ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς χάλασε ξανά τη σούπα των άθλιων υπονομευτών της πατρίδας

Την είχαν γραμμένη την αντίδρασή τους στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ. Ακόμη κι όλο το χρέος να μας χάριζαν οι Γερμανοί με μια μονοκονδυλιά οι Συριζαίοι θα έλεγαν ότι είναι ήττα της κυβέρνησης.


Είναι γεγονός ότι η χώρα αυτή πάσχει από εθνική στρατηγική. Από μια εθνική ενότητα και ομοψυχία στις δύσκολες στιγμές και κυρίως στις δύσκολες αποστολές και προκλήσεις.
Όταν η χώρα είναι σε κίνδυνο, όταν ένας ολόκληρος λαός περιμένει διέξοδο στα προβλήματά του δεν μπορεί το πολιτικό προσωπικό να δρα με μια ανθελληνική συμπεριφορά που κάνει κακό στον τόπο. Ο λόγος φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο που είναι εν δυνάμει κόμμα που θα κυβερνήσει. Παρά το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πολεμά την κυβέρνηση είναι αδιανόητο να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο στον πρωθυπουργό της χώρας, πριν καν βγει από μια κρίσιμη συνάντηση.
Την είχαν γραμμένη την αντίδρασή τους στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ. Ακόμη κι όλο το χρέος να μας χάριζαν οι Γερμανοί με μια μονοκονδυλιά οι Συριζαίοι θα έλεγαν ότι είναι ήττα της κυβέρνησης. Ακόμη και να ξυπνούσαμε και να ήταν η Ελλάδα «παράδεισος» η Κουμουνδούρου θα έλεγε ότι είναι… κυβερνητικό κόλπο. Αυτή η ανθελληνική στάση εκπορεύεται από τη βουλιμία της εξουσίας, από την εγκαθίδρυση του νεοπασοκικού καθεστώτος το γρηγορότερο. Όμως, πολύ ασχολούμαστε με τις αθλιότητές τους, η ουσία είναι να δούμε την… ουσία της επίσκεψης. Τα… ντεσού της συνάντησης και τι καλό βγαίνει από όλη αυτή την υπόθεση.
Όπως ξαναγράψαμε, κανείς δεν περίμενε να βγάλει η Μέρκελ το καρνέ των επιταγών. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να υποσχεθεί τα πάντα στην Ελλάδα όταν την ακούει το δικό της ακροατήριο αλλά και όλη η Ευρώπη. Είναι σίγουρο όμως ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για να βρει η Ελλάδα το δίκιο της σε τρία μέτωπα.
Το πρώτο είναι οι φοροελαφρύνσεις. Ο πρωθυπουργός δε θα μιλούσε για κάτι τέτοιο αν δεν είχε στα χέρια του τη δέσμευση της Μέρκελ ότι θα παρέμβει στην τρόικα που φτάνει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Θα το δούμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ότι θα γίνουν οι φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ. Αλλωστε αμέσως μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο κατατέθηκε η τροπολογία για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Το δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με το χρέος και η δέσμευση Μέρκελ ότι θα μας στηρίξει είναι μια πρώτη ανάσα. Ίσως η Μέρκελ να εννοεί ότι θα μας βοηθήσει με νέα δάνεια, όμως, κάτι τέτοιο απέκλεισε κατηγορηματικά ο Σαμαράς. Όχι άλλο μνημόνιο, όχι τρίτο πακέτο, θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Μετά την αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα θα ξεκινήσει η κουβέντα για το χρέος, κι αυτό το αποδέχθηκε η Μέρκελ.
Το τρίτο είναι η υπόθεση της απεμπλοκής από το ΔΝΤ και κατ’ επέκταση από την τρόικα. Φαίνεται να το αποδέχθηκε κι αυτό η Μέρκελ γι’ αυτό και συμφωνήθηκε με τον Σαμαρά να πει ότι δεν χρειαζόμαστε τα 12 δις ευρώ του Ταμείου. Άλλωστε, στο παρασκήνιο ειπώθηκε ότι είναι οξύμωρο να τελειώνει η επιτήρηση της ΕΕ και της ΕΚΤ στο τέλος του έτους για μια χώρα της Ευρώπης αλλά να συνεχίζεται για ένα ακόμη χρόνο η εμπλοκή του ΔΝΤ σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ. Αυτό δεν μπορούν να το επιτρέψουν ούτε και οι Ευρωπαίοι.
Οπότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αξιολόγηση από την τρόικα στο τέλος του μήνα θα είναι η τελευταία και θα πάνε στον αγύριστο. Έλεγχος της ελληνικής οικονομίας θα υπάρχει από τις Βρυξέλλες, γιατί είμαστε και… επιρρεπείς στα λάθη, όμως η τρόικα που ξέρουμε δεν θα υπάρχει το επόμενο διάστημα. Και θα σηματοδοτεί την έξοδο από το μνημόνιο, εφόσον η Ελλάδα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές και να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς άλλα δανεικά.
Αυτά τα πέτυχε ο Σαμαράς, κι ας λένε ότι θέλουν κάτι άθλιοι κονδυλοφόροι που έπαιζαν τα παιχνίδια της δραχμής και σήμερα παίζουν τα παιχνίδια της καταστροφής. Συγκεκριμένα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, λαθρόβιοι του διαδικτύου και πληρωμένοι επαγγελματίες επιδιώκουν την καταστροφή με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να προκαλέσουν σύγχυση στον κόσμο, να πιέσουν για πρόωρες εκλογές και να οδηγήσουν σε οικονομική αναταραχή. Δεν είναι αστείο ότι θα φύγουν δις την επόμενη ημέρα μιας γενικευμένης αναταραχής και δεν είναι αστείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει μπάχαλο με το μη πρόγραμμά του. Τους το είπε κατάμουτρα και ο Λαπαβίτσας. Δεν έχετε πρόγραμμα κύριε Τσίπρα, τον άκουσε κανείς;
Ο Σαμαράς ξαναχάλασε τη σούπα όλων αυτών των άθλιων υπονομευτών της πατρίδας. Πήρε παράταση ζωής, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σώσει τη χώρα, έχει μια ακόμη προσπάθεια να διώξει από τη χώρα το σκοτάδι της κρίσης και της ύφεσης. Τώρα αν αφού βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο παραδοθεί στα χέρια των ψευτοαριστερών, άσχετων και άθλιων πολιτικών, αυτό ας το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Όπως έχουμε ξαναγράψει και ο Ελευθέριος Βενιζέλος πήγε τους Έλληνες στην Άγκυρα και μετά ψήφισαν τον Γούναρη.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου