ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Συγκλονιστικό βίντεο: Μωρό σώζεται μόνο του αφού έπεσε κατά λάθος σε πισίνα

Θα έχετε δει σίγουρα βίντεο με μωρά – ακόμη και νεογέννητα – που κολυμπούν με τρομερή επιδεξιότητα και χάρη μέσα στο νερό.



Το βίντεο που ακολουθεί είναι κάθε άλλο παρά χαριτωμένο. Δείχνει ένα μωρό να επιβιώνει ολομόναχο, επιπλέοντας στο νερό μιας πισίνας, στο οποίο έπεσε …κατά λάθος.

Το μωρό ντυμένο με τα ρούχα του, παραμένει υπομονετικά επιπλέοντας στην επιφάνεια του νερού σε ύπτια στάση, κλαίγοντας δυνατά, μέχρι να το ακούσει κάποιος και να έρθει να το σώσει.

Φυσικά, αυτό δεν έγινε κατά τύχη. Είναι προϊόν εκπαίδευσης από ειδικούς, που μαθαίνουν σε μωρά αλλά και νήπια έως 6 ετών, να σώζουν μόνα τους τον εαυτό τους, εάν βρεθούν σε… υγρό κίνδυνο.

Πρόκειται για την βρετανική εταιρεία Infant Swimming ISRResourse (ISR), η οποία ειδικεύεται σε μαθήματα επιβίωσης σε μωρά, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παραδοσιακά μαθήματα κολύμβησης.

Οι εκπαιδευτές διδάσκουν στο μωρό να μάθει να εξαρτάται μόνο από τον εαυτό του και τη δική του ετοιμότητα. Μαθαίνει να κυλάει με την πλάτη του και να επιπλέει στο νερό σε στάση ανάπαυσης, παράλληλα να αναπνέει και να παραμένει στη θέση αυτή, μέχρι να έρθει η βοήθεια.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου