ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Γκάφα Τσίπρα για την διάθεση των 11,5 δισ. του ΤΧΣ

Στην... κοιλιά του ελληνικού κτήνους, δηλαδή στην Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον μεγάλο «εχθρό» Γιάννη Στουρνάρα.
Μαζί όμως πήρε και τους Π. Λαφαζάνη και Ευ. Τσακαλώτο προφανώς για να... φοβηθεί το μάτι του διοικητή της ΤτΕ.


«Σε βλέπω καλύτερα τώρα» του είπε ο Τσίπρας, κάνοντας χιούμορ γιατί ο Στουρνάρας είναι σίγουρα πιο άνετος σε σχέση με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και για να σπάσει τον πάγο αφού μην ξεχνάμε ότι του είχαν κάνει πρόταση μομφής και δεν τον ήθελαν στην ΤτΕ.
Πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν για τις τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση, τα stress tests, την οικονομία αλλά ένα είναι δεδομένο. Ο Τσίπρας, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θα είναι μακρά ο πλέον άσχετος στα οικονομικά. Ο Λαφαζάνης είναι μπροστά του νομπελίστας, όχι παίξε γέλασε.
Αφού του είπε τα συνηθισμένα για τη ρευστότητα που πρέπει να ενισχυθεί, ο κ. Τσίπρας πέταξε και την κοτσάνα του. Είπε ότι είναι εγκληματική η επιλογή για τη διάθεση των 11,5 δισ., που από την αρχή προορίζονταν για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για άλλους σκοπούς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Γιατί να χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια αυτά, προκειμένου να φτιάξουμε ένα ταμείο για μια προληπτική γραμμή πίστωσης στην οποία θα έχουμε πρόσβαση σε περίπτωση κρίσης και να μην τα χρησιμοποιήσουμε για να αποτρέψουμε εξαρχής μια τέτοια κρίση;».
Μα καλά, και το χρηματοδοτικό κενό πώς θα το καλύψουμε; Με τη μηχανή που κόβει χρήμα; Να καλύψουμε δηλαδή τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, να τα χαρίσουμε επειδή είμαστε... large και στη συνέχεια τι θα κάνουμε; Και πώς θα περάσει μια τέτοια πρόταση από τα κοινοβούλια των χωρών, όπως είναι υποχρεωτικό να γίνει;
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Τσίπρα.

Γκάφα Τσίπρα για την διάθεση των 11,5 δισ. του ΤΧΣ photo - 1

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι με την στάση που τηρεί η κυβέρνηση, απειλείται η δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους διεξόδου και σημείωσε «την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχεδιασμούς που αντί να λύνουν, επιδεινώνουν τα προβλήματα».
Επανέλαβε δε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά συμφωνία που θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, πριν τη δημοκρατική διέξοδο» και είπε ότι την διαπραγμάτευση για το χρέος «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία».
Τι εννοεί άραγε δημοκρατική διέξοδο, αυτό δεν το καταλαβαίνουμε. Φανταζόμαστε ότι δεν εννοεί δημοκρατική τύπου «μπαχαλάκηδες στα Πανεπιστήμια».
Αναφερόμενος στην συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τα αποτελέσματα που μας παρουσιάστηκαν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησης, ενώ υπενθύμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη διαθέσει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεκάδες δισ. ευρώ.
Έφθασε, λοιπόν, η ώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, εφόσον και τα τεστ το επιβεβαιώνουν, οι τράπεζες να ανταποδώσουν τη στήριξη με ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, καθώς εντείνει τις υφεσιακές τάσεις και αποτρέπει δυνάμει οικονομικά υγιείς επιχειρήσεις, καθώς και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της, να ακολουθήσουν τον δρόμο της ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση, μειώνοντας έτσι το επίπεδο του χρέους ως προς το εισόδημα».
Καμιά ιδέα πάντως δεν κατέθεσε. Ούτε και ο Λαφαζάνης είπε τίποτε περί σύγκρουσης με τους δανειστές. Θα σεβάστηκε το χώρο...


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου