ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έξι αρκούδες υπό στενή δορυφορική παρακολούθηση

Οι βόλτες και η συμπεριφορά έξι αρκούδων, σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης, έχουν τεθεί υπό στενή... δορυφορική παρακολούθηση
χάρη σε ραδιοσήμανση που πραγματοποίησε η οργάνωση «Καλλιστώ», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ALPINE


Έξι θηλυκές αρκούδες ραδιοσημάνθηκαν στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 και «συνεργάζονται» τώρα με την «Καλλιστώ», παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τη συμπεριφορά τους και τις συνήθειές τους.

Η Γαλήνη και η Ζωηρούλα, μητέρα και κόρη, η Κάρμεν, η Αμαζόνα, η Αλκμήνη και η Τάνια, αφού πρώτα αναισθητοποιήθηκαν από κτηνίατρο, «φόρεσαν» δορυφορικό ραδιοκολάρο, το οποίο επιτρέπει με ακρίβεια λίγων μέτρων, τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης τους, στέλνοντας δεδομένα μέσω ίντερνετ, κάθε μισή ώρα.

Στόχος του έργου ALPINE, που συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είναι η ανάπτυξη ενός «έξυπνου» δικτύου αισθητήρων, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, με εφαρμογή στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Παράλληλα, ραδιοκολλάρα με ενσωματωμένους «έξυπνους» αισθητήρες, θα τοποθετηθούν τόσο σε λύκους, όσο και σε κτηνοτροφικά ζώα προκειμένου να γίνεται παρακολούθηση της θηρευτικής συμπεριφοράς του λύκου και συνεπακόλουθα, η πρόληψη επιθέσεων σε κοπάδια κτηνοτροφικών ζώων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των ζημιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου