ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τελικά το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει

Σκεφτείτε να μπαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης με το σακίδιο στο Μαξίμου. Να ζήσουμε να το δούμε αυτό και τι στον κόσμο.
Συνέντευξη σε...
άπταιστα ελληνικά έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Σταύρος Θεοδωράκης ο...
ηγέτης του Ποταμιού. Και επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το ποιος είναι ο στόχος του κόμματός του. Διότι προχθές είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με καμιά κυβέρνηση και δεν θα γίνει υπουργός και νομίσαμε ότι θα είναι ένας ακόμη... ακτιβιστής της εξουσίας. Πώς το έλεγε ο μέγιστος ΓΑΠ; Αναρχικοί της εξουσίας, ένα τέτοιο πράγμα και ο Σταύρος.

Όμως, στη συνέντευξη είπε ξεκάθαρα το όραμά του. Το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν είναι όπως τα υπόλοιπα, «τα οποία ασχολούνται μόνον με τον εαυτό τους. Και δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε».

Σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα χρειάζεται το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι «μια χώρα που βιώνει μια κρίση χρειάζεται μια νέα ηγεσία» και πως «δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε κίνδυνο, να θέλουν τώρα να μας σώσουν. Ακόμη κι αν μετανιώνουν για τα λάθη τους, δεν είναι αξιόπιστοι».

Σε επισήμανση του Spiegel ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία, ο ιδρυτής του Ποταμιού απαντά ότι γνωρίζει πολιτικούς «οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να έχουν εμπειρία ζωής και το οποίο είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με εμπειρία στο χώρο της διοίκησης, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Εξάλλου δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, μια συνωμοσία του καλού»...

Σε ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη πολλών Ελλήνων που θέλουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προκειμένου να απαλλαγούν από την πολιτική των περικοπών, ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι δεν μπορεί να φανταστεί να απομακρύνεται η Ελλάδα από την ΕΕ. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε τίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς».

Στην ερώτηση δε εάν θα ήθελε να αναλάβει κάποιο πόστο στην επόμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υπουργός. «Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός».

Ότι είναι μετριοπαθής και ποτέ δεν καυχιέται για τη δουλειά του, το καταλάβαμε όλοι. Αλλά αυτή τη «συνωμοσία του καλού» πράγματι έχουμε πάθει πλάκα. Που τη σκέφτηκε, ποιος επικοινωνιολόγος του την πάσαρε για να την πει; Και γιατί μας θυμίζει... κόμικς και καρτούν, κάτι σαν μια... συνωμοσία του Μπάτμαν και του Σούπερμαν;

Ποιοι είναι οι καλοί άραγε για τον κ. Θεοδωράκη; Ποιοι θα μπορούσαν να συνωμοτήσουν για να κυβερνήσουν τη χώρα;

Αλλά έχουμε κι ένα άλλο ερώτημα: Αφού δε θέλει να γίνει υπουργός ο πρώην δημοσιογράφος μήπως θέλει να γίνει... πρωθυπουργός της κυβέρνησης σωτηρίας που ονειρεύεται ο Τσίπρας; Σκεφτείτε να μπαίνει με το σακίδιο στο Μαξίμου. Να ζήσουμε να το δούμε αυτό και τι στον κόσμο.




Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου