ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Κουβέλης δεν κάνει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεν ένωσε ποτέ καμιά Ελλάδα ούτε μπορεί να το κάνει τώρα

Και ξαφνικά, η εφημερίδα της… συντηρητικής παράταξης η Καθημερινή βγάζει το σενάριο της επιλογής του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.



Είναι, λέει σταθερή επιλογή του κ. Σαμαρά, αυτός δηλαδή καίγεται για να δει τον κυρ Φώτη Πρόεδρο και σ’ αυτό έχει συμφωνήσει και ο Β. Βενιζέλος. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον ως «σταθερά» στον πολιτικό του σχεδιασμό την πρόταση προς τον κ. Κουβέλη και μένει σταδιακά να οικοδομηθούν τα βήματα ώστε αυτή να είναι δυνατόν να έχει θετική ανταπόκριση. Τα βήματα δεν είναι άλλα από την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης, τα οποία ο πρωθυπουργός εκφράζει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όπως αναφέρεται, εάν η Αθήνα διασφαλίσει αυτήν τη μεγάλη στροφή οριστικής εξόδου από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση να κατευθυνθεί στο ύπατο αξίωμα.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευάγγ. Βενιζέλο δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι η ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι πλέον κάθετη στο ότι θα αρνηθεί να συμπράξει στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά συνδέει τη στάση της με το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που θα επικρατεί όταν θα δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες, δηλαδή στις αρχές του 2015.



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το όνομα του κ. Κουβέλη βρισκόταν ανέκαθεν ψηλά στη λίστα του πρωθυπουργού για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, όμως ετέθη εκ νέου επί τάπητος στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο και οι οποίες οδήγησαν στην επιλογή του κ. Δημ. Αβραμόπουλου ως του νέου Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Όπως λέει η Καθημερινή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτίμησαν ότι ο κ. Κουβέλης αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για μια σειρά από λόγους:

• Έχει οικοδομήσει ιδιαίτερα θετικό προφίλ στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι από την κυβέρνηση, καθώς του αναγνωρίζεται το πολιτικό «θάρρος» να συμπράξει στον σχηματισμό της, όταν η Αθήνα έπρεπε να λάβει πολύ επώδυνα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

• Διατηρεί υψηλή δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας, παρά την καθίζηση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, ενώ θα είναι, ιστορικά, ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας που προέρχεται από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Μπορεί, ως εκ τούτου, να συμβολίζει τη «νέα εθνική ενότητα» στη μετά τα μνημόνια περίοδο.

• Είναι ο μόνος υποψήφιος –ακόμη και από την Kεντροαριστερά– ο οποίος είναι σε θέση να συγκεντρώσει το σύνολο των ψήφων της ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ώστε να σχηματιστεί, ακόμη και οριακά, μαζί με μερίδα των ανεξάρτητων και βεβαίως των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία των 180 εδρών.
Αυτά λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και εμείς… ποιοι είμαστε να αμφισβητήσουμε την ‘’αρρώστια’’ που έχει πάθει ο Σαμαράς με τον Κουβέλη, τον ίδιο Κουβέλη που πέρυσι τον άφησε σύξυλο στην κυβέρνηση.

Είναι ο ίδιος Κουβέλης που παράτησε την κυβέρνηση για χάρη των ρουσφετιών της ΕΡΤ όταν είχε ψηφίσει όλα τα Μνημόνια. Ή μήπως δεν είναι ο Κουβέλης που είχε μυστικά ραντεβού με την Ντόρα και αυτός που με τους φίλους του επιχειρηματίες που εκπροσωπεί σχεδίαζαν πριν τις εκλογές του Μαΐου να ανατρέψουν τον Σαμαρά σε ένα βελούδινο πολιτικό πραξικόπημα και να σχηματίσουν κυβέρνηση με άλλον;

Δεν θυμάστε εκεί προς το Πάσχα τι γράφαμε για τα μυστικά δείπνα που ‘’έτρωγαν’’ σε μια μπουκιά τον Σαμαρά; Ο Κουβέλης με την Ντόρα την εξερευνήτρια δεν τον χαρακτήριζαν άχρηστο πρωθυπουργό που πρέπει να φύγει; Θυμάστε τα ονόματα που… έπαιζαν για νέος επικεφαλής της κυβέρνησης με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη του Σαμαρά;

Πώς τώρα αυτό το σενάριο για επιλογή Σαμαρά αλλά και από που προκύπτει ότι η ΔΗΜΑΡ που είναι ΡΗΜΑΔ έχει πιο χαλαρό προφίλ τον τελευταίο καιρό; Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ο Κουβέλης δεν ήταν αυτός που ξυνόταν στην γκλίτσα του Τσίπρα; Που ικέτευε να τους σκουπίζει τις σκάλες της Κουμουνδούρου; Γι’ αυτό δεν έφυγαν οι Ψαριανός, Οικονόμου, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος κ.λπ.;

Αλλά να πούμε και το άλλο. Λέει η εφημερίδα ότι μπορεί να συμβολίζει ο Κουβελης την εθνική ενότητα επειδή θα είναι ο πρώτος αριστερός Πρόεδρος. Από που κι ως που δηλαδή μόνο οι αριστεροί έχουν το προνόμιο να ενώνουν τη χώρα; Πότε το απέκτησαν αυτό το δικαίωμα; Έλεος πια με την Αριστερά που σαρώνει τα πάντα γιατί έχει ενοχικό κόμπλεξ η δεξιά.

Πώς η Καθημερινή του δεξιού προσανατολισμού προωθεί τόσο απροκάλυπτα τον Κουβέλη; Μήπως οι λόγοι είναι άλλοι, επιχειρηματικοί κι όχι μόνο;

Αλλά μήπως έχει έρθει και η ώρα για δεξιό πρόεδρο που κι αυτός μπορεί να ενώσει την Ελλάδα; Δύο θητείες κεντρώου προέδρου, του φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου δεν φτάνουν;

Αυτά είναι παιχνιδάκια που παίζουν οι εκδότες και οι επιχειρηματίες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, και τη βούληση των πολιτικών. Ο Κουβέλης δεν ένωσε ποτέ καμιά Ελλάδα ούτε μπορεί να το κάνει τώρα. Δείλιασε στην πιο κρίσιμη στιγμή και παράτησε την κυβέρνηση. Έκανε ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψει από εκεί που έφυγε. Και διέλυσε το κόμμα του με τις εμμονές του. Αυτόν θέλουμε για πρόεδρο;



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου