ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

… ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…! Η «ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΜΑΣ» …!!!

Του Γιώργου Νούτσου
... σφύζουν οι παραλίες από κόσμο ! Τα μπαράκια ακολουθούν τη νύχτα, τους ίδιους ρυθμούς !
Οι νέοι μας δίνουν δυναμικό παρόν και θαρρούν πως έτσι ξορκίζουν το κακό που βρήκε τη χώρα μας και τους ίδιους !!! Ζουν τις στιγμές, σαν να μην πρόκειται να ξημερώσει η επόμενη μέρα!

Κάποιοι καπηλεύονται την εικόνα και μιλούν για ευημερία και μη κρίση !!! Εγώ πάλι, θλίβομαι κι αναρριγώ γιατί πίσω από τις εξαλλοσύνες, βλέπω να αποτυπώνονται ανάγλυφα, πόνος, αγωνία, ανασφάλεια και παραίτηση !!! Ίσως κάποιοι χασκογελούν και σκέφτονται… «τι μας λεει τώρα αυτός» ;;; Τίποτα παραπάνω φίλοι μου, από τη ερμηνεία των ψυχρών και αδιάψευστων αριθμών…! 
Εκατοντάδες χιλιάδες οι νέοι μας, που έφυγαν ή πρόκειται σύντομα να αφήσουν πίσω τη χώρα ! Κι αν εμεις, οι μεγαλύτεροι, που βιώσαμε χρόνια ευμάρειας, την προηγούμενη μακρά περίοδο, θα έχουμε κάτι ευχάριστο να θυμόμαστε τα χρόνια της σύνταξης και των γερατειών, οι σημερινοί νέοι, σκεφτήκατε ποτέ, τι θάχουν να θυμούνται ;;;
Τα τρελά μεθύσια στα νησιά το καλοκαίρι; Ή μήπως την άδεια τσέπη, τη ζωή μαζί με τους γονείς τους, την αδυναμία να χτίσουν την προσωπική τους ζωή, να αποκτήσουν οικογένεια, να βρούν κάποιο ευκαιριακό έστω μεροκάματο, να νιώσουν ασφαλής και δυνατοί, να δημιουργήσουν ;;; 
Είναι η γενιά των «χαμένων» δυστυχώς !!! Η γενιά αυτών που δεν χάρηκαν τη νιότη τους κι αγωνιούν για τη συνέχεια… Ίσως όμως αποδειχτεί και η γενιά των μεγάλων «μεταρρυθμιστών»… Εκείνων που βιώνοντας ήδη τα δεινά, δεν θα διστάσουν να ορθώσουν ανάστημα, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν, να τιμωρήσουν και να πετάξουν στο ανάθεμα της πολιτικής κ της ιστορίας, τους σύγχρονους «εφιάλτες» !!!
Μην πλανάστε φίλοι… Όλοι οι μεγάλοι αγώνες κάπως έτσι ξεκινούν… Όχι από τους «δαφνοσκεπείς συμβιβασμένους» , αλλά από τους «παρίες», τους «άσημους» και τους ξωπεταγμένους της ζωής και της πολιτικής !!!
Είναι τώρα η ώρα, το ηθικό και πρακτικό αδιέξοδο που οι νέοι μας βιώνουν, να μετατραπεί σύντομα σε διεκδίκηση με κάθε τρόπο…! Η εθελόδουλη αργόσυρτη σκιά να δώσει τη θέση της σε ετσιθελικές πρωτοβουλίες για ελευθερία και αξιοπρέπεια ! 
Η υποθηκευμένη ζωή και περιουσία μας, να επιστρέψουν στους φυσικούς τους γεννήτορες !!!
Ευχή και κατάρα λοιπόν ακολουθεί τη γενιά των συνεχιστών μας !!! Κι έχουμε υποχρέωση ιερή, όλοι εμείς, οι άλλοι, να σταθούμε πλάι τους… Κοντά τους… Παρέχοντας τους έμπνευση, σεβασμό, προστασία, οράματα… αλλα και την ίδια τη ζωή μας αν χρειαστεί και μας το ζητήσουν…! Αυτά τα παιδιά, είμαστε εμείς ! Κι όχι οι «γελωτοποιοί» της νύχτας, όπως κάποιοι ξεδιάντροπα προσπαθούν να τους εμφανίσουν - εντέχνως και πονηρώς με μαεστρία - αυτοενοχοποιώντας τους !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου