ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της!

Ρεαλιστική πρόταση Σαμαρά από την ΔΕΘ για έξοδο από την κρίση

Η Ελλάδα φέτος στέκεται στα πόδια της. Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός άνοιξε το κύκλο εισόδου της χώρας στη μετά Μνημονίου εποχή
και περιέγραψε τον οδικό χάρτη για μια διαφορετική οικονομική κατάσταση.
Όσοι στήθηκαν στην τηλεόρασή τους για να ακούσουν παροχές και «θα», υποσχέσεις χωρίς νόημα και μεγαλεπίβολα σχέδια για «άλωση» της τρόικας και των δανειστών μπορεί να απογοητεύτηκαν. Όσοι θέλουν κάτι διαφορετικό ας περιμένουν το άλλο Σάββατο. Έρχεται ο Τσίπρας και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που προσκυνούν το μοντέλο Ανδρέα Παπανδρέου, του άκρατου λαϊκισμού και της παροχολογίας, έχουν μια εβδομάδα να προετοιμαστούν για τον μεγάλο επαναστάτη.

Όμως κατά της γνώμη μας η εποχή αυτή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο ρεαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της χώρας και αυτήν υπηρέτησε και ο πρωθυπουργός με την ομιλία του.

Η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κατά 30% ήταν το εύκολο και το άμεσο μέτρο. Όπως και η αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα ωστόσο μέτρα που δεν εντάσσονται στον προϋπολογισμό είναι μέτρα του αέρα. Εκτός κι αν κάποιοι ήθελαν να μονομερείς ενέργειες χωρίς την έγκριση της τρόικας και χωρίς να υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες.

Η διαπραγμάτευση για τις μειώσεις σε φόρους από το 2015 είναι σε εξέλιξη και θα κλειδώσουν μέσα στον Οκτώβριο ώστε στο τέλος του χρόνου να μπουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Μεγαλύτερη σημασία έχει ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση παρά το γεγονός ότι ο κόσμος καίγεται για να ακούσει εξαγγελίες.

Μέσα σε δύο χρόνια βάλαμε τάξη στην εφορία και φτιάχνουμε το περιουσιολόγιο. Αυτά που τα σύγχρονα κράτη διαθέτουν εδώ και έναν αιώνα τώρα τα έχει και η Ελλάδα» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι εξαγωγική χώρα ενεργειακών πόρων».

«Ό,τι βούλιαζε την Ελλάδα στην παράλυση, ξεπερνιέται» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο, θα πάρει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς. «Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ» είπε ο πρωθυπουργός. Όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύδονται κατηγορηματικά» είπε και τόνισε επίσης:

«Η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Στο αύριο. Στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα- βήμα. Περνάμε στη σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας. Το 3ο τρίμηνο θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην οικονομία μιας για πρώτη φορά μετά από εξι χρόνια ύφεσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός προχωρώντας στην αναλυτική παρουσίαση του «οδικού οικονομικού χάρτη» και το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι γνωστό ότι έχει πλήξει καίρια την κυβέρνηση και κυρίως το παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι απαραίτητες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως θα μειωθεί. Αναγνώρισε πως έγιναν λάθη αλλά διορθώθηκαν, σημείωσε πως ο κόσμος δεν πλήρωσε τα λάθη αυτά και προανήγγειλε ότι σε λίγα χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει φόρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προανήγγειλε δηλαδή την είσπραξη από τους δήμους του φόρου ώστε να μη χρειάζεται να παίρνουν λεφτά από το Δημόσιο. Σημασία έχει και η φράση που είπε: «Θα δώσουν λόγο όσοι έκαναν το λάθος». Ακόμη προανήγγειλε μείωση φόρου στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι γύρω στο 20%. Υποστήριξε ότι ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχει περιουσιολόγιο και ενιαία βάση.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως σύντομα η απονομή της σύνταξης θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ από τις συντάξεις μαϊμού του δημοσίου εισέρρευσαν στα ταμεία 42 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα προανήγγειλε οδικό χάρτη για την μείωση της φορολογίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη εξυγίανσης στο Δημόσιο, η οποία προχωρά με την αξιολόγηση και την καταστολή της σπατάλης.

Στρεφόμενος προς το…. κεντροδεξιό ακροατήριο προανήγγειλε διορθώσεις στους μισθούς σε κρίσιμους τομείς όπως οι ένστολοι αλλά και στην υγεία και την παιδεία. Ευχαρίστησε τους ένστολους για τις θυσίες που κάνουν, τις οποίες αναγνώρισε. «Ξέρετε ότι ήταν απόφαση να ανακουφιστούν. Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, όσο μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός. Θα υπάρξει στα μέτρα του δυνατού άμεση αποκατάσταση των αμοιβών». Όπως είπε δεν μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα το σύνολο των αμοιβών του 2012, αλλά οι αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι σημαντικές.

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς άσκησε οξύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ λαϊκισμού».

«Η Ελλάδα βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε, δεν ήθελαν π.χ. να τελειώσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση με μένος σε κάθε επένδυση, απειλούν τον επενδυτή που δίνει θέσεις εργασίας και εισόδημα, τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Λένε ψέματα», υποστήριξε.

«Δεν διστάζουν να παίζουν ακόμη και με το Σύνταγμα. Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να τη ρίξουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως «αν τώρα ανοίξει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία όλα κινδυνεύουν να πάνε χαμένα... Δεν ήθελαν να σταματήσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται στην πρόοδο, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, απειλούν τους επενδυτές, δεν θέλουν την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λένε ψέμματα, κανείς ευσυνείδητος υπάλληλος δεν κινδυνεύει, δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση.

Είναι στα καλα τους; Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, υποκινούσαν διαδηλώσεις και συλλαλητήρια κάθε μέρα αναστέλλοντας εμπορική δραστηριότητα, υπερασπίστηκαν κατα καιρούς ακραίους τρομοκράτες, ο κόσμος τους εχει καταλάβει, κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα

Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι αυτό που σέβεται και περιφρουρεί τη νομιμότητα, όχι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες και χωρίζει τη βία σε καλή και κακή.

Ζητούν να φύγει η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ

Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον κύριο Ερντογάν πως υπάρχει μια Κύπρος;"




Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου