ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ στην ελληνική αγορά! Ετοιμάζεται ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ!!! Για ποια εταιρεία πρόκειται;

Στη Θεσσαλονίκη..
Με λουκέτο κινδυνεύει η..


Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Χάλυβος – Θεσσαλονίκης (ΑΕΕΧ), μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα της ψυχρής έλασης χάλυβα και είναι ο μοναδικός παραγωγός αυτού του τομέα στην Ελλάδα.
Ειδικότερα η εταιρία «απειλεί» να οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση αν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, καθώς η σημερινή ιδιοκτησία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ποια είναι όμως η ΑΕΕΧ;
Η ΑΕΕΧ παράγει περίπου 200.000 τόνους/έτος προϊόντων ψυχρής έλασης και επιψευδαργυρωμένων προϊόντων εμπορικής ποιότητας. Το ποσοστό εξαγωγής του προϊόντος κυμαινόταν πάντα από 50%-60% και κατευθύνεται κυρίως στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου (Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ κλπ.), χώρες της μεσογειακής Ευρώπης, χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία τροφοδοτεί περίπου 80 πελάτες, τελικούς χρήστες και εμπόρους, κατέχει το 40% της εγχώριας αγοράς, ενώ στον κατάλογο των πρώτων 200 ελληνικών εταιρειών κατέχει την 158η θέση. Συμπεριλαμβάνεται επίσης στην κατηγορία των "Μεγάλων Επιχειρήσεων " που παρακολουθούνται και ελέγχοντα απευθείας από τις κεντρικές φορολογικές υπηρεσίες. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας κατά μέσο όρο είναι πέραν των 100.000.000 ευρώ, οι δε πωλήσεις των διαφόρων προϊόντων, προ κρίσεως τα έτη 2001-2008 ήταν κατά μέσο όρο: 194.883 τόνοι Χάλυβα για την ελληνική αγορά, δηλαδή το 56,25% και 151.599 τόνοι για το εξωτερικό 43,75% αντίστοιχα. Κατά την περίοδο της κρίσης, τα έτη 2009-2014 κατά μέσο όρο αντίστοιχα ήταν 80.774 τόνοι για την ελληνική αγορά το 48,35% και 86.259 τόνοι για το εξωτερικό δηλαδή το 51,65% αντίστοιχα.
Παράλληλα, η εταιρεία που εδρεύει στο Δήμο Διαβατών σε ιδιόκτητο οικόπεδο περίπου 1.000.000m2 με εμβαδόν καλυπτόμενων χώρων περίπου 100.000m2, είναι καθόλα εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις της προς το κράτος. Κάθε χρόνο καταβάλλει περίπου 10.000.000ευρώ για ΦΠΑ και 6.0000.000 ευρώ στο ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ΑΕΕΧ είναι επίσης ένας από τους κύριους πελάτες του ΟΛΘ, δεδομένου ότι η μεταφορά του συνόλου των πρώτων υλών και εξαγωγών μέσω πλοίων πραγματοποιούνται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατά μέσο όρο διακινεί 350-400 χιλιάδες τόνους/έτος, ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 8/% έως 5% του συνόλου της διακίνησης "Dry Bulk" στον ΟΛΘ, με το σύνολο των ποσών που καταβάλλονται προς τον Οργανισμό να υπερβαίνουν τα 1.5000.000ευρώ/ έτος.
Τα προβλήματα
Η ΑΕΕΧ ανήκει στον ιταλικό Ομιλο ILVA, ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου Επιτρόπου, του Δρ. Piero Gnudi, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.
H ILVA αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς και στις τεράστιες ανάγκες για επενδύσεις προσαρμογής της παραγωγικής μονάδας του Τάραντα στις διατάξεις περιβαλλοντικής προστασίας.
Σκοπός της ILVA σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας είναι η έξοδος της από την ΑΕΕΧ έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την αναζήτηση ενός αγοραστή, διαφορετικά η μόνη δυνατή λύση είναι η διάλυση της Εταιρείας που θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 30/9/2014.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και σε όλους του Υπουργούς οι 270 εργαζόμενοι στην ΑΕΕΧ ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρίας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).
Να σημειωθεί ότι στην ΑΕΕΧ συμμετέχουν:
ILVA Commerciale S.r.L (Ιταλία) 77,12%
Τράπεζα Πειραιώς (Ελλάδα) 14,64%
Marubeni ITOCHU Steel Europe Gmbh (Γερμανία) 7,05%
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (Ελλάδα) 1,19%



fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου