ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Το σωματίδιο του Θεού μπορεί να καταστρέψει το Σύμπαν»

Ο Στίβεν Χώκινγκ υποστηρίζει ότι ο χωροχρόνος θα μπορούσε να καταρρεύσει ξαφνικά
Το «σωματίδιο του Θεού» -για την ανακάλυψη του οποίου οι επιστήμονες François Englert και Peter W. Higgs βραβεύτηκαν την περασμένη χρονιά με το
Νόμπελ Φυσικής- θα μπορούσε δυνητικά να… καταστρέψει το Σύμπαν.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος, Στίβεν Χώκινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, το μποζόνιο Χιγκς –όπως είναι αλλιώς γνωστό το «σωματίδιο του Θεού»- θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του χώρου και του χρόνου, «χωρίς ο άνθρωπος να προλάβει να το καταλάβει», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην καθηγητής Μαθηματικών του πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

Το «σωματίδιο του Θεού», που δίνει το σχήμα και το μέγεθος σε οτιδήποτε υπάρχει, θα μπορούσε να προκαλέσει μια «καταστροφική καθυστέρηση κενού», αν οι επιστήμονες το έθεταν υπό συνθήκες ακραίας πίεσης.

Μια καταστροφή σαν κι αυτή είναι απίθανο να συμβεί προς το παρόν, καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν στη διάθεσή τους έναν επιταχυντή σωματιδίων τόσο μεγάλο, με τη βοήθεια του οποίου να μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πείραμα.

Ο Στίβεν Χώκινγκ -σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας- αναφέρει τις σκέψεις του σχετικά με το μποζόνιο Χιγκς στον πρόλογο ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Starmus», το οποίο αποτελεί μια συλλογή από διαλέξεις από επιστήμονες και αστρονόμους, όπως οι Neil Armstrong, Buzz Aldrin και ο πρώην κιθαρίστας του πασίγνωστου συγκροτήματος Queen, Brian May, ο οποίος έχει σπουδάσει αστροφυσική.


Νewsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου