ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέα δίωξη στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Ποινική δίωξη για «απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών
σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε συνεργατών του.


Η νέα δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία – ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από πολύμηνη κράτηση για την Proton Bank και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας – αφορά την υπόθεση της διπλής αγοραπωλησίας της εταιρείας «Νεοχημική» από τον κ. Λαυρεντιάδη προς την αμερικανική επενδυτική εταιρεία «Carlyle» και την επαναγορά της στη συνέχεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, το οικονομικό αντικείμενο της δικογραφίας φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Την υπόθεση θα χειριστεί η 10η ειδική ανακρίτρια η οποία και θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση «άνοιξε» τον Ιούλιο του 2012 όταν οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα κατέθεσαν μήνυση κατά του κ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απάτη με αφορμή δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η αρχική αγορά της Νεοχημικής από την πολυεθνική επενδυτική «Carlyle».

Ο κ. Λαυρεντιάδης προχώρησε στην πώληση της επιχειρηματικής του ναυαρχίδα τον Μάιο του 2008. Η «Νεοχημική», εταιρεία πώλησης λιπασμάτων, φαρμάκων και καλλυντικών, αγοράστηκε από την «Carlyle» αντί τιμήματος περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ. Η αμερικανική εταιρεία φέρεται να κατέβαλλε από ίδια κεφάλαια περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από δάνεια περίπου 500 εκατομμυρίων από τις μηνύτριες τράπεζες. Στις τράπεζες φέρεται να κατατέθηκε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο με βάσει την εμφανιζόμενη κερδοφορία της εταιρίας , όμως λίγους μήνες αργότερα οι Αμερικανοί επενδυτές θεώρησαν ότι τα οικονομικά στοιχεία που τους διέθεσε η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν ήταν ακριβή και ζήτησαν πίσω το κεφάλαιο τους. Τελικά, το θέμα λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τον κ. Λαυρεντιάδη να επιστρέφει σε μετρητά το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ που του είχαν καταβάλλει.


Σύμφωνα με πληροφορίες του arouraios.gr, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται έγγραφα που υποβλήθηκαν σε Αγγλικό Διαιτητικό Δικαστήριο , όπου κατέφυγαν οι αμερικανοί και πέτυχαν το συμβιβασμό με τον επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται να πήρε και πάλι την εταιρία του με ελάχιστα χρήματα σε αντίθεση με τις τράπεζες που όπως υποστηρίζουν στις μηνύσεις τους δεν δόθηκαν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου