάτρεις του mountain bike, που βρήκαν στην περιοχή έναν εξαιρετικό τόπο ανάπτυξης του συγκεκριμένου σπορ. Το πείραμα θα επαναληφθεί με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθ΄ όλη την ερχόμενη εβδομάδα (9-17 Αυγούστου).

Η Βασιλίτσα θέλει να γίνει το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, κάτι που συμβαίνει ευρέως εδώ και πολλά χρόνια σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και απασχολεί οκτώ μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο εργασίας τους 7-8 από τους 12 μήνες του χρόνου, πέρα από τη συντήρηση και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.

«Σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα του εξωτερικού βρίσκουν τρόπους λειτουργίας τους κατά τους θερινούς μήνες, αξιοποιώντας το προσωπικό τους, εξασφαλίζοντας νέα έσοδα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολλοί Ελληνες που ασχολούνται με το mountain bike πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα στη Βουλγαρία για να κάνουν ποδήλατο στα εκεί χιονοδρομικά», είπε στο «Εθνος» ο αντιπρόεδρος του Χ/Κ Βασιλίτσας και αντιδήμαρχος Γρεβενών, Γιάννης Νασίκας.

Σε συνεργασία με συλλόγους ποδηλατών, η διοίκηση έβαλε μπροστά το τελευταίο διάστημα ένα σχέδιο για τη μετατροπή της Βασιλίτσας σε πόλο έλξης όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. «Προσαρμόσαμε κάποιους γάντζους στους αναβατήρες ώστε να μπορούν να παίρνουν ποδήλατα και ανοίξαμε μια ποδηλατική διαδρομή στα ίχνη παλιού χαραγμένου μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν κτηνοτρόφοι, με αφετηρία τη μία χιονοδρομική πίστα, στα 1.620 μέτρα», ανέφερε ο κ. Νασίκας. Με πολύ μικρό κόστος και πολλή εθελοντική εργασία, υπάλληλοι, διοίκηση και ποδηλάτες πήραν τσάπες και φτυάρια και επί δέκα μέρες διαμόρφωναν τη διαδρομή, απομακρύνοντας πέτρες, ισιώνοντας επικίνδυνα σημεία και δημιουργώντας εμπόδια και ράμπες...

Περισσότερα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου