ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Γιατί οι «Καραμανλικοί» χτυπάνε τον Σαμαρά

Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να δικαιωθούμε. Η ενότητα της ΝΔ είναι θρύψαλα συντρίμμια..
Στην πολιτική δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα. Και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση απλά δεν είναι σύμπτωση..

Φαίνεται λοιπόν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, την ώρα που κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι του Τσίπρα. Βάλλουν ακόμη και κατά της ίδιας τους της παράταξης την οποία θα διαλύσουν με τις ίντριγκες και τα παρασκήνιά τους.

Είπαμε ότι η δήλωση Τζιτζικώστα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ήταν ίσως μια ανοησία που λέει κάποιος που δεν έχει και πολύ σχέση με την πολιτική. Έτοιμα τα βρήκε, έτσι τα καταλαβαίνει. Άλλωστε, υπάρχει και η εμπάθεια που πάντα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική.

Όμως, οι νέες παρεμβάσεις βουλευτών οι οποίοι στην ουσία σαμποτάρουν τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο σχέδιο συγκεκριμένων στελεχών και τάσεων που έχουν δική τους «βρόμικη» ατζέντα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος, γνωστός «Καραμανλικός» (και ίσως το μόνο… αξίωμα το οποίο έχει στο βιογραφικό του) κληθείς να σχολιάσει (εντελώς τυχαία η ερώτηση που του έγινε) τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ώστε να διευκολύνει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, είπε ότι συμφωνεί με τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση είναι να τεθούν όλα υπό μηδενική βάση, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει και για το θέμα του πρωθυπουργού.

«Προφανώς όλα θα ξεκινούν από την μηδενική βάση, διότι υποτίθεται ότι θα είναι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από αυτές που είναι στη σημερινή Κυβέρνηση και ως εκ τούτου και το θέμα του Πρωθυπουργού θα μπει από μηδενική βάση» ήταν τα λόγια του κ. Βλάχου.

Και βέβαια δεν έφτανε ο… Βλάχος ήρθε και ο λύκος, ο Νικήτας Κακλαμάνης με την κοντή μνήμη. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή και αυτόν που έκανε μάγκα στην Αθήνα τον Καμίνη η ΝΔ οδεύει προς την εκλογική ήττα και υπογράμμισε ότι η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, «φυσικά και θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά η ακυβερνησία».

Λέγεται ότι οι «Καραμανλικοί» παρεξηγήθηκαν από την αναφορά περί «κούρασης» που έκανε ο Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Συγκεκριμένα είπε, “με ρώτησε κάποιος χθες, αν κουράστηκα που όλο αυτό το διάστημα έχουμε έναν ξέφρενο ρυθμό δουλειάς, εδώ και δυόμιση χρόνια…

Απαντώ: το φορτίο γίνεται ελαφρύτερο όταν το σηκώνει κανείς με χαμόγελο. Και εμείς έχουμε το χαμόγελο, γιατί ξέρουμε ότι κάνουμε ως Νεοδημοκράτες, το σωστό για τη χώρα. Και έχουμε το χαμόγελο, γιατί ξέρουμε ότι οι κόποι μας αρχίζουν να αποδίδουν. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν, πια ότι τα χειρότερα τα αποτρέψαμε, τα δύσκολα τα περάσαμε και τα καλύτερα έρχονται.

Γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες, η συζήτηση ήταν, αν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας, που δεν χρειάστηκαν τελικά. Ενώ τώρα η συζήτηση είναι για τις φορο-ελαφρύνσεις που έρχονται”.

Δηλαδή επειδή ο Σαμαράς έκανε μια προσωπική αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι “Καραμανλικοί” θεώρησαν ότι επί της ουσίας ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη του Σαμαρά στον Καραμανλή που παρέπεμπε στις δηλώσει που είχε κάνει ο Καραμανλής περί κούρασης λίγο πριν χάσει τις εκλογές και αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Θα μου πείτε πάντα έτσι δεν ήταν οι «Καραμανλικοί», μία ζωή έβαζαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από την χώρα.

Το μπαράζ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και βάζουμε στοίχημα γι’ αυτό. Με συνεντεύξεις, τουιταρίσματα και άλλες παρεμβάσεις πολλοί θα ζητήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να παραιτηθεί δηλαδή ο Σαμαράς, να βρουν ένα αχυράνθρωπο τύπου Παπαδήμου και να μαζευτούν όλοι μαζί να πλύνουν τις σκάλες του Μαξίμου για να περάσει ο Τσίπρας με τη Δούρου και όλο το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδιαφορώντας για το κρίσιμο διακύβευμα της χώρας, την συμφωνία με την τρόικα και τη διευθέτηση του χρέους, παίζουν ένα πολύ ύπουλο παιχνίδι για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ποιος Έλληνας κύριε Τζιτζικώστα, Βλάχο ή Κακλαμάνη νοιάζεται για τα δικά σας μετερίζια; Ποιος επικροτεί τα ύπουλα παιχνίδια σε βάρος μιας κυβέρνησης κι ενός πρωθυπουργού που νόμιμα εξελέγησαν και τράβηξαν το κουπί της χώρας μέσα στη φουρτούνα; Κανείς γιατί ο λαός κουράστηκε περισσότερο από όλους τους ξεκούραστους και κουρασμένους πολιτικούς που αποφάσισαν να παραγοντίσουν. Αλλού είναι το θέμα κύριοι; Αλλού είναι το πρόβλημα. Η σωτηρία της πατρίδας είναι πάνω απ’ όλα αλλά που να καταλάβουν αυτοί που χτυπάνε πισώπλατα. Βρε αν δεν ήταν ο Σαμαράς ούτε κλητήρες δεν θα ήσασταν…

Αλλά όπως είπε κάποιος: Η πολιτική είναι η διασκέδαση ασήμαντων ανθρώπων που, όταν πετυχαίνουν, γίνονται σπουδαίοι στα μάτια ακόμα πιο ασήμαντων ανθρώπων.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου