ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ραχήλ Μακρή: "Ο Ελληνικός Λαός πληρώνει για την φύλαξη ιδιωτικών δημοσιογραφικών επιχειρήσεων, που τον παραπληροφορούν"

Κατάθεση της με αριθμ πρωτ Ερώτηση 2506/12-9-14 της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή
με θέμα «Ποιος βαρύνεται με το κόστος φύλαξης δημοσιογράφων, δημοσιογραφικών οργανισμών και επιχειρήσεων;»

​Υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι η προάσπιση της αλήθειας. Η αλήθεια φιμώνεται από την Κυβέρνηση που κλείνει την ΕΡΤ για να παραχωρήσει στα ιδιωτικά κανάλια τις ψηφιακές συχνότητες στο ένα δέκατο της αξίας που είχε εκτιμήσει ανεξάρτητος φορέας. Η δημοκρατία δεν υπηρετείται από διθυράμβους προς μια ανάπτυξη που δεν έρχεται, από την απόκρυψη των αποτελεσμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και από την δικαιολόγηση των κυβερνητικών δώρων προς συγκεκριμένους ολιγάρχες εις βάρος των πολιτών που πληρώνουν το μάρμαρο.

​Ενώ οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους από δάνεια που θα είχαν ξεπληρώσει εάν δεν είχαν ριχθεί στον καιάδα μια ανούσιας λιτότητας , ιδιωτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί προς επιτήρηςη λαμβάνουν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες που κεφαλαιοποιήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος.
Ενώ οι πολίτες ζουν στο σκοτάδι και ζεσταίνονται με μαγκάλια διακινδυνεύοντας τη ζωή τους μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζεται ότι έκλεβαν ρεύμα.
Σε όλα αυτά προστίθεται η φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να επωμιστούν το κόστος ασφάλειας τους.
 Για να διερευνηθεί εάν η κοινωνία αναλαμβάνει βάρη, τα οποία δεν της αναλογούν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 2506/12-9-14 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.    




Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης


ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς:  Προστασίας του Πολίτη
Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ποιος βαρύνεται με το κόστος φύλαξης δημοσιογράφων, δημοσιογραφικών οργανισμών και επιχειρήσεων;»

                Σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα makeleio.gr στις 7-9-2014, εμφανίζεται η απόφαση  για αυξημένα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ για 24ωρη φύλαξη δημοσιογράφων κα ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται: «σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής παρακαλούμε ιδίως από λήψεως της παρούσης και μέχρι νεωτέρας να εντατικοποιήσετε στο έπακρο και κατά λόγω αρμοδιότητας τα ήδη λαμβανόμενα μέτρα προστασίας των κάτωθι προσώπων , εγκαταστάσεων προς πρόληψη και αποφυγή οποιουδήποτε έκτροπου και συγκεκριμένα:

Δημοσιογράφων
ΟΛΓΑΣ ΤΡΕΜΗ 24ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
ΣΙΑΣ ΚΟΣΣΙΩΝΗ 24ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 24 ΩΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Εγκαταστάσεων
Κτιρίου στέγασης κεντρικών γραφείων δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) και εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ  24ωρη επιτήρηση.

Επιπρόσθετα όπως εντατικοποιήσετε τα ήδη λαμβανόμενα μέτρα προστασίας των ευρισκομένων στην περιοχή ευθύνης σας τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων με ιδιαίτερη έμφαση στα ΜΜΕ που εργάζονται οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι ή είναι ιδιοκτησίας των ως άνω επιχειρηματιών».


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
 
1.       Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;

2.       Πόσοι δημοσιογράφοι φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ και με ποιους όρους φύλαξης;

3.       Πόσοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και άλλες συναφείς ιδιωτικές επιχειρήσεις φυλάσσονται και με ποιούς όρους φύλαξης;

4.       Ποια η δαπάνη για την φύλαξη δημοσιογράφων;

5.       Ποιον επιβαρύνουν οι ανωτέρω δαπάνες φύλαξης;

6.       Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής του κόστους φύλαξης από τις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δεν μπορούν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;

7.       Eχει προβλεφθεί η επιβάρυνση του κόστους φύλαξης των δημοσιογράφων από τις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν συνάψει συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;


Αθήνα, 12-09-2014
 
Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ραχήλ Μακρή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου