ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε ελληνικός θησαυρός στα νερά της Σικελίας: Ναυάγιο του 218 π.Χ. αποκαλύπτει τα μυστικά του στους αρχαιολόγους [εικόνες]

Μόλις 40 χιλιόμετρα από τη βόρεια πλευρά της Σικελίας, στα βάθη της Μεσογείου θάλασσας, βρέθηκε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου που χρονολογείται το 218 π.Χ.

Τα ευρήματα είναι τόσο σημαντικά που αμέσως στην περιοχή έσπευσαν εξειδικευμένοι δύτες από τις ΗΠΑ που έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες καταδύσεις στα υποθαλάσσια σπήλαια της Φλόριντα.


Οι δύτες έπεσαν σε βάθος 400 μέτρων για να συλλέξουν τα στοιχεία του ναυαγίου που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν κατορθωτό να τα βρουν. Η ύπαρξη του ναυαγίου του σκάφους Παναρέα ΙΙΙ ήταν γνωστή πριν από τέσσερα χρόνια, από ερευνητές που χρησιμοποίησαν σόναρ μετάδοσης και υποβρύχιο στα νερά του κόλπου Καπιστέλο. Ωστόσο επειδή το ναυάγιο βρισκόταν στα βάθη της θάλασσας η επιχείρηση δεν είχε στεφθεί με επιτυχία.

Τώρα οι δύτες από τη Φλόριντα με συνεργασία με τους αρχαιολόγους της Global Underwater Explorers (GUE) αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για να φέρουν στο φως τα σπουδαία ευρήματα του ελληνικού σκάφους.
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί πάρα πολλοί αμφορείς και τεφροδόχους που χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν εμπορεύματα όπως ελιές και κρασί στον τότε γνωστό αρχαίο κόσμο. Επίσης βρέθηκε ένα θυσιαστήριο που έφερε χαραγμένα ελληνικά γράμματα.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το πλοίο παρέπλευσε μεταξύ του 218-210 π.Χ. κατά τη διάρκεια του δεύτερου Καρχηδονικού Πολέμου.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το ξύλινο πλοίο έχει μήκος 50 ποδών. που θα μπορούσε να έχει σπάσει πάνω σε βράχια πριν βυθιστεί. Θα μπορούσε, επίσης, να είναι ένα φορτηγό πλοίο που προμήθευε τον ρωμαϊκό στρατό.





iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου