ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

O ΕΝΦΙάλτης συνεχίζεται

Ο Μπάρμπα Μήτσος στο χωριό συνεχίζει να μουτζώνει...

Έπρεπε να δουν την καταστροφή να έρχεται στην κυβέρνηση για να αντιδράσουν... κάπως.

Ο λόγος για τον ΕΝΦΙΑλτη με το φόρο ακινήτων που απειλεί ακόμη και σήμερα την κυβερνητική συνοχή. Κι έπρεπε να παρέμβουν πάλι οι... κοινωνιστές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανακοινωθούν κάποια μέτρα προς την κατεύθυνσης της διόρθωσης. Μπράβο στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Από εκεί που τους κορόιδευαν για τα συνεχή «με εντολή Σαμαρά» τώρα δεν αποκλείεται να λέμε «με εντολή Βενιζέλου».

Πάνω από ένα μήνα άφησαν να σέρνεται το χάος με τον ΕΝΦΙΑ, περιμέναμε πότε θα γυρίσει ο Χαρδούβελης από τις διακοπές του για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι περιχαρείς διαδίδουν από εδώ κι από εκεί ότι πέτυχαν ανατροπές στο φόρο υπέρ των αδυνάτων. Βέβαια, πρόκειται για σχέδια επί χάρτου αφού τελικά θα πρέπει να πάρουν το «οκ» από την τρόικα, λες και ρώτησε η τρόικα αν έχει να πληρώσει ο Μπάρμπα – Μήτσος στο χωριό το φόρο που του ήρθε για το χάλασμα που έχει από τον παππού του. Και που τώρα μουτζώνει κατά την κατεύθυνση της Αθήνας.

Αλλά και οι διορθώσεις «κουτσουρεμένες» και φοβισμένες ήταν. Έκαναν πίσω για τις δόσεις και θα πληρώσουμε σε έξι, μέχρι τον Φεβρουάριο. Πάνε τα όνειρα για 8 δόσεις και μέχρι τον Μάιο. Γιατί αδέρφια; Πιστεύετε ότι έχει ο κόσμος λεφτά; Αυτό ήταν το μήνυμα των ευρωεκλογών; Αυτό ήταν το μήνυμα από τα γαλλικά που άκουγαν οι βουλευτές στις διακοπές τους;

Διέρρευσε μετά το Μαξίμου πώς θα κάνουν έκπτωση 25%-30% στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα. Κατ' αρχάς σύντροφοι, αυτά που δεν έχουν ρεύμα έτσι κι αλλιώς είναι ξενοίκιαστα. Σιγά μη νοικιάζει κανείς και ζει με το λυχνάρι. Αλλά κι αυτό τι μέτρο είναι; Όταν όλος ο κόσμος σας βρίζει γιατί είναι άδικο να πληρώνει ίδιο φόρο το ακίνητο που φέρνει έσοδα με αυτό που είναι απρόσοδο, εσείς τι καταλάβατε, ότι με 25%-30% θα ελαφρύνετε το βάρος; Μάλιστα, απ' ότι λένε οι πληροφορίες, το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί μόνο αν συνολικά το κόστος των διορθώσεων δεν είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μία από τα ίδια.

Είπαν επίσης ότι θα κάνουν διορθώσεις σε 4.000 οικισμούς εκτός προσδιορισμένου συστήματος αντικειμενικού σχεδιασμού, εκεί δηλαδή που δημιουργήθηκε κυρίως το μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια. Εκεί εκτιμάται πως θα μειώσουν κατά 167 εκατ. ευρώ τον ΕΝΦΙΑ για τις συγκεκριμένες περιοχές. Παράλληλα υπό εξέταση με την τρόικα τελεί το ενδεχόμενο παροχής έκπτωσης για όσους αποφασίσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο, ενώ δρομολογούνται απλοποιήσεις στις διαδικασίες χορήγησης έκπτωσης ή και απαλλαγής από το φόρο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιθανόν με την κατάργηση υποχρέωσης ύπαρξης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Όσον αφορά στο ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την παροχή έκπτωσης ή και απαλλαγών για τις ευπαθείς ομάδες στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών ενώ είναι πιθανή και η κατάργηση της προϋπόθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για μη ύπαρξη χρεών προς τα ταμεία για την παροχή των εκπτώσεων ή και των απαλλαγών. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά κατά τα πρότυπα του κοινωνικού μερίσματος.

Δηλαδή έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλη η χώρα χρωστάει, επομένως δεν θα έπαιρνε κανείς έκπτωση με αυτές τις προϋποθέσεις;

Εν πάση περιπτώσει, όποια διόρθωση είναι καλή αν αποβαίνει σε όφελος των ιδιοκτητών. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι ο φόρος ακινήτων είναι «κουρελού» και πρέπει να αλλάξει και πάλι. Θα τα πάρουν όπως τα πάρουν φέτος από τους πολίτες ας φροντίσουν του χρόνου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Γιατί δεν κάνουν για παράδειγμα μια οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%-40%; Διότι η μεγάλη φοροκλοπή λαμβάνει χώρα επειδή ακριβώς ο φόρος υπολογίζεται σε μαϊμού αντικειμενικές. Κανένας φωστήρας του υπ. Οικονομικών δεν το σκέφτηκε;



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου